Vernieuwingsfrequentie wijzigen (Windows 11, 10, 8, 7, etc.)

Inhoudsopgave:

Vernieuwingsfrequentie wijzigen (Windows 11, 10, 8, 7, etc.)
Vernieuwingsfrequentie wijzigen (Windows 11, 10, 8, 7, etc.)
Anonim

Wat te weten

  • Windows 11: Open Configuratiescherm > Display > Resolutie aanpassen. Selecteer de monitor die u wilt wijzigen.
  • Selecteer Geavanceerde instellingen. Kies het tabblad Monitor in het pop-upvenster.
  • Zoek Kies een vernieuwingsfrequentie in de vervolgkeuzelijst en selecteer een nieuwe snelheid.

Dit artikel legt uit hoe u de vernieuwingsfrequentie van de monitor in Windows 11 kunt wijzigen. Het bevat informatie over het aanbrengen van de wijziging in Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Het aanpassen van de verversingssnelheid is meestal alleen nuttig bij oudere CRT-monitoren, niet bij nieuwere LCD-schermen in "flatscreen"-stijl.

Hoe u de verversingssnelheid van een monitor kunt wijzigen in Windows

Ooit gemerkt dat het scherm flikkert wanneer u uw computer gebruikt? Krijgt u hoofdpijn of vermoeide ogen na normaal gebruik?

Als dit het geval is, moet u mogelijk de instelling voor de vernieuwingsfrequentie wijzigen. Als u de vernieuwingsfrequentie van de monitor naar een hogere waarde wijzigt, zou het flikkeren van het scherm moeten verminderen. Het kan ook andere onstabiele weergaveproblemen oplossen.

De instelling voor de vernieuwingsfrequentie in Windows bevindt zich in het gedeelte "Geavanceerd" van uw videokaart en monitoreigenschappen. Hoewel dit feit niet is veranderd van de ene versie van Windows naar de andere, is de manier waarop u hier komt dat wel. Volg elk specifiek advies voor uw versie van Windows zoals u hieronder volgt.

  1. Open Configuratiescherm.

    In Windows 11 & 10 kunt u in plaats daarvan met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken en Beeldscherminstellingen kiezen. Als je deze route volgt, ga dan naar stap 3.

    In Windows 10 en Windows 8 gaat het openen van het Configuratiescherm het gemakkelijkst via het Power User Menu. In Windows 7, Windows Vista en Windows XP vindt u de link in het menu Start.

  2. Selecteer Display in de lijst met applets in het Configuratiescherm.

    Image
    Image

    In Windows Vista, open in plaats daarvan Personalisatie.

    Afhankelijk van hoe je het Configuratiescherm hebt ingesteld, zie je mogelijk niet Weergave of Personalisatie. Als dit het geval is, wijzigt u de weergave in Kleine pictogrammen of Klassieke weergave, afhankelijk van uw versie van Windows, en zoekt u er opnieuw naar.

  3. Selecteer Resolutie aanpassen in de linkermarge van het weergavevenster.

    Image
    Image

    In Windows 11, als u zich op het System > Display scherm bevindt, scrolt u omlaag en selecteert u Advanced display, en ga dan verder met stap 7.

    In Windows 10, als u het instellingenscherm bekijkt, scrolt u naar beneden in het rechterdeelvenster en kiest u Geavanceerde weergave-instellingen.

    Kies in Windows Vista de Beeldscherminstellingen link onderaan het personalisatievenster.

    Selecteer in Windows XP en eerder de Settings tab.

  4. Kies de monitor waarvoor u de vernieuwingsfrequentie wilt wijzigen (ervan uitgaande dat u meer dan één monitor heeft).
  5. Selecteer Geavanceerde instellingen. Dit is een knop in Windows Vista.

    Image
    Image

    Kies in Windows 10 in het scherm Instellingen Eigenschappen beeldschermadapter.

    Kies in Windows XP de knop Geavanceerd.

    In oudere versies van Windows, selecteer Adapter om naar de instellingen voor vernieuwingsfrequentie te gaan.

  6. Kies het tabblad Monitor in het kleinere venster dat verschijnt.

    Image
    Image
  7. Zoek de Kies een vernieuwingsfrequentie (Windows 11) of Schermverversingssnelheid vervolgkeuzelijst in het midden van het venster. In de meeste gevallen is de beste keuze de hoogst mogelijke snelheid, vooral als je een flikkerend scherm ziet of denkt dat een lage verversingssnelheid hoofdpijn of andere problemen kan veroorzaken.

    In andere gevallen, vooral als je onlangs de vernieuwingsfrequentie hebt verhoogd en je computer nu problemen heeft, is het de beste manier om deze te verlagen.

    Het is het beste om de Verberg modi die deze monitor niet kan weergeven checkbox aangevinkt te houden, ervan uitgaande dat het zelfs een optie is. Als u verversingsfrequenties buiten dit bereik kiest, kan uw videokaart of monitor beschadigd raken.

  8. Selecteer OK om de wijzigingen te bevestigen (dit is niet nodig in Windows 11). Andere open vensters kunnen ook worden gesloten.
  9. Volg eventuele aanvullende instructies als ze op het scherm verschijnen. Bij de meeste computerconfiguraties, in de meeste versies van Windows, zijn er geen verdere stappen nodig om de vernieuwingsfrequentie te wijzigen, maar soms moet u uw computer opnieuw opstarten.

Meer hulp nodig? Probeer deze stappen voor probleemoplossing om het flikkeren van het scherm in Windows 10 te verhelpen.

Aanbevolen: