Hoe ABW-bestanden openen, bewerken, & converteren

Inhoudsopgave:

Hoe ABW-bestanden openen, bewerken, & converteren
Hoe ABW-bestanden openen, bewerken, & converteren
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik het gratis AbiWord tekstverwerkingsprogramma om een ABW-bestand te openen.
  • Na het openen van een bestand in AbiWord, kunt u het opslaan onder een nieuw formaat zoals DOCX.

Dit artikel legt uit hoe u ABW-bestanden kunt openen, bewerken en converteren, een bestandsextensie die een AbiWord-documentbestand is. Net als het DOCX-formaat van Microsoft Word, gebruikt de AbiWord-tekstverwerker dit op XML gebaseerde formaat om rich text, afbeeldingen, tabellen, enz. op te slaan.

Hoe een ABW-bestand te openen

AbiWord ABW-bestanden kunnen worden geopend met het gratis AbiWord-tekstverwerkingsprogramma. LibreOffice Writer is ook gratis en werkt goed met ABW-bestanden op Windows, macOS en Linux.

Image
Image

Als een toepassing op uw Windows-pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding voor het aanbrengen van die wijziging.

Een ABW-bestand converteren

Als je AbiWord of LibreOffice Writer al gebruikt, kun je het bestand openen in een van die programma's en het vervolgens opslaan in een nieuwe indeling. AbiWord kan bijvoorbeeld converteren naar MS Word-formaten zoals DOCX en DOC, evenals naar RTF, TXT, EML, ODT, SXW, enz.

Een andere optie is om CloudConvert te gebruiken. Het is een gratis website voor het converteren van bestanden, dus je hoeft alleen het bestand daar te uploaden om het naar een ander formaat, zoals PDF, te converteren.

Hoewel het niets te maken heeft met het AbiWord Document-bestandsformaat, staat ABW ook voor Alcohol by Weight. Je kunt ABW naar ABV (alcohol per volume) converteren met deze converter op BeerTutor.com.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je het bestand niet kunt openen of converteren met een van de hierboven genoemde programma's, verwar je hier misschien een ander formaat, zoals Amazon Kindle eBook (. AZW). Omdat hun bestandsextensies zo op elkaar lijken, is dit vrij eenvoudig te doen. Hetzelfde geldt voor A2W-bestanden.

Andere technologietermen gebruiken deze letters, maar ze hebben niets te maken met het bestandsformaat. Voorbeelden zijn onder meer beschikbare bandbreedte, gemiddelde verspilling van bandbreedte en leaveware.

Aanbevolen: