Android-apps op Windows 11 hebben nog een lange weg te gaan

Inhoudsopgave:

Android-apps op Windows 11 hebben nog een lange weg te gaan
Android-apps op Windows 11 hebben nog een lange weg te gaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android-apps worden nu officieel ondersteund op Windows 11, dankzij een Windows Insider-update.
  • Het aantal beschikbare apps is momenteel beperkt, maar de ondersteuning zou in de toekomst moeten worden uitgebreid.
  • Microsoft heeft ook de ondersteuningsapps beperkt tot de Amazon App Store, een stap die volgens experts het nut van deze functie zeer beperkt zou kunnen maken.
Image
Image

Windows 11 ondersteuning van Android-apps is een interessant idee, maar experts zeggen dat het misschien niet zo'n groot probleem is als je denkt - althans nog niet.

Microsoft debuteerde oorspronkelijk met ondersteuning voor Android-apps op je pc via de Amazon App Store toen Windows 11 eerder dit jaar voor het eerst werd onthuld. De nieuwste update voor Windows Insiders brengt eindelijk de nieuwe functie naar het besturingssysteem.

Hoewel het misschien een belangrijke toevoeging lijkt - en sommigen zullen het nuttig vinden - zeggen experts dat Android-apps op pc's nog een lange weg te gaan hebben voordat ze een groot verschil maken voor de algemene consument.

"De nieuwe Windows 11-functie is logisch voor sociale-mediadiensten, streamingplatforms en andere vergelijkbare apps", vertelde Dmytro Reutov, een senior Android-ontwikkelaar bij ClearVPN, aan Lifewire in een e-mail. "Het draait allemaal om contentconsumptie als hoofdactiviteit."

Prioriteiten vinden

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij de lancering van ingebouwde ondersteuning voor Android-apps op Windows 11 is de algehele beschikbaarheid van de apps die je kunt downloaden en gebruiken. Zoals Reutov opmerkte, omvat het grootste deel van het aanbod in de Amazon App Store momenteel het aanbod dat draait om contentconsumptie-videogames, de Kindle-app, en de lijst wordt vanaf daar niet veel uitgebreid.

Het Android-ecosysteem is altijd gefragmenteerd geweest, wat zowel positieve als negatieve kanten heeft.

Natuurlijk zijn er een paar op kinderen gebaseerde leer-apps, maar over het algemeen lijkt het primaire doel van deze functie op dit moment mensen inhoud van hun Android-apps op de pc te laten gebruiken.

Hoewel er inherent niets mis is met inhoudsconsumptie, zijn sommigen van mening dat Microsoft meer zou kunnen doen met zijn nieuwe functie, zoals het aanbieden van nieuwe onderwijsopties voor kinderen en studenten.

"Ik denk dat er veel potentieel zit in de naadloze integratie van Android- en Microsoft-technologie om kinderen een meer interactieve leerervaring te bieden." Hays Bailey, de CEO van Sheqsy, ontwikkelaar van een app voor personeelsveiligheid, schreef in een e-mail."Je kunt je alleen maar voorstellen hoeveel leraren en leerlingen kunnen doen door deze apps naast de productiviteitstools van Microsoft te gebruiken."

Helaas is het probleem met tools en productiviteits-apps dat veel van hen vaak afhankelijk zijn van het specifieke besturingssysteem waarop ze draaien, merkte Reutov op. Het virtualisatiesysteem dat Windows 11 gebruikt, voert apps soepel uit, maar het v alt nog te bezien of het een naadloze ervaring kan bieden met meer op hulpprogramma's gebaseerde apps die u veel op uw smartphone zou kunnen gebruiken.

Verschuivende focus

Met meer dan 1,3 miljard apparaten met Windows 10 kunnen we gerust stellen dat de besturingssystemen van Microsoft wereldwijd tot de meest door consumenten worden gebruikt. Veel daarvan komen in aanmerking voor een upgrade naar Windows 11, wat betekent dat de deur om van deze functie iets speciaals te maken wijd open staat. Door Android-apps naar het besturingssysteem te brengen, krijgen Microsoft en Amazon de kans om nieuwe mogelijkheden te verkennen, vooral op het gebied van onderwijs en productiviteit.

Image
Image

Hoewel het teleurstellend is dat we geen ondersteuning voor deze functie van Google zien, is het mogelijk dat we in de toekomst betere app-opties kunnen zien. Maar helaas moeten er enkele barrières worden overwonnen.

"Het Android-ecosysteem is altijd gefragmenteerd geweest, wat zowel positieve als negatieve punten heeft", vertelde Suyash Joshi, een ervaren ontwikkelaar en Android-expert aan Lifewire in een e-mail.

Volgens Joshi vereist het ontwikkelen van apps voor de Amazon App Store extra werk omdat die winkel niet veel van de populaire diensten ondersteunt die Google gebruikers in de Play Store aanbiedt. Dit heeft mogelijk al het aantal beschikbare apps in de Amazon-winkel beperkt - er zijn ongeveer 460.000 apps in vergelijking met de 3 miljoen in de Play Store - en Joshi gelooft dat het verder kan beperken welke apps beschikbaar zijn via de Windows 11-functie.

Als we apps willen hebben die mensen willen gebruiken, zegt Joshi dat er misschien stimulansen nodig zijn om ontwikkelaars naar de Amazon App Store te trekken. En met de Google Play Store als de standaard app store op Android, is het mogelijk dat veel gebruikers niet op de hoogte zijn van het aanbod in de Amazon App Store. Als Amazon meer gebruikers kan aantrekken, is er misschien meer reden om nuttige productiviteits-apps naar Windows 11 te brengen, in plaats van alleen maar te focussen op games en entertainment-apps.

Aanbevolen: