Hoe een Surface-laptop op een monitor aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Surface-laptop op een monitor aan te sluiten
Hoe een Surface-laptop op een monitor aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Microsoft's Surface Laptop 3 en 4 voeren video uit via de USB-C-poort.
  • De Surface Laptop en Laptop 2 gebruiken in plaats daarvan Mini-DisplayPort.
  • Je hebt waarschijnlijk een adapter nodig om een Surface Laptop op de meeste monitoren aan te sluiten.

Microsoft's Surface Laptop ondersteunt maximaal twee monitoren met een resolutie tot 4K, maar de Surface Laptop zelf heeft slechts één video-uitgang. Dit artikel biedt verschillende manieren om een Surface Laptop op een of meer monitoren aan te sluiten.

Een Surface Laptop aansluiten op een monitor (Surface Laptop 3 en Laptop 4)

De meest recente Surface Laptop-modellen van Microsoft, de Laptop 3 en Laptop 4, gebruiken een USB-C-poort om video uit te voeren.

Het kan rechtstreeks worden aangesloten op een monitor met een USB-C-video-ingang; de meeste monitoren hebben deze ingang echter niet. Je hebt waarschijnlijk een videoadapter nodig; Microsoft verkoopt de volgende adapters.

  • USB-C naar DisplayPort
  • USB-C naar HDMI
  • USB-C naar VGA

De Surface Laptop 3 en Laptop 4 werken ook met adapters van derden.

Hier leest u hoe u uw Surface Laptop op een monitor aansluit zodra u de juiste adapter hebt.

Image
Image
  1. Zet je monitor aan.
  2. Sluit een USB-C-kabel aan op de USB-C-poort van de Surface Laptop.

    De USB-C-kabel moet compatibel zijn met de alternatieve DisplayPort-modus. De meeste zijn, maar sommige minder dure hebben deze functie. Controleer de specificaties van de USB-C-kabel, indien beschikbaar.

  3. Als uw monitor een USB-C-video-ingang heeft, sluit u de USB-C-kabel rechtstreeks op de monitor aan.

    Sluit anders de USB-C-kabel aan op een videoadapter en sluit vervolgens de videoadapter aan op de overeenkomstige video-ingang op uw monitor.

  4. De Surface Laptop zal het scherm automatisch detecteren.

Hoewel je Surface Laptop automatisch video uitvoert, wil je misschien de resolutie of locatie van de tweede monitor wijzigen. Lifewire's handleiding voor het toevoegen van een tweede monitor in Windows helpt u bij het vinden en selecteren van de juiste instellingen.

Een Surface-laptop aansluiten op een monitor (Surface-laptop en laptop 2)

De Surface Laptop en Laptop 2 hebben geen USB-C-poort en gebruiken in plaats daarvan Mini-DisplayPort.

Bijna alle moderne monitoren ondersteunen DisplayPort-invoer, maar gebruiken een full-size DisplayPort-aansluiting in plaats van Mini-DisplayPort. U hebt een Mini-DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel nodig.

Oudere monitoren zonder DisplayPort hebben ook een DisplayPort-naar-VGA- of DVI-adapter nodig.

Volg de onderstaande stappen zodra je de juiste kabel of adapter hebt.

  1. Zet je monitor aan.
  2. Sluit de Mini-DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel aan op de Mini-DisplayPort-uitgang van de Surface Laptop.
  3. Steek de Mini-DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel in de DisplayPort-ingang van uw monitor.

    Als u een adapter gebruikt, sluit u de Mini-DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel aan op de adapter en vervolgens sluit u de adapter aan op de overeenkomstige ingang van uw monitor.

  4. De Surface Laptop zal het scherm automatisch detecteren.

Een Surface-laptop verbinden met een Surface-dock

Microsoft's Surface Laptop heeft alleen video-uitgang op de laptop, maar kan meer dan één monitor ondersteunen.

Je kunt een tweede monitor aansluiten met behulp van het Microsoft Surface Dock, een randapparaat dat wordt verkocht door Microsoft en dat wordt aangesloten via Surface Connect. Het is de aangepaste, magnetisch bevestigde poort die wordt gebruikt om de Surface Laptop op te laden en van stroom te voorzien.

Het Surface Dock kan maximaal twee 4K-monitoren aan, naast het ingebouwde beeldscherm van de laptop.

Microsoft biedt twee Surface Dock-modellen. Het oudere, originele Surface Dock gebruikt Mini-DisplayPort om video uit te voeren, en het nieuwere, duurdere Surface Dock 2 gebruikt USB-C. Net als bij de Surface Laptop zelf, heb je een adapter nodig om je monitor aan te sluiten als deze geen Mini-DisplayPort- of USB-C-ingang heeft.

Hier leest u hoe u het Surface Dock gebruikt.

  1. Schakel elke monitor in die je op je Surface Laptop wilt aansluiten.
  2. Sluit het Surface Dock aan op de Surface Laptop via de Surface Connect-poort.
  3. Sluit elke monitor aan op het Surface Dock. Als u adapters gebruikt, sluit u de adapters eerst aan op het Surface Dock en vervolgens op uw monitoren.
  4. De Surface Laptop zal elk scherm automatisch detecteren.

Meer manieren om een Surface-laptop op een monitor aan te sluiten

De Surface Laptop 3 en Surface Laptop 4, die USB-C gebruiken om video uit te voeren, kunnen worden gebruikt met de meeste USB-C-docks van derden.

Hoewel je USB-C-hubs of -docks van derden kunt gebruiken om een Surface Laptop 3 of Laptop 4 op een beeldscherm aan te sluiten, stellen sommige modellen beperkingen aan de video-uitvoer. Zorg ervoor dat u de videomogelijkheden van de hub of het dockingstation nogmaals controleert.

In sommige situaties kun je meerdere monitoren met een serieschakeling verbinden. Het omvat het aansluiten van een DisplayPort- of USB-C-video-uitgang op een monitor en vervolgens het aansluiten van een tweede monitor op de eerste monitor.

De meeste monitoren hebben geen video-uitgang naast de video-ingang en kunnen daarom niet in serie worden geschakeld. Monitoren die in serie kunnen worden geschakeld, zijn onder meer de BenQ PD2700U en de Dell U2721DE. Alle Surface Laptop-modellen hebben ondersteuning voor serieschakeling.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Surface Pro aan op een laptopmonitor?

    Je kunt de ingebouwde Miracast-schermspiegeling van de Surface Pro gebruiken om het scherm draadloos uit te breiden of te dupliceren op een compatibele Windows 10-laptop. Open Action Center > Connect op je Surface, zoek je apparaat en accepteer de verbinding. Om de manier waarop de schermen inhoud weergeven te wijzigen, gebruikt u de Windows-logotoets+P sneltoets om door opties te bladeren zoals Extend of PC Alleen scherm

    Kan ik mijn Surface-laptop draadloos op mijn tv aansluiten?

    Ja, als je tv ook Miracast heeft, kun je je laptopscherm aansluiten en spiegelen met dezelfde stappen hierboven om een Surface Pro op een laptop te projecteren. Als je smart-tv geen Miracast heeft, kun je de Microsoft Wireless Display Adapter gebruiken om een draadloze verbinding tussen je tv en laptop tot stand te brengen.

Aanbevolen: