Waarom u Windows op uw iPad zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

Waarom u Windows op uw iPad zou moeten gebruiken
Waarom u Windows op uw iPad zou moeten gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft heeft zijn Windows 365 cloud-pc-service gelanceerd.
  • De nieuwe service maakt het mogelijk om Windows op bijna elk apparaat te gebruiken, inclusief een iPad.
  • Cloud computing is veiliger dan de meeste desktops, zeggen beveiligingsexperts.
Image
Image

Varkens kunnen nog steeds niet vliegen, maar het is nu mogelijk om Windows op je iPad te gebruiken.

Deze week opende Microsoft de beschikbaarheid voor Windows 365, de cloud-pc-configuratie waarmee je Windows 10 of Windows 11 via een webbrowser kunt streamen. Hoewel het bedoeld is voor zakelijke klanten, kunt u Windows op bijna elk apparaat gebruiken.

"Het is buitengewoon handig als alternatief tijdens het reizen, maar niet per se goed voor dagelijks gebruik", Chris Jordan, de CEO van cyberbeveiligingsbedrijf Fluency Security. vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "De ervaring kan frustrerend zijn, zoals het gebruik van het touchscreen is onhandig voor het selecteren van een reeks tekst."

Windows Everywhere

Voor $ 31 per maand per gebruiker geeft Microsoft je toegang tot een cloud-pc-instantie met het equivalent van twee CPU's, 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Het besturingssysteem draait in een browser of via een remote desktop-app.

Binnen de Windows 365-portal hebben gebruikers toegang tot Microsoft 365-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Microsoft Teams wordt ook ondersteund op de meeste abonnementen, evenals Adobe Reader, de Edge-browser en Microsoft Defender-antivirussoftware. Houd er rekening mee dat er geen licentie voor Microsoft Office is inbegrepen.

Niet alleen zijn gegevens in de cloud veiliger tegen ransomware. Het stelt de gebruiker in staat om van systeem te veranderen en te blijven werken, waardoor productiviteitsverlies wordt voorkomen.

Het enige dat u hoeft te doen om toegang te krijgen tot Windows 365 Business, is uw browser te starten of de Remote Desktop-app van Microsoft te gebruiken en verbinding te maken. Je kunt naadloos schakelen tussen apparaten en op elk moment verdergaan waar je was gebleven.

Jordan zei dat Windows 365 gebruikers in staat stelt om samen documenten te delen en te bewerken, grote bestanden te delen door links te delen en samen te werken met MS Teams.

"De cloud biedt gebruikers flexibiliteit om overal en altijd te werken, vooral werkende ouders", voegde hij eraan toe. "Houd er rekening mee dat je een lokale kopie moet opslaan als je offline gaat."

Het uitvoeren van Windows 365 op een iPad zou niet minder praktisch moeten zijn dan het uitvoeren op een ander mobiel apparaat of desktop-pc, vertelde Attila Tomaschek, een onderzoeker bij de beveiligingswebsite ProPrivacy, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Als een gebruiker onderweg is, in het veld of op reis en een iPad gebruikt voor het werk, zou Windows 365 een ideale oplossing zijn voor die persoon, omdat hij niet per se een laptop mee hoeft te nemen hen, "voegde hij eraan toe.

De website 9to5Mac probeerde onlangs Windows 365 uit op een iPad en ontdekte dat de meeste functies goed werkten. Microsoft's Edge-browser werkte snel en soepel via Windows 365 op de tablet. Maar de Duitse website Macwelt vond het lastig om Windows 365 op een iPad in te stellen. De cloud-pc had wat opstartproblemen en moest worden gereset via de webinterface.

Image
Image

Betere beveiliging in de cloud

Een voordeel van het draaien van Windows in de cloud is dat het een betere beveiliging biedt dan je gemiddelde pc-configuratie, zei Jordan.

"Niet alleen zijn gegevens veiliger tegen ransomware in de cloud. Het stelt de gebruiker in staat om van systeem te veranderen en te blijven werken, waardoor productiviteitsverlies wordt voorkomen", voegde hij eraan toe. "Een ander voordeel is dat delen binnen het bedrijf veiliger is."

Gebruikers kunnen links naar bestanden verzenden zodat bestanden niet in het e-mailsysteem staan waar ze kunnen worden blootgesteld aan compromissen, zei Jordan, en voegde eraan toe: De cloud zorgt voor een betere hybride omgeving, waar het vaker voorkomt voor gebruikers schakelen tussen mobiele apparaten, desktops en laptops.”

Met Windows 365 hoeven werknemers geen gevoelige bedrijfsgegevens op hun eigen apparaten op te slaan terwijl ze op afstand werken, omdat ze toegang hebben tot alles vanuit de cloud, merkte Tomaschek op. Hij zei dat de persoonlijke apparaten van werknemers die bedrijfsgegevens opslaan en op afstand communiceren met interne bedrijfssystemen aanzienlijke veiligheidsrisico's kunnen vormen voor een bedrijf, vooral bij grotere ondernemingen met duizenden werknemers.

"Naar mijn mening zijn de beveiligingsrisico's die gepaard gaan met duizenden eindpunten die kritieke bedrijfsgegevens opslaan en communiceren met interne netwerken veel groter dan die van gegevens die worden opgeslagen op een centrale locatie die veilig toegankelijk is in de cloud," voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: