Waarom deze doe-het-zelf Kobowriter een echt product zou moeten zijn

Inhoudsopgave:

Waarom deze doe-het-zelf Kobowriter een echt product zou moeten zijn
Waarom deze doe-het-zelf Kobowriter een echt product zou moeten zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Kobowriter is een doe-het-zelf-hack die van een e-reader een typemachine maakt.
  • Eenzijdige machines leiden u niet af en zijn beter ontworpen voor hun werk.
  • In tegenstelling tot computers onthoudt een machine altijd waar je was gebleven.
Image
Image

Onderschat nooit het vermogen van een schrijver om zichzelf af te leiden van zijn werk.

Dit is de Kobowriter. Zoals je kunt zien, is het een doe-het-zelf e-ink-schrijfmachine, een USB-toetsenbord aangesloten op een aangepaste Kobo Glo HD e-bookreader om een moderne schrijfmachine voor één doel te creëren. Het is eenvoudig, biedt geen ingebouwde afleiding en zal altijd wachten waar je was gebleven.

Kortom, het is het perfecte commentaar op alles wat er mis is met je tablet of smartphone.

Kobowriter

Je kunt je eigen Kobowriter maken. Pak gewoon een oude Kobo-e-reader (of stof af en laad die op van de achterkant van je kast) en ga naar de Github-projectpagina. Op dit moment ondersteunt het softwaregedeelte alleen de Franse AZERTY-lay-out, maar waarom zou je je daardoor laten tegenhouden?

Je moet ook een manier vinden om het USB-toetsenbord van stroom te voorzien en tegelijkertijd op de Kobo aan te sluiten. Je kunt elk toetsenbord gebruiken dat je wilt, maar het toetsenbord dat in het hier getoonde project is gebruikt, geeft het geheel een behoorlijk goede jaren 80-look. Het lijkt sterk op de Sinclair QL uit de jaren 80.

Image
Image

Het opzetten is verrassend eenvoudig, maar er zijn kant-en-klare producten die hetzelfde doen. De Hemingwrite, bijvoorbeeld, was een Kickstarter die een klikkend mechanisch toetsenbord combineerde met een klein e-ink-scherm, en werd meer recentelijk herboren als de Freewrite.

Of de Alphasmart Neo, misschien wel de lelijkste 'laptop'-computer die ooit is bedacht, en een lcd-scherm dat er klein uitziet op een slimme thermostaat, maar met een ongelooflijke levensduur van het toetsenbord en de batterij, gemeten in weken.

En ze zijn populair. Niet Tik-Tok populair of PopSocket populair, maar nerd-populair. Er is een bepaald soort nerd die dol is op deze apparaten voor één doel, en ik denk dat ik misschien weet waarom.

Eén ding, nou

Een computer of smartphone kan bijna alles, en de aard van software betekent dat het in de toekomst altijd meer kan.

Aan de andere kant van de schaal is een filmcamera of een typemachine, die maar één ding doen en nooit een firmware-update zullen zien. Ze zijn misschien primitief volgens de huidige normen, maar ze hebben twee duidelijke voordelen ten opzichte van computers voor algemeen gebruik. Ze zijn ontworpen om slechts één taak uit te voeren, dus het ontwerp kan daarom al het andere in gevaar brengen in dienst van dat ene doel.

Een filmcamera heeft bijvoorbeeld knoppen en wijzerplaten die perfect geschikt zijn voor hun taak en die altijd hetzelfde doen. Je kunt 'spiergeheugen' leren voor deze bedieningselementen, totdat je ze vergeet. Een stick-shift auto is hetzelfde.

Image
Image

Het andere voordeel van een machine voor één doel is dat je altijd op dezelfde plek terugkomt. Een typemachine activeert de screensaver niet, crasht en vereist dat u de typemachine-app opnieuw start. De toetsen van een piano spelen altijd dezelfde noten als je ze aanslaat.

Dit klinkt onbeduidend, maar de mentale overhead die nodig is om je iPad uit de slaapstand te halen, in je schrijf-app te komen zonder Instagram te controleren en vervolgens terug te navigeren naar je huidige document omdat de app zijn status niet heeft opgeslagen, is enorm.

Het maken van aantekeningen op papier is rustgevend, niet alleen omdat je kunt tekenen, maar ook omdat je je geen zorgen hoeft te maken of het papier je aantekeningen heeft bewaard, of dat als je het iPad-scherm de hele tijd aan laat staan, de batterij leeg raakt.

En zo is het ook met deze standaard e-ink en LCD-schrijfmachines.

De vijand van afleiding

Een paar jaar geleden kon je niet bewegen voor "afleidingsvrije" schrijf-apps. Het idee was dat door alle interface-elementen te verbergen, behalve de knipperende cursor, je zou voorkomen dat de arme gebruiker op een zijspoor zou komen. Ik vind dit beledigend. Als je een paar menu's of mappictogrammen niet kunt negeren, heb je grotere problemen. De echte bron van afleiding is het apparaat. Instagram, WhatsApp, TikTok - ze zijn allemaal een veeg verwijderd.

Het tegengif, zoals velen hebben gevonden, is het gebruik van gespecialiseerde tools zoals de Kobowriter, de Fujifilm X-Pro3-camera of de Elektron Octatrack-sampler en drummachine.

Je kunt je concentreren op de taak die voorhanden is, met een apparaat dat is ontworpen om die taak zo goed mogelijk uit te voeren. Zet hem uit en een week later weer aan, en er is niets veranderd.

Ten slotte hebben deze apparaten vaak een schoonheid in hun ontwerp die niet mogelijk is met een plaat van aluminium en glas. Dat telt voor veel.

Aanbevolen: