Waarom je zou moeten overwegen om deze funky ogende muis te gebruiken

Inhoudsopgave:

Waarom je zou moeten overwegen om deze funky ogende muis te gebruiken
Waarom je zou moeten overwegen om deze funky ogende muis te gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Muizen dwingen je pols in een gedraaide positie.
  • Verticale muizen zijn zo comfortabel als een handdruk, alleen zonder de klamme, te harde greep.
  • Gebruik je geen muis? Probeer van hand te wisselen op het trackpad van je laptop.
Image
Image

Ergonomie van muizen is verschrikkelijk. Vingerbewegingen, ongemakkelijke hoeken en bijna geen handondersteuning maken muizen tot een nachtmerrie die je polsen verdraait.

Als je polspijn hebt, is de eerste stap om te stoppen met wat je ook aan het doen bent. U kunt de schade waarschijnlijk niet ongedaan maken, maar u kunt voorkomen dat u het erger maakt. En een manier om dat te doen, als je erop staat een muis te gebruiken, is door verticaal te gaan. Met verticale muizen kun je werken in een meer natuurlijke handdrukoriëntatie in plaats van de geproneerde houding die we gewend zijn. En de nieuwe Lift van Logitech maakt dit gemakkelijker en goedkoper dan ooit.

"Een verticale muis beperkt de hoeveelheid pronatie (handpalm naar beneden) in vergelijking met een traditioneel muisontwerp. Pronatie wordt beschouwd als een onhandige houding en kan voor veel mensen behoorlijk problematisch zijn. Deze muis houdt de hand in een 'handdruk'-positie, wat een neutrale houding is, "vertelde gecertificeerde professionele ergonoom Darcie Jaremey via e-mail aan Lifewire.

Handen omhoog

Een reden waarom een muis slecht is voor je pols, is dat hij je dwingt hem te draaien. Voor de muisontwerper is het logisch om een mooie, nette, platte puck te maken met een paar knoppen die onder je vingers vallen, maar voor de menselijke anatomie is verticaal veel comfortabeler. Probeer het nu gewoon. Leg je hand met de palm naar beneden op het bureau naast je computer of toetsenbord. Let op de spanning langs de buitenrand van je onderarm. En merk dan op hoe je elleboog, schouder en borst nu aanvoelen.

Draai nu je hand, zodat deze verticaal is, met de duim naar boven. Veel beter, toch?

Image
Image

Met een verticale muis kun je je hand in deze positie houden. Er zal een grotere positionele overgang zijn van muis naar toetsenbord en terug, en het zal een tijdje vreemd aanvoelen, maar een verticale muis heeft een voordeel ten opzichte van andere ergonomische apparaten omdat je al weet hoe je hem moet gebruiken. Het is gewoon een muis op zijn kant. De knoppen vallen nog steeds onder je vingers en de duimknoppen zijn makkelijker te bereiken.

"Vroeger had ik pijn in de schouder en een gevoelloos of tintelend gevoel in mijn hand", vertelde digitale media-adviseur Simone Colavecchi via e-mail aan Lifewire. "Ik gebruik al twee jaar een verticale muis en het heeft mijn conditie enorm verbeterd."

Logitech's nieuwe Lift is een goedkoper ($ 70) alternatief voor zijn MX Vertical vlaggenschip ($ 100). Het is ook iets kleiner, maar houdt je hand in dezelfde hoek van 57 graden. Zoals bijna alle invoerrandapparatuur van Logitech, kan het verbinding maken via Bluetooth of met behulp van Logitech's eigen Logi Bolt USB-ontvanger, die wordt aangesloten op een USB-poort en naar mijn ervaring veel betrouwbaarder is dan Bluetooth.

En in tegenstelling tot de Vertical MX, is de Lift verkrijgbaar in zwart, roze en wit, en ook in een linkshandige versie (alleen zwart).

"Een verticale muis profiteert het meest van deze specifieke gevallen: degenen die een soort van ongemak/compressie van zacht weefsel hebben tussen de pols en het werkoppervlak; degenen die hun polsen naar beide kanten bewegen tijdens muisbewegingen; degenen die de neiging hebben om grijp een traditionele muis te hard vast, wat kan leiden tot aandoeningen zoals een tenniselleboog en mensen met symptomen van het carpa altunnelsyndroom", zegt Jaremey.

Andere opties

Image
Image

Misschien is een muis niets voor jou. Zo ja, dan zijn er andere mogelijkheden. Een daarvan is om gewoon van hand te wisselen. Als uw huidige muis symmetrisch is, kunt u hem gewoon in uw andere hand gaan gebruiken en (optioneel) de knoppen in de instellingen van uw computer verwisselen. Dit is ook een geweldige optie voor trackpad-gebruikers. In het begin zal het onmogelijk onhandig lijken, maar je zult eraan wennen.

Ik deed precies dit jaren geleden toen ik voor het eerst polspijn kreeg. Ik heb een trackpad aan mijn niet-dominante kant en een trackball aan de rechterkant voor als ik meer snelheid of nauwkeurigheid nodig heb dan een trackpad aankan.

Ja, een trackball. Er zijn niet veel goede in de buurt, maar als je grote handen hebt, raad ik de Elecom Huge aan, die - zoals de naam al doet vermoeden - enorm is. Het is ook erg comfortabel omdat je je hand over zijn massieve gewatteerde lichaam kunt draperen.

En vergeet de pennen niet. Wacom en andere fabrikanten maken stylussen voor gebruik met computers. Ontwerpers en kunstenaars gebruiken ze, maar ze zijn ook goed voor gewone mensen. Maar wat je ook doet, als je pols pijn doet, doe dan meteen iets anders.

Aanbevolen: