Een Xbox One-controller uit elkaar halen

Inhoudsopgave:

Een Xbox One-controller uit elkaar halen
Een Xbox One-controller uit elkaar halen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek een schone, duidelijke en goed verlichte werkruimte en koop een T-8-veiligheids Torx. Gebruik een wrikgereedschap om de greepafdekkingen voorzichtig los te maken en los te wrikken.
  • Verwijder het batterijklepje; gebruik een T-8 Torx-veiligheidsbit om alle schroeven te verwijderen. Verwijder het geheel van de voorbehuizing.
  • Met toegang tot het interieur, reinig en vervang je componenten en verwijder je analoge sticks, de d-pad ring en d-pad, en meer.

Dit artikel legt uit hoe je een Xbox One-controller uit elkaar ha alt als deze gerepareerd moet worden, rekening houdend met mogelijke problemen en gespecialiseerde tools die je nodig hebt. Xbox One-controllers worden algemeen beschouwd als een van de beste controllers voor videogames, maar ze gaan nog steeds van tijd tot tijd kapot.

Image
Image

Een Xbox One-controller uit elkaar halen

Voordat je je Xbox One-controller uit elkaar ha alt, moet je een schone en duidelijke werkruimte zoeken die goed verlicht is. Je hebt ook de volgende tools nodig als je die nog niet hebt:

  • T-8 veiligheid Torx
  • Prying tool
Image
Image

Je kunt een Torx-bit in een schroevendraaier of met een dopsleutel gebruiken, of een speciale Torx-schroevendraaier gebruiken, maar het moet een T-8-veiligheids-Torx zijn. U kunt het verschil zien tussen een gewone Torx en een veiligheids-Torx aan het kleine gaatje in de punt van een veiligheids-Torx. Zonder dit kleine gaatje past een gewone T-8 Torx niet in de schroeven van de Xbox One-controller.

Voor het nieuwsgierige gereedschap kun je alles gebruiken dat dun genoeg is om in de opening tussen de controllerbehuizing en de eindkappen te passen. Probeer indien mogelijk een plastic hulpmiddel te gebruiken om beschadiging van de behuizing van uw controller te voorkomen.

Zo haal je je Xbox One-controller uit elkaar:

  1. Gebruik een wrikkend hulpmiddel om de rechter- of linkergreepafdekking voorzichtig van elkaar te scheiden.

    Image
    Image
  2. Zodra de deksels beginnen te scheiden, kunt u ze voorzichtig met de hand eraf trekken.

    Image
    Image
  3. Herhaal het proces met de andere greepafdekking.

    Image
    Image
  4. Verwijder het batterijklepje.

    Image
    Image

    Als je controller nog nooit uit elkaar is geweest, is de sticker in het batterijcompartiment intact. Je moet met je Torx-bit door de sticker duwen of hem wegsnijden om bij de verborgen schroef te komen.

  5. Je bent nu klaar om de schroeven te verwijderen, te beginnen met de verborgen schroef in het batterijcompartiment. Gebruik een T-8 Torx-veiligheidsbit en zorg ervoor dat u deze goed vastzet en gelijkmatige druk uitoefent om te voorkomen dat de schroef losraakt.

    Image
    Image
  6. Gebruik dezelfde Torx-bit of schroevendraaier en verwijder een van de schroeven uit een van de grepen.

    Image
    Image
  7. Verwijder de tweede schroef uit dezelfde greep.

    Image
    Image
  8. Herhaal hetzelfde proces op de andere greep, verwijder de laatste twee schroeven en de controller v alt uit elkaar.

    Image
    Image
  9. Je hebt nu toegang tot de trilmotoren, triggers en enkele extra schroeven die je met rust kunt laten, tenzij je specifieke componenten op de printplaat moet vervangen. Om toegang te krijgen tot de meeste andere componenten, verwijdert u het geheel van de voorbehuizing en draait u het om.

    Image
    Image
  10. Vanuit deze weergave kun je de knoppen en analoge sticks schoonmaken, de analoge sticks verwijderen, de d-padring en d-pad verwijderen, en meer.

    Image
    Image
  11. Om de controller weer in elkaar te zetten als je klaar bent, voer je deze stappen gewoon in omgekeerde volgorde uit. Plaats de controllereenheid terug in de voorbehuizing, plaats de achterbehuizing op zijn plaats, steek alle schroeven in en draai ze vast, en klik tenslotte de handgreepafdekkingen en het batterijdeksel terug op hun plaats.

Het uitvoeren van reparaties aan de Xbox One-controller

Zodra je je Xbox One-controller met succes uit elkaar hebt gehaald, kun je proberen reparaties uit te voeren. Sommige problemen kunnen worden opgelost door componenten eenvoudig schoon te maken, terwijl andere problemen vereisen dat u componenten vervangt. In sommige gevallen zijn geavanceerde vaardigheden zoals solderen vereist om componenten te verwijderen en te vervangen. Afhankelijk van uw ervaringsniveau, kunt u sommige van die reparaties beter overlaten aan professionals.

Andere oplossingen zijn veel eenvoudiger, zoals het repareren of vervangen van de d-padring. Als je d-pad niet correct reageert, probeer dan deze snelle oplossing:

  1. Gebruik een tang of een pincet om voorzichtig de verenstalen d-pad ring los te maken.

    Image
    Image
  2. Til voorzichtig de armen op de ring van de d-pad op zodat ze meer druk uitoefenen en zet ze weer in elkaar. Als je probleem hiermee niet is opgelost, heb je mogelijk een nieuwe d-pad-ring nodig.

    Image
    Image

Waarom een Xbox One-controller uit elkaar halen?

Als je Xbox One-controller niet goed werkt en je de firmware al hebt bijgewerkt en een aantal basisproblemen hebt opgelost, zoals het controleren van de batterijen, is de volgende stap meestal het uit elkaar halen van de controller.

Hier zijn enkele oplossingen waarvoor je je Xbox One-controller uit elkaar moet halen, inclusief advies over wat je moet doen nadat je de controller hebt geopend:

  • Defecte d-pad: wrik voorzichtig de lipjes op de veerconstructie omhoog zodat deze met meer kracht naar beneden duwt. Vervang indien nodig.
  • Drifting analoge sticks: Reinig of vervang de analoge stick-eenheden indien nodig.
  • Niet-werkende audio-aansluiting: Controleer of de aansluiting goed is geplaatst en contact maakt, en vervang indien nodig.
  • Plakkende knoppen: Gebruik ingeblikte lucht en andere methoden om smurrie en andere afzettingen te verwijderen nadat de printplaat uit de controllerbehuizing is verwijderd.

Aanbevolen: