Fotostream en iCloud-fotodeling inschakelen

Inhoudsopgave:

Fotostream en iCloud-fotodeling inschakelen
Fotostream en iCloud-fotodeling inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Tik in het startscherm van iPad op Instellingen > Foto's.
  • Schakel iCloud Photos in om al je foto's en video's automatisch te uploaden en op te slaan in iCloud.
  • Schakel Mijn fotostream in als u ervoor kiest om de iCloud-fotobibliotheek niet te gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iCloud-foto's delen en Fotostream inschakelt. De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iOS 12 of iOS 11.

Fotostream en iCloud-foto's inschakelen

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.

    Image
    Image
  2. Scrol omlaag in het menu aan de linkerkant van het scherm en kies Foto's. In het scherm dat wordt geopend, heb je opties om iCloud-foto's, Mijn fotostream en Gedeelde albums in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Verplaats de schuifregelaar naast iCloud Photos (in iOS 12) of iCloud Photo Library (in iOS 11) naar deOn /groene positie om al uw foto's en video's automatisch te uploaden en op te slaan in iCloud. U kunt door de foto's bladeren, zoeken en delen vanaf elk van uw apparaten die dezelfde Apple ID gebruiken, zolang het apparaat verbinding heeft met internet.

    Image
    Image
  4. Als je iCloud-foto's inschakelt, heb je opties.

    • Selecteer Optimaliseer iPad-opslag om de foto's en video's die fysiek op uw iPad zijn opgeslagen te vervangen door kleine versies op apparaatformaat. De versies met volledige resolutie bevinden zich in de iCloud-fotobibliotheek en kunnen altijd worden geopend of gedownload wanneer u een internetverbinding heeft.
    • Selecteer Download en bewaar originelen als u de foto's op volledige grootte die momenteel op uw iPad zijn opgeslagen op het apparaat wilt bewaren (naast de iCloud-fotobibliotheek). Met deze optie zijn uw iPad-foto's ook zonder internetverbinding toegankelijk op uw iPad, hoewel dit invloed heeft op de hoeveelheid opslagruimte die beschikbaar is op het apparaat.
    Image
    Image
  5. Schakel Uploaden naar Mijn fotostream in als je de iCloud-fotobibliotheek op je iPad gebruikt, maar iCloud-foto's uitgeschakeld wilt houden op je andere apparaten. Die apparaten ontvangen alleen de foto's in je Mijn fotostream.

    Image
    Image
  6. Schakel Mijn fotostream in als u er niet voor kiest om de iCloud-fotobibliotheek te gebruiken en kopieën wilt plaatsen van de nieuwe foto's die u de afgelopen 30 dagen hebt gemaakt op al uw Apple-apparaten. Met deze optie worden ze niet automatisch geüpload naar de iCloud-fotobibliotheek. Dit is de optie die het vaakst wordt gekozen door mensen die niet willen dat hun foto's in de cloud worden opgeslagen.

    Image
    Image
  7. Schakel Gedeelde albums in om albums te maken die je met andere mensen deelt en om je te abonneren op de albums van anderen. U kunt bijvoorbeeld een gedeeld album maken met gezinsleden. Elke keer dat jij (of een van je familieleden) een foto maakt, heb je de mogelijkheid om deze in het gedeelde album te plaatsen. Als je dat doet, ontvangen al je familieleden een melding van de aankomst en kunnen ze deze bekijken en erop reageren.

    Image
    Image

Apple-methoden voor het delen van foto's

Apple heeft Photo Stream voor iCloud-fotobibliotheek gedumpt, maar het hield de functie Mijn fotostream op zijn plaats voor gebruikers die een alternatief wilden voor het opslaan van foto's op iCloud. Hier zijn de drie verschillende methoden voor het delen van foto's:

  • iCloud-fotobibliotheek Het belangrijkste verschil tussen iCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream is waar de foto's worden opgeslagen. In Mijn fotostream worden afbeeldingen op uw apparaat opgeslagen en naar uw andere apparaten gepusht, waar ze ook lokaal worden opgeslagen. Met iCloud-fotobibliotheek worden foto's geüpload naar de cloud en daar opgeslagen waar alle apparaten ze naar believen kunnen openen. Dit bespaart uiteindelijk veel ruimte op individuele apparaten, maar er is een nadeel: als je apparaat niet is verbonden met internet, kun je de foto's niet bekijken.
  • Mijn fotostream. Deze service is hetzelfde gebleven tijdens de overgang naar iCloud-fotobibliotheek. Wanneer het is ingeschakeld, stuurt My Photo Stream een kopie van alle nieuwe foto's en video's die in de afgelopen 30 dagen zijn gemaakt naar elk apparaat dat dezelfde Apple ID gebruikt en waarop My Photo Stream is geactiveerd. Deze afbeeldingen worden niet automatisch opgeslagen in iCloud.
  • Gedeelde albums. Dit is dezelfde functie als gedeelde fotostreams met een nieuwe naam. Met Gedeelde albums kunt u een groep vrienden en familie uitnodigen voor een gedeelde stream. Nadat de groep is gemaakt, kun je individuele foto's en video's delen met iedereen in de groep.

Aanbevolen: