Nieuwste iOS 15-update kan CarPlay voor sommige gebruikers breken

Nieuwste iOS 15-update kan CarPlay voor sommige gebruikers breken
Nieuwste iOS 15-update kan CarPlay voor sommige gebruikers breken
Anonim

De nieuwe iOS 15.0.2-update lijkt niet goed samen te werken met CarPlay en veel gebruikers hebben moeite om hun iPhones überhaupt verbinding te laten maken.

CarPlay's recente iOS 15-problemen, waardoor de app uitschakelde bij het afspelen van muziek, zouden naar verwachting worden verholpen in iOS 15.0.2. Helaas lijkt het erop dat het proberen om één probleem op te lossen een veel groter probleem heeft veroorzaakt, omdat sommige gebruikers nu helemaal geen verbinding kunnen maken met hun voertuigen. Meer specifiek werkt de fysieke verbinding en wordt de telefoon opgeladen, maar CarPlay zelf wordt niet gestart of wordt niet weergegeven op de hoofdeenheid van de auto.

Image
Image

De gebruikelijke trucs zoals het opnieuw opstarten van de telefoon, het opnieuw koppelen van de telefoon met de head-unit of het resetten van CarPlay helpen ook niet. Behalve dat ze dat soms doen, omdat er accounts zijn van mensen die CarPlay weer aan de praat krijgen na meerdere herstarts.

Veel gebruikers melden echter dat meerdere keren opnieuw opstarten, kabels verwisselen, enzovoort geen resultaat hebben gehad. Wat de oorzaak ook is, het lijkt erop dat een nieuwe update de enige zekere manier is om het probleem op te lossen.

Als je deze problemen ondervindt met CarPlay, moet je waarschijnlijk wachten op een patch of een nieuwe update voordat alles weer normaal werkt.

Image
Image

Het niet installeren van iOS 15.0.2 lijkt misschien een verleidelijke oplossing, maar de update lost een kritieke beveiligingsfout op, dus het is een belangrijke update.

Zoals autoevolution aangeeft, heeft Apple tot nu toe geen commentaar gegeven op of erkend het probleem. Dus of het al dan niet aan een fix werkt of wanneer die fix beschikbaar kan worden gemaakt, is onduidelijk.

Aanbevolen: