Waarom u een fysieke authenticatiesleutel zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

Waarom u een fysieke authenticatiesleutel zou moeten gebruiken
Waarom u een fysieke authenticatiesleutel zou moeten gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google heeft zijn aanbod van Titan-beveiligingssleutels bijgewerkt en NFC aan elk model toegevoegd.
  • Je kunt een Titan-sleutel kopen om je Google-account te beschermen, evenals andere accounts van derden die dit ondersteunen.
  • Experts zeggen dat gebruikers moeten overwegen om een fysieke authenticatiesleutel te gebruiken, of zelfs alleen meervoudige authenticatie, om de beveiliging van hun account te vergroten.
Image
Image

Experts zeggen dat fysieke authenticators het hoogste beveiligingsniveau bieden dat beschikbaar is voor uw online accounts, en dat alle gebruikers zouden moeten overwegen er een te kopen.

Google scherpt zijn aanbod van Titan-beveiligingssleutels aan, voegt NFC-ondersteuning toe aan alle fysieke authenticators die het aanbiedt en verwijdert een van de opties die het vroeger bood. Door NFC-ondersteuning te bieden aan elk van de beveiligingssleutels, kunnen gebruikers inloggen op hun accounts met hun smartphone en andere slimme apparaten. Experts zeggen dat de verhuizing het voor gewone consumenten nog gemakkelijker heeft gemaakt om te profiteren van het hoogste beveiligingsniveau dat Google voor hun accounts biedt.

"Nu phishing-aanvallen toenemen, zijn de Titan Keys van Google een geweldige investering voor zowel gewone consumenten als werknemers op werkapparaten. Deze fysieke beveiligingssleutels zijn goedkoop en bieden een zeer hoog niveau van bescherming tegen phishing," Scott McDonald, veiligheidsdirecteur en praktijkleider bij Cloudbakers, vertelde Lifewire in een e-mail.

Nieuwe pieken bereiken

We gebruiken online accounts voor zo ongeveer alles, van sociale-mediawebsites tot online bankieren, en zelfs om dingen als onze water- en elektriciteitsrekeningen te betalen. Elk account dat u heeft, bevat waardevolle informatie, van creditcardgegevens tot persoonlijke informatie zoals uw adres, verjaardag of zelfs delen van uw burgerservicenummer. Het beschermen van die informatie is van het grootste belang.

Hoewel je wachtwoorden sterk kunt maken zonder een fysieke authenticator - of zelfs een digitale authenticator-app - kan je account nog steeds het risico lopen dat dat wachtwoord wordt gestolen. Door een extra authenticatieniveau toe te voegen, verhoogt u de beveiliging van uw account door kwaadwillenden te dwingen ook toegang te krijgen tot de verificatiemethode. De reden waarom de Titan-beveiligingssleutels van Google - en andere soortgelijke fysieke sleutels - zo sterk zijn, is omdat ze vereisen dat iedereen die inlogt op uw account die fysieke sleutel bij zich heeft.

"Titan Keys authenticeren gebruikers fysiek om een aanzienlijk sterkere beveiliging te bieden dan op software gebaseerde oplossingen (zoals die traditioneel aan uw mobiele telefoon zijn gekoppeld), " legde McDonald uit en merkte het grootste verschil op tussen app-gebaseerde en fysieke verificatiesystemen. Door u te dwingen de sleutel fysiek in uw apparaat te steken of op de een of andere manier aan te sluiten, maakt u het bijna onmogelijk voor iedereen om onbelemmerde toegang tot uw accounts te krijgen.

Jezelf beschermen

Uiteindelijk komt het erop neer dat je er alles aan doet om jezelf te beschermen tegen de risico's die gepaard gaan met online toegang. Nu de kans dat uw logins worden gestolen door malware gestaag toeneemt, moeten consumenten zich bewust zijn van de strijd om cybercriminaliteit te bestrijden en er alles aan doen om hun informatie te beveiligen.

Zonder voorzorgsmaatregelen te nemen, zou je kunnen eindigen als een van de miljoenen mensen van wie in het verleden hun informatie is gestolen door malware en phishing-aanvallen.

Image
Image

Er zijn natuurlijk andere soorten beveiligingssleutels, en die zijn niet zo duur. Zelfs de twee opties van Google beginnen bij een bescheiden $ 30 voor de USB-A-sleutel, terwijl de USB-C-sleutel voor $ 35 wordt verkocht. Die prijs lijkt misschien een beetje hoog voor iets dat je alleen maar hoeft in te pluggen wanneer je inlogt op je account, maar de algehele verbetering van de beveiliging kan het elke cent waard maken, zegt McDonald.

Omdat uw Google-account zoveel kan omvatten - uw browsegegevens, uw e-mailaccount, toegang tot Google Pay en andere services - zou het krijgen van extra bescherming een van uw prioriteiten in het digitale tijdperk moeten zijn. Gelukkig zijn er tal van manieren om jezelf te beschermen, maar zoals eerder vermeld, zijn fysieke beveiligingssleutels een van de beste manieren die beschikbaar zijn.

Nu phishing-aanvallen toenemen, zijn de Titan Keys van Google een geweldige investering voor zowel gewone consumenten als werknemers op werkapparaten.

De sleutels van Google werken ook met andere FIDO-compatibele services, waaronder wachtwoordmanagers zoals 1Password, zodat u ook op die accounts kunt genieten van extra beveiliging. En, natuurlijk, omdat er altijd een kans bestaat dat iets fysieks verloren gaat of zoek raakt, kunt u met Google en andere merken meerdere sleutels kopen en deze aan uw account koppelen, zodat u de andere sleutels gemakkelijk kunt verwijderen als ze op enigerlei wijze worden gecompromitteerd.

"Voor gebruikers van Google-accounts wordt het ten zeerste aanbevolen om twee Titan-sleutels aan uw account toe te voegen en te profiteren van Google's geavanceerde beveiliging, het sterkste niveau van accountbeveiliging van Google", aldus McDonald. "Het gebruik van twee Titan Keys zorgt ervoor dat je altijd een accountherstelpad hebt. Als een Titan Key kwijtraakt, wordt gestolen of kapot gaat, kan je back-up toegang tot je account geven. Zonder back-upsleutel kan je Gmail-account worden buitengesloten."

Aanbevolen: