Hoe erachter te komen wie (of wat) toegang heeft tot uw Gmail

Inhoudsopgave:

Hoe erachter te komen wie (of wat) toegang heeft tot uw Gmail
Hoe erachter te komen wie (of wat) toegang heeft tot uw Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de instellingen van je Google-account en open Permissions.
  • Klik in het gedeelte Apps van derden met accounttoegang op een app met toegang tot Gmail.
  • Selecteer Remove Access om de toegang van de app in te trekken. Herhaal het proces in het gedeelte Aanmelden met Google.

Misschien heb je verschillende websites en services toegang gegeven tot sommige van je Gmail-informatie, zodat deze services hun werk beter kunnen doen. Naarmate de tijd verstrijkt, mag u deze services echter niet meer gebruiken. Zelfs als u een service niet gebruikt, heeft deze nog steeds toegang tot uw Gmail-account. Controleer regelmatig de toegang tot uw account en gebruik de ingebouwde beveiligingshulpmiddelen van Gmail om ongepaste machtigingen in te trekken.

Deze Gmail-beheerfunctie bevindt zich in de webbrowser, niet in de app. U hebt toegang nodig tot een browser van desktopklasse om deze procedures uit te voeren.

Zoek apps die toegang hebben tot uw Gmail-account

Om erachter te komen welke websites en apps in het verleden toegang hebben gekregen tot uw Gmail-accountgegevens:

  1. Bezoek de Permissions pagina van het configuratiescherm van uw Google-account.

    Image
    Image
  2. Bekijk de apps in de Apps van derden met accounttoegang sectie. Klik op een app die toegang heeft tot Gmail om uitgebreide informatie over de toegang van die app weer te geven. Om de toegang in te trekken, selecteer Toegang verwijderen.

    Image
    Image
  3. Herhaal dit proces met de andere twee secties op het scherm:

    • Aanmelden met Google toont de apps waarin u zich kunt authenticeren met Google als uw inloggegevens. Die diensten kunnen alleen je naam, profielfoto en e-mailadres zien. Deze apps hebben geen toegang tot je account.
    • Google apps toont de apps gemaakt door Google die toegang hebben tot uw Google-accountgegevens.

Misschien wilt u de toegang tot sommige sites of apps niet intrekken. Als Gmail bijvoorbeeld wordt gesynchroniseerd met een andere service of app van een e-mailprovider die u instelt en gebruikt, wilt u de andere provider waarschijnlijk geen toestemming geven om toegang te krijgen tot uw Gmail. Als je die e-mailprovider of app niet meer gebruikt, moet je de toegang verwijderen.

Bottom Line

Het derde gedeelte van de pagina met geautoriseerde services bevat een gedeelte voor Google-apps. Hoewel dit allemaal apps zijn die momenteel of ooit vertrouwd zijn, moet u de toegang verwijderen als u deze apps niet langer gebruikt, omdat deze waarschijnlijk volledige toegang hebben tot uw Google-account. Als u bijvoorbeeld de Google Chrome-browser gebruikt, heeft deze volledige toegang tot uw account. Volledige toegang betekent dat de app de namen van je contacten kan zien, je privé Gmail-correspondentie kan zien en bijlagen kan lezen.

Welke informatie is beschermd in volledige toegang

Sites en apps waaraan volledige toegang tot uw Google-account is verleend, kunnen uw account niet verwijderen, uw wachtwoord niet wijzigen of Google Pay gebruiken om geld aan te vragen, te verzenden of te ontvangen.

Gmail-afgevaardigden zoeken en verwijderen

Misschien heeft u in het verleden toestemming gegeven aan iemand, zoals een administratief medewerker van uw bedrijf, om uw Gmail-account te beheren, waardoor deze namens u e-mails kon lezen, verzenden en verwijderen. Deze persoon heeft brede maar beperkte toegang tot uw account. De persoon kan uw Gmail-wachtwoord niet wijzigen of deelnemen aan een chat zoals u. Als je de afgelopen jaren een reeks assistenten hebt gehad, zoek dan uit welke mensen nog steeds toegang hebben tot je Gmail-account.

Ga naar het tabblad Accounts en import van uw Gmail-account door de site te bezoeken via het Gmail-instellingenmenu of door een snelkoppeling te gebruiken:

Bekijk de namen die verschijnen in de Toegang verlenen tot uw account sectie. Om de toegang in te trekken, selecteert u een naam en klikt u vervolgens op Delete.

Recente activiteit op uw account

Je kunt zien welke services of apps recentelijk toegang hebben gehad tot je Gmail-account:

  1. Klik vanuit je Gmail-inbox op Details in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Bekijk de gegevens in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  3. Kijk in de Datum/Tijd kolom om de meest recente verbindingen te zien.
  4. Kijk in de kolom Toegangstype en klik op Details weergeven onder een item om informatie te zien die een indicator bevat over welke app of service was het.

  5. Klik in de uitgevouwen itemweergave op Accounttoegang beheren om terug te keren naar de lijst met geautoriseerde apps, van waaruit u indien nodig de machtigingen van de app kunt intrekken.

Aanbevolen: