Bitdefender Rescue CD v2 Review (gratis, opstartbare AV-tool)

Inhoudsopgave:

Bitdefender Rescue CD v2 Review (gratis, opstartbare AV-tool)
Bitdefender Rescue CD v2 Review (gratis, opstartbare AV-tool)
Anonim

Bitdefender-reddings-cd werd in 2019 stopgezet en is daarom niet langer beschikbaar op de website van Bitdefender; je kunt deze gearchiveerde download proberen als je hem nog steeds wilt gebruiken. Er zijn echter verschillende andere gratis opstartbare antivirusprogramma's die u in plaats daarvan kunt gebruiken en die nog steeds worden bijgewerkt.

Bitdefender Rescue CD is precies hoe het klinkt: een gratis, opstartbaar antivirusprogramma (AV) dat u kunt gebruiken om uw computer te repareren als deze is geïnfecteerd met een computervirus.

Je kunt deze tool gebruiken om elk bestand of elke map op je computer te scannen zonder dat je hele partities hoeft te controleren op virussen.

Wat we leuk vinden

  • De grafische gebruikersinterface is gemakkelijk te gebruiken.
  • Je hebt volledige controle over wat je scant.
  • De tool ondersteunt geavanceerde scanopties.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is een grote download (ongeveer 850 megabytes).
  • Het opstarten van het programma duurt lang.
  • Bitdefender ondersteunt het niet langer.

Bitdefender reddings-cd installeren

Image
Image

Voltooi de volgende stappen om de Bitdefender-reddings-cd te installeren:

  1. Selecteer op de downloadpagina bitdefender-rescue-cd.iso om de nieuwste versie van Bitdefender Rescue CD te downloaden als een ISO-image.
  2. Brand dat bestand op een schijf. Als je hulp nodig hebt bij het maken van de opstartbare schijf, zie Een ISO-imagebestand op een dvd branden.
  3. Start het op vanaf je computer om het programma te gebruiken. Als u nog nooit van een schijf hebt opgestart, raadpleegt u Opstarten vanaf een cd, dvd of bd-schijf.

Gedachten over Bitdefender-reddings-cd

Als u liever niet de desktopversie van een van Bitdefender's beveiligingsproducten installeert, is Bitdefender Rescue CD een geweldige optie. U kunt profiteren van enkele voordelen van de virusscanner zonder dat u het besturingssysteem hoeft op te starten.

Selecteer in de programma-instellingen Enable the file drop zone om een altijd-open box op uw scherm te plaatsen waarin u enkele bestanden of hele mappen kunt neerzetten die Bitdefender kan scannen. Andere handige opties zijn onder meer de mogelijkheid om bepaalde bestandstypen uit te sluiten van scans, archiefbestanden te scannen en bestanden te scannen die kleiner zijn dan een bepaalde grootte.

Naast een virusscanner, maakt een snelkoppeling op het bureaublad van Bitdefender Rescue CD het gemakkelijk om het gratis programma voor externe toegang TeamViewer te downloaden en te installeren.

Hoewel het enige tijd kost om de software te downloaden en Bitdefender het programma niet langer bijwerkt, wat betekent dat het niet ideaal is voor het detecteren van nieuwere virussen, is er niet veel aan de Bitdefender Rescue-cd.

Aanbevolen: