Waarom je VR liggend zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

Waarom je VR liggend zou moeten gebruiken
Waarom je VR liggend zou moeten gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gebruikers zullen binnenkort meer opties hebben om VR (virtual reality) passief te gebruiken in plaats van zich te verplaatsen.
  • Diver-X is van plan volgende maand een VR-headset uit te brengen die bedoeld is om liggend te gebruiken.
  • Tandheelkundige patiënten kunnen VR gebruiken om virtuele werelden te verkennen terwijl ze aan hun tanden werken.
Image
Image

Virtual reality (VR) is niet alleen meer voor gaming.

Bedrijven breiden VR-software en uitrusting voor passieve interacties snel uit. Diver-X is van plan volgende maand een VR-headset uit te brengen die bedoeld is om liggend te gebruiken. En VR-apparatuur wordt nu voor alles gebruikt, van meditatie tot tandartsbezoeken.

"We zijn in staat om ons veel intuïtiever aan te passen aan meeslepende omgevingen dan alle eerdere digitale, en altijd schermgebaseerde formaten ooit zouden kunnen bereiken, hoe passief of actief de ervaring zelf ook is", Amir Bozorgzadeh, de CEO van VR-bedrijf Virtuleap, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"VR-omgevingen bootsen de natuurkunde en wetten van de echte wereld na waar we inherent mee te maken hebben."

Horizontale VR

De HalfDive VR-headset van Diver-X zou perfect kunnen zijn voor mensen die graag achterover leunen. Het apparaat is een VR-module met hand- en voetcontrollers. De helm heeft lenzen die een kijkhoek van 134 graden bieden, vier stereoluidsprekers en verschillende vibratiemotoren voor het overbrengen van tactiele sensaties zoals bonzen en schieten. Daarnaast kunnen er twee ventilatoren aan het apparaat worden bevestigd om de onderdompeling te verbeteren.

Er wonen steeds meer mensen in wolkenkrabbers en flatgebouwen zonder een rustige ruimte binnen handbereik.

De ontwikkelaars zijn van plan om geld in te zamelen voor de productie van de headset op het Kickstarter-crowdfundingplatform. De basisversie van HalfDive kost $ 800 en een kit met een complete set controllers kost $ 1.200. De versie met varifocale lenzen kost $ 4.000.

De HalfDive biedt ook geforceerde feedback.

"Aangedreven door een exciter, presenteert het vibratiefeedbacksysteem van HalfDive de gebruiker zeer realistische audio van de voetstappen, geweerschoten en omgevingsgeluiden van monsters, wat bijdraagt aan de sterk verbeterde meeslepende ervaring van de gebruiker", aldus de website van het bedrijf.

Passieve VR

Hoewel veel huidige VR-entertainmenttitels enige beweging met zich meebrengen, zeggen waarnemers dat er een groeiende markt is voor meer passieve software.

Met het Digital Nitrous OperaVR-systeem krijgen tandheelkundige patiënten bijvoorbeeld een VR-headset om te dragen terwijl ze in de tandartsstoel zitten. De tandarts of clinicus kiest uit tientallen virtuele omgevingen die speciaal zijn ontworpen voor beperkte hoofdbewegingen van de patiënt.

"Het revolutionaire aan Digital Nitrous is dat het een drugsvrije manier is om een kalmte te creëren die normaal gesproken pas kwam na het toedienen van medicijnen, zoals lachgas", vertelde Dr. Bryan Laskin, de maker van OperaVR. Lifewire in een e-mailinterview.

"Drugs brengen altijd risico's en bijwerkingen met zich mee. Patiënten zijn dol op VR. Digital Nitrous heeft zelfs geholpen om patiënten die het grootste deel van hun volwassen leven de tandarts hebben vermeden, weer naar de tandheelkunde te gaan."

Passieve VR kan ook worden gebruikt voor dagelijkse ontspanning.

Max Dewkes maakt deel uit van een ontwerpteam dat werkt aan een VR-meditatiespel dat volgend jaar wordt uitgebracht. De game speelt zich af op een kalm en vredig eiland. De speler zal personages tegenkomen die wijsheid delen, meditatie leren en mindfulness demonstreren.

"We leven in een tijdperk van onbeperkte opties", vertelde Dewkes aan Lifewire in een e-mailinterview. "Als je in een stad woont, is er weinig dat je niet kunt doen. Maar dit heeft zijn eigen probleem doen ontstaan, namelijk de moeilijkheid om ruimte te vinden om gewoon te zijn. Zelfs in de groenste steden zijn de parken vaak overvol. Steeds meer mensen wonen in wolkenkrabbers en flatgebouwen zonder een rustige ruimte binnen handbereik. VR kan deze leegte vullen."

Een nieuw soort evenement combineerde onlangs een echt elektronisch dansmuziekfestival met een wereldwijd virtueel publiek dat live streamde voor een iets actievere deelname. De deelnemers ontmoetten elkaar en communiceerden via een 3D-scherm, de Dream Portal.

Porter Robinson's Second Sky-festival vond plaats in Oakland, Californië. Terwijl Porter en anderen optraden, konden bezoekers van live-evenementen een bezoek brengen aan de Dream Portal-tent, die het 3D-LED-scherm van 20 bij 13 voet herbergt.

Image
Image

Verhoogd door een 3D-bril, kunnen ze in re altime op afstand communiceren met mensen die van het festival genieten. In de virtuele ruimte roteert de Dream Portal door verschillende omgevingen en toont een live camerafeed van de individuen in de echte tent, waar de twee partijen met elkaar kunnen communiceren.

"Door webtechnologie te combineren met een fysieke installatie, kunnen we verbindingen maken tussen nog meer platforms", vertelde Nick Mountford, de directeur van Active Theory, dat de Dream Portal maakt, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Gewoon door naast de 3D-muur te gaan staan, worden mensen gevangen genomen door het Droomportaal en naar de virtuele wereld getransporteerd."

Aanbevolen: