MacOS Monterey-update nu beschikbaar om te downloaden

MacOS Monterey-update nu beschikbaar om te downloaden
MacOS Monterey-update nu beschikbaar om te downloaden
Anonim

Apple's nieuwe macOS Monterey is officieel beschikbaar om te downloaden op Mac-apparaten.

Het nieuwste besturingssysteem werd oorspronkelijk aangekondigd in juni tijdens Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC). Het nieuwe besturingssysteem werkt FaceTime bij, voegt een focusmodus toe die naadloos samenwerkt met je iPhone en biedt extra functies voor Notes, privacybescherming van e-mail en meer.

Sommige gebruikers van oudere Macs hebben problemen gemeld na het upgraden naar macOS Monterey en zeggen dat dit ernstige problemen kan veroorzaken voor iMac, Mac mini en MacBook Pro. Neem contact op met Apple om er zeker van te zijn dat uw apparaat kan upgraden naar macOS Monterey voordat u de update probeert.

Image
Image

De belangrijkste update van macOS is echter de continuïteit tussen apparaten. Met name een nieuwe functie genaamd Universal Control stelt u in staat naadloos te werken tussen uw iPad, MacBook en iMac. Door apparaten naast elkaar te plaatsen, kunt u het toetsenbord of de muis op een van de apparaten over de schermen van de andere gebruiken.

Universele besturing laat je bestanden slepen en neerzetten tussen apparaten, waardoor het vloeiender wordt om er overheen te werken aan dezelfde of verschillende projecten.

Nieuwe snelkoppelingen zijn ook beschikbaar in Monterey, waarmee u uw dagelijkse taken kunt automatiseren. De update biedt toegang tot kant-en-klare snelkoppelingen die speciaal voor Mac zijn ontworpen, of u kunt een reeks acties aan elkaar koppelen om snelkoppelingen te ontwerpen voor uw specifieke workflows.

Bovendien biedt Monterey een nieuwe Safari-ervaring met een gestroomlijnde tabbladbalk waarin de zoekfunctie is ingebouwd in het actieve tabblad. De nieuwe tabbladbalk krijgt de kleur van de site die u bekijkt, dus het voelt als een deel van de pagina. Ten slotte zijn tabblad Groepen een nieuwe toevoeging aan Safari om je tabbladen op te slaan in specifieke onderwerpen of groepen en ze later weer op te halen, zelfs op verschillende apparaten.

macOS Monterey kan gratis worden gedownload op Macs met Apple Silicon en op Intel gebaseerde Macs door naar je Systeemvoorkeuren te gaan. De macOS-update komt precies een maand na de iOS 15-update, die veel van dezelfde functies heeft.

Aanbevolen: