Leesbevestigingen aanvragen in Microsoft Outlook

Inhoudsopgave:

Leesbevestigingen aanvragen in Microsoft Outlook
Leesbevestigingen aanvragen in Microsoft Outlook
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar File > Options > Mail en scrol omlaag naar deVraag voor alle verzonden berichten de sectie aan.
  • Selecteer de Leesbevestiging die bevestigt dat de ontvanger het bericht heeft bekeken selectievakje.
  • Om een individuele leesbevestiging te krijgen, maakt u een nieuw bericht aan en selecteert u Options > Vraag een leesbevestiging aan. Verstuur de e-mail zoals normaal.

Microsoft's belangrijkste e-mailclient is Outlook, dat beschikbaar is in verschillende versies, waarvan sommige een leesbevestigingsverzoek bieden. Als de afzender het leesbevestigingsverzoek accepteert, ontvangt u een melding wanneer uw ontvanger het bericht leest. Hier leest u hoe u leesbevestigingen in Microsoft Outlook inschakelt.

Leesbewijzen opvragen in Outlook

Outlook is de volledige persoonlijke informatiemanager van Microsoft. Hoewel het voornamelijk als e-mailclient wordt gebruikt, heeft het ook agenda-, journaalfuncties, contactbeheer en andere functies. Outlook is beschikbaar als onderdeel van de Microsoft Office-suite voor Windows-pc's en Macs, evenals Microsoft 365 online.

Dit artikel behandelt leesbevestigingen voor de Microsoft Outlook-e-mailclient, inclusief Outlook voor Microsoft 365, Outlook voor Microsoft 365 voor Mac, Outlook voor het web en Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010. Andere Microsoft-e-mailclients, zoals Outlook.com en Microsoft Mail, hebben geen leesbevestigingsfunctie.

Leesbewijzen opvragen voor alle berichten in Outlook op een pc

Met Outlook op een pc met Windows 10 kunt u leesbevestigingen aanvragen voor alle berichten die u verzendt of alleen voor afzonderlijke berichten. Zo stelt u de standaard in voor leesbevestigingsverzoeken voor alle berichten:

  1. Selecteer in het hoofdmenu File > Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Mail tab.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden naar het gebied Tracking en zoek de Voor alle verzonden berichten, request sectie.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Leesbevestiging die bevestigt dat de ontvanger het bericht heeft bekeken selectievakje.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK. Uw toekomstige berichten vragen om e-mailbevestigingen.

    Zelfs met deze instelling krijg je mogelijk niet van iedereen leesbevestigingen. Uw e-mailontvanger hoeft geen leesbevestiging te sturen en niet alle e-mailclients ondersteunen leesbevestigingen. Vraag voor betere resultaten alleen leesbevestigingen voor afzonderlijke e-mails als het belangrijk is.

Individuele leesbevestigingen aanvragen met Outlook op een pc

Als je liever leesbevestigingen voor afzonderlijke berichten wilt aanvragen, kun je het volgende doen op een pc met Windows 10:

  1. Open en stel een nieuw e-mailbericht op.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Options menu.

    Image
    Image
  3. In het Tracking gebied, selecteer het Request a Read Receipt check box.

    Image
    Image
  4. Wanneer uw bericht gereed is, selecteert u Verzenden.

    Om een leesbevestigingsverzoek uit te schakelen voor een specifiek bericht dat u gaat verzenden, navigeert u naar Tools en wist u de Leesbevestiging aanvragenselectievakje.

Leesbewijzen opvragen met Outlook op een Mac

Outlook voor Mac kan geen leesbevestigingsverzoeken als standaard instellen. U kunt echter leesbevestigingen voor afzonderlijke berichten aanvragen in Outlook voor Microsoft 365 voor Mac of Outlook 2019 voor Mac versie 15.35 of hoger.

Er zijn een paar andere waarschuwingen voor leesbevestigingen bij Outlook op een Mac. Ze werken alleen op individuele basis met een Microsoft 365- of Exchange Server-account. Bovendien worden leesbevestigingen niet ondersteund voor IMAP- of POP-e-mailaccounts, zoals een Gmail-account.

  1. Open en stel een nieuw e-mailbericht op.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opties.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bewijzen aanvragen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Vraag een leesbevestiging aan.

    Image
    Image
  5. Als je bericht klaar is, ga je naar het tabblad Message en selecteer je Send.

    Image
    Image

Over ontvangstbewijzen voor Outlook.com en Outlook op het web

Outlook.com is de gratis webmailversie van de Microsoft Outlook-e-mailclient. Er is geen optie om een leesbevestiging aan te vragen, standaard of afzonderlijk, in een gewoon Outlook.com-account of Outlook op het web via een persoonlijk Microsoft 365-account.

Je kunt echter wel leesbevestigingen aanvragen als je een Exchange-serveraccount hebt als onderdeel van je Microsoft 365-installatie wanneer je Outlook op het web gebruikt. Hier is hoe:

De termen Outlook.com en Outlook op het web kunnen verwarrend zijn. Outlook.com is een gratis webmailclient, terwijl Outlook op het web de versie van Outlook is die u gebruikt wanneer u een Microsoft 365-account hebt en Outlook opent vanuit een webbrowser.

  1. Selecteer in een nieuw bericht Menu (drie stippen) in het deelvenster voor het opstellen van berichten.
  2. Select Berichtopties weergeven.
  3. Selecteer Vraag een leesbevestiging aan en verzend vervolgens uw bericht.

Aanbevolen: