Hoe het virtuele geheugen in Windows 10 te vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe het virtuele geheugen in Windows 10 te vergroten
Hoe het virtuele geheugen in Windows 10 te vergroten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Configuratiescherm > Systeem > Instellingen wijzigen > Geavanceerd > Instellingen.
  • Selecteer onder Virtueel geheugen Wijzigen en deselecteer vervolgens Paginabestandsgrootte automatisch beheren voor alle stations.
  • Selecteer Aangepast formaat en stel vervolgens de Initial size en de Maximum size in voor uw wisselbestand.

Dit artikel legt uit hoe u het virtuele geheugen in Windows 10 kunt vergroten door het paginabestand aan te passen.

Paginabestand aanpassen in Windows 10

Zie je waarschuwingsberichten zoals "Je systeem heeft weinig virtueel geheugen"?

Dit komt omdat uw Windows 10-pc niet genoeg RAM heeft en probeert naar het virtuele geheugen te schrijven, maar het wisselbestand dat als virtueel geheugen dient, heeft een te lage limiet voor de bestandsgrootte.

Als u deze foutmeldingen niet wilt zien, moet u het virtuele geheugen op Windows 10 vergroten.

  1. Open het Configuratiescherm en selecteer System.

    Terwijl je in het systeemvenster bent, noteer je de grootte van je momenteel beschikbare RAM. Dit heb je later nodig. In het hier getoonde voorbeeld is er 8 GB RAM beschikbaar.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het systeemvenster Instellingen wijzigen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het venster Systeemeigenschappen het tabblad Geavanceerd. Selecteer in de sectie Performance de knop Settings om het venster Performance Options te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder Virtueel geheugen de knop Change om de instellingen van het virtuele geheugen te wijzigen.

    Image
    Image
  5. Deselecteer in het venster Virtueel geheugen Paginabestandsgrootte automatisch beheren voor alle stations. Selecteer Aangepast formaat. Nu kunt u de Initial size en de Maximum size voor uw wisselbestand instellen.

    Image
    Image

    Als vuistregel moet het wisselbestand minimaal 1,5 keer zo groot zijn als je geïnstalleerde RAM en maximaal 3 keer zo groot als je RAM. Als u bijvoorbeeld 8 GB RAM heeft, is uw minimum 1024 x 8 x 1,5=12, 288 MB en uw maximum 1024 x 8 x 3=24,576 MB.

Houd er rekening mee dat als u de grootte van uw wisselbestand op de bovengrens instelt, u een aanzienlijke vertraging van het systeem kunt ervaren, aangezien het lezen en schrijven van gegevens naar de harde schijf waar het wisselbestand is opgeslagen veel langzamer is dan normaal RAM. De minimaal aanbevolen maat is meestal voldoende om aan uw behoeften te voldoen. Dit is vaak het dubbele van het bedrag dat het systeem automatisch instelt.

Moet u het virtuele geheugen wijzigen in Windows 10?

Het vergroten van het virtuele geheugen in Windows 10 mag alleen worden gebruikt als een tijdelijke oplossing om de fouten te verwijderen. Aangezien de prestaties wanneer het systeem het wisselbestand gebruikt echter altijd langzamer zijn dan wanneer het RAM gebruikt, is het geen goed idee om uw systeem onder deze omstandigheden te laten werken.

U kunt de oplossing voor vergroot virtueel geheugen gebruiken, zodat u uw computer kunt blijven gebruiken totdat u tijd heeft om extra RAM-geheugenkaarten aan te schaffen en uw systeem te upgraden. Gebruik dit niet als een permanente oplossing.

Wat is virtueel geheugen in Windows 10?

Twee termen die u wellicht door elkaar gebruikt hoort, zijn "virtueel geheugen" en "wisselbestand".

Beide verwijzen naar een bestand op uw harde schijf waar Windows tijdelijk informatie verplaatst die het normaal gesproken in RAM zou opslaan. Wanneer u niet langer voldoende RAM-geheugen beschikbaar heeft, gebruikt Windows in plaats daarvan dit wisselbestand.

De geconfigureerde grootte en capaciteit van dit bestand wordt virtueel geheugen genoemd. Hoewel het geen echte hardwaregeheugenkaart is zoals RAM, heeft het hetzelfde doel.

Er zijn veel redenen waarom uw Windows 10-pc langzamer kan worden. Een van de meest voorkomende is een combinatie van twee dingen: niet genoeg RAM hebben en niet genoeg virtueel geheugen. Deze combinatie kan leiden tot slechte prestaties en foutmeldingen. De eenvoudigste manier om beide problemen op te lossen, is door het virtuele geheugen in Windows 10 te vergroten.

Het grootste verschil tussen RAM en virtueel geheugen is dat het wisselbestand dat voor virtueel geheugen wordt gebruikt, op uw harde schijf wordt opgeslagen. Lezen en schrijven naar de harde schijf is veel langzamer dan lezen en schrijven naar RAM-geheugenkaarten. Dus hoewel u met virtueel geheugen meer kunt doen dan zonder, zult u nog steeds een prestatievertraging opmerken als uw computer veel virtueel geheugen moet gebruiken.

Aanbevolen: