Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus

Inhoudsopgave:

Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus
Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de Settings Gear of Tools > Internet > Security > Reset alle zones naar standaardniveau > OK.
  • Sluit en heropen Internet Explorer en probeer opnieuw de websites te bezoeken die uw problemen veroorzaakten.
  • Om de standaardinstellingen van slechts één zone te herstellen, selecteert u die zone en selecteert u Standaardniveau.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer kunt resetten naar de standaardniveaus. Deze stappen zijn van toepassing op IE-versies 7, 8, 9, 10 en 11.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus

Volg deze stappen om alle beveiligingsinstellingen van Internet Explorer terug te zetten naar hun standaardniveau.

  1. Open Internet Explorer.

    Als je de snelkoppeling voor Internet Explorer niet kunt vinden op het bureaublad, kijk dan in het Start-menu of op de taakbalk, de balk onderaan het scherm tussen de Start-knop en de klok.

  2. Kies in het Internet Explorer-menu Extra (het tandwielpictogram rechtsboven in IE) Internetopties.

    Image
    Image

    Als u een oudere versie van Internet Explorer gebruikt (hier leest u hoe u dit kunt zien), kiest u het Extramenu en vervolgens Internetopties.

    Zie Tip 1 onderaan deze pagina voor een aantal andere manieren waarop u internetopties kunt openen.

  3. Selecteer het tabblad Security bovenaan Internetopties.
  4. Kies Reset alle zones naar het standaardniveau, onderaan het venster Internetopties.

    Image
    Image

    Zie Tip 2 hieronder als je niet geïnteresseerd bent in het resetten van de beveiligingsinstellingen voor alle zones.

  5. Selecteer OK.

U kunt nu Internet Explorer sluiten en opnieuw openen. Probeer opnieuw de websites te bezoeken die uw problemen veroorzaakten om te zien of het herstellen van de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer op uw computer heeft geholpen.

Wat zijn de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer?

Internet Explorer heeft een aantal beveiligingsopties die u kunt aanpassen, zodat u heel specifiek kunt bepalen wat voor soort acties u websites op uw browser en computer laat uitvoeren.

Als je verschillende wijzigingen hebt aangebracht in de beveiligingsinstellingen van IE en vervolgens problemen hebt met het browsen op websites, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat de oorzaak is.

Erger nog, sommige software-installaties en updates van Microsoft kunnen beveiligingswijzigingen aanbrengen zonder uw toestemming. Gelukkig is het heel eenvoudig om dingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Tips & meer informatie

  1. In sommige versies van Internet Explorer kunt u op de Alt-toets op het toetsenbord drukken om het traditionele menu te openen. U kunt dan het Extra > Internet options menu-item gebruiken om naar dezelfde plaats te gaan als wanneer u de bovenstaande stappen volgt.

    Een andere manier om Internet-opties te openen zonder Internet Explorer te hoeven openen, is door het inetcpl.cpl commando te gebruiken (het heet Internet-eigenschappen als je het op deze manier opent). Dit kan worden ingevoerd in de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren om snel internetopties te openen. Het werkt ongeacht welke versie van Internet Explorer u gebruikt.

    Een derde optie voor het openen van Internet-opties, waar het inetcpl.cpl-commando eigenlijk voor staat, is om het Configuratiescherm te gebruiken via de internetopties-applet. Raadpleeg onze handleiding over het openen van het Configuratiescherm als u die route wilt volgen.

  2. De knop met de tekst Reset alle zones naar standaardniveau doet precies wat het klinkt: het herstelt de beveiligingsinstellingen van alle zones. Om de standaardinstellingen van slechts één zone te herstellen, selecteert u die zone en gebruikt u vervolgens de knop Standaardniveau om alleen die ene zone te resetten.
  3. U kunt ook Internet-opties gebruiken om het SmartScreen- of phishingfilter in Internet Explorer uit te schakelen, evenals om de beveiligde modus uit te schakelen.

Aanbevolen: