Hoe kom je erachter wie je YouTube-video's bekijkt

Inhoudsopgave:

Hoe kom je erachter wie je YouTube-video's bekijkt
Hoe kom je erachter wie je YouTube-video's bekijkt
Anonim

Wat u moet weten

  • Log in op YouTube en selecteer je profielpictogram. Kies YouTube Studio en selecteer Analytics in het linkerdeelvenster.
  • YouTube laat je statistieken zoals betrokkenheid, publiek, bereik en re altime activiteit bekijken en volgen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je nuttige demografische informatie op YouTube kunt krijgen die verder gaat dan het aantal weergaven voor je video's. De ingebouwde analyses bieden geaggregeerde informatie over uw kijkers op een manier die vergelijkbaar is met Google Analytics.

Zoek YouTube Analytics voor je kanaal

De analyses voor alle video's in je kanaal vinden:

  1. Log in op YouTube en selecteer je profielfoto of -pictogram bovenaan het scherm.
  2. Selecteer YouTube Studio.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het linkerdeelvenster Analytics om een lijst met tabbladen uit te vouwen voor verschillende soorten statistieken met betrekking tot uw videokijkers, waaronder Bereik, Betrokkenheid en Doelgroep.

    Image
    Image

Soorten analytische gegevens

Informatie over uw publiek kan worden bekeken via verschillende analytische filters, waaronder:

  • Kijktijd
  • Publiekbehoud
  • Demografie
  • Locatie
  • Datum of tijdsbestek
  • Inhoud
  • Apparaten
  • Verkeersbronnen
  • Vind ik leuk en niet leuk
  • Opmerkingen
  • Delen

Gegevens bekijken in YouTube Analytics

Afhankelijk van het type gegevens dat u bekijkt, kunt u lijndiagrammen genereren om te zien hoe die gegevens in de loop van de tijd zijn veranderd. U kunt ook grafieken met meerdere regels bekijken en de prestaties van maximaal 25 video's vergelijken.

Om de rapporten naar uw harde schijf te downloaden, selecteert u Huidige weergave exporteren (weergegeven door een pijlpictogram) bovenaan het scherm.

Image
Image

Overzichtsrapport

Het eerste rapporttabblad onder Analytics is Overzicht. Het is een samenvatting op hoog niveau van hoe uw inhoud het doet. Het rapport bevat prestatiestatistieken met een samenvatting van de kijktijd, weergaven en inkomsten (indien van toepassing). Het bevat de meest relevante gegevens voor interacties, zoals opmerkingen, shares, favorieten, likes en dislikes.

Het overzichtsrapport belicht ook de top 10 van content-per kijktijd- voor je kanaal, het geslacht en de locatie van kijkers en de belangrijkste verkeersbronnen.

Re altime activiteit

Het vak Re altime activiteit onder het gedeelte Overzicht toont kijkersstatistieken die in re altime worden bijgewerkt, met slechts een paar minuten vertraging. De twee grafieken tonen de geschatte weergaven van je video's in de afgelopen 48 uur en gedurende de afgelopen 60 minuten, het apparaattype dat toegang heeft gehad tot je video, het besturingssysteem van dat apparaat en waar het apparaat zich bevindt.

Bereik

Op het tabblad Bereik vind je de vertoningen, weergaven, unieke weergaven en meer van je kanaal. Je kunt ook de verkeersbronnen van je kanaal zien (vinden je kijkers je via YouTube-zoekopdrachten, externe links of een andere bron?), hoe vaak mensen op een thumbnail van je video's hebben geklikt en of die klik tot kijktijd heeft geleid.

Interne YouTube-verkeersbronnen omvatten YouTube-zoekopdrachten, voorgestelde video's, afspeellijsten, YouTube-advertenties en andere functies. Externe verkeersgegevens zijn afkomstig van mobiele bronnen, websites en apps waarin uw video is ingesloten of gelinkt.

Als u het meeste uit dit rapport wilt halen, stelt u een datumbereik in en bekijkt u bronnen op locatie. Filter vervolgens de bronnen en kijkers voor aanvullende informatie.

Verloving

Het tabblad Betrokkenheid biedt gedetailleerde informatie over hoe lang mensen naar je video's kijken. Hier kun je zien welke video's het meest worden bekeken, je meest effectieve video's op het eindscherm, je beste afspeellijsten per kijktijd en meer.

Publiek

Op het tabblad Doelgroep worden de demografische gegevens van uw publiek weergegeven. Het toont de leeftijd, het geslacht en de geografie van je kijkers. Het tabblad Apparaattype laat zien welk besturingssysteem en type apparaat mensen gebruiken om je video's te bekijken. Apparaten zijn onder meer computers, smartphones, tv's en gameconsoles. Je kunt ook zien welk besturingssysteem ze gebruikten, of meer mensen live of on-demand kijken, en welke afspeellijsten het meest worden bekeken.

FAQ

    Hoe kan ik de meest bekeken video's op YouTube zien?

    Er is niet langer een officiële lijst van de meest bekeken inhoud op YouTube, dus je zult voor dergelijke statistieken moeten vertrouwen op websites van derden, zoals Wikipedia. Er is echter een lijst met de beste muziekvideo's op YouTube.

    Welk percentage van de videoweergaven op YouTube is afkomstig van mobiele apparaten?

    Volgens Statista is meer dan 60 procent van de YouTube-weergaven afkomstig van mobiele apparaten. Dat komt omdat mobiele apparaten op grotere schaal beschikbaar zijn dan computers over de hele wereld.

    Wat was de eerste YouTube-video die 1 miljard views bereikte?

    De muziekvideo voor 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaanse artiest Psy werd de eerste YouTube-video die in 2012 een miljard views kreeg.

Aanbevolen: