Hoe Ntdll.dll-fouten in Windows te herstellen [10, 8, 7, etc.]

Inhoudsopgave:

Hoe Ntdll.dll-fouten in Windows te herstellen [10, 8, 7, etc.]
Hoe Ntdll.dll-fouten in Windows te herstellen [10, 8, 7, etc.]
Anonim

De oorzaken van ntdll.dll-foutmeldingen kunnen sterk variëren. De meeste zijn echter het gevolg van een corrupte of beschadigde versie van het ntdll DLL-bestand zelf, corrupte hardwarestuurprogramma's of problemen tussen Windows en andere programma's.

Deze fouten kunnen soms betekenen dat een stuk hardware in uw computer niet goed werkt, maar dit komt zelden voor.

Ntdll.dll-foutmeldingen kunnen van toepassing zijn op bijna elk op Windows gebaseerd softwareprogramma, stuurprogramma of plug-in op elk van de besturingssystemen van Microsoft, van Windows NT tot en met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Ntdll.dll Fouten

Er zijn veel verschillende manieren waarop deze fouten op uw computer kunnen worden weergegeven. Ze kunnen worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen die resulteren in veel verschillende foutmeldingen, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende:

  • STOP: 0xC0000221 onbekende harde fout C:\Winnt\System32\Ntdll.dll
  • STOP: C0000221 onbekende harde fout \SystemRoot\System32\ntdll.dll
  • AppName: [PROGRAMMANAAM] ModName: ntdll.dll
  • [PROGRAMMANAAM] veroorzaakte een fout in module NTDLL. DLL op [ELKE ADRES]
  • Crash veroorzaakt in ntdll.dll!
  • NTDLL. DLL-fout!
  • Onverwerkte uitzondering op [ELKE ADRES] (NTDLL. DLL)
Image
Image

Het bericht kan verschijnen voor of nadat een programma is gebruikt, terwijl een programma draait, wanneer Windows wordt gestart of afgesloten, of zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Ntdll.dll fouten te herstellen

  1. Start je computer opnieuw op. De ntdll.dll-fout die u ontvangt, kan te wijten zijn aan een eenmalig, tijdelijk probleem en een eenvoudige herstart kan het probleem mogelijk volledig oplossen.
  2. Installeer het programma opnieuw als de fout alleen wordt weergegeven wanneer u een specifiek programma gebruikt.

    Als het softwareprogramma updates of servicepacks beschikbaar heeft, installeer deze dan ook. De programmeurs van de software hebben mogelijk een probleem met het programma geïdentificeerd dat de DLL-fout heeft veroorzaakt en hebben er vervolgens een patch voor uitgegeven.

    Softwareprogramma's van derden die op uw computer zijn geïnstalleerd, zijn bijna altijd de oorzaak van ntdll.dll-fouten. De rest van deze stappen voor probleemoplossing lost het probleem slechts zelden op.

  3. Controleer het Windows-servicepackniveau dat u gebruikt en controleer vervolgens deze pagina om te zien of er een recenter servicepack beschikbaar is voor installatie. Sommige problemen die ntdll.dll-fouten veroorzaakten, zijn gecorrigeerd in deze servicepacks van Microsoft.

    De eenvoudigste manier om uw Windows-computer bij te werken met het nieuwste servicepack en andere patches, is door Windows Update te gebruiken. Volg onze gids over het controleren op en installeren van Windows-updates als je hulp nodig hebt.

  4. Schakel selectief Microsoft Edge-extensies uit. Als uw fout wordt weergegeven wanneer u Edge start, uitvoert of sluit, kan een extensie het probleem veroorzaken. Door elke extensie één voor één uit te schakelen, wordt bepaald welke de boosdoener is (indien aanwezig).

    Als tijdelijke oplossing, aangenomen dat de ntdll.dll-fout echt Edge-gerelateerd is, installeer en gebruik dan een concurrerende browser zoals Firefox.

  5. Hernoem de systeemvariabele NLSPATH (van NLSPATH naar NLSPATHOLD). Als uw Windows-systeem deze omgevingsvariabele niet heeft, sla deze stap dan over.

    Dit is alleen een stap voor probleemoplossing voor dit probleem. Zorg ervoor dat u dit pad terugzet naar de oorspronkelijke naam als het probleem hiermee niet wordt opgelost.

  6. Preventie van gegevensuitvoering voor Explorer.exe uitschakelen. Net als in de vorige stap, is dit alleen bedoeld voor het oplossen van het probleem ntdll.dll. Als dit het probleem niet oplost, zet u de instellingen voor Preventie van gegevensuitvoering terug naar hun vorige instellingen.
  7. UAC uitschakelen. Dit is een tijdelijke oplossing voor sommige oorzaken van problemen met ntdll.dll, maar kan dienen als een permanente oplossing als het niet gebruiken van Gebruikersaccountbeheer iets is waar u vertrouwd mee bent op uw computer.
  8. Update stuurprogramma's voor alle hardware op uw computer waar bijgewerkte stuurprogramma's beschikbaar zijn. Verouderde stuurprogramma's veroorzaken soms deze fouten.
  9. Test je geheugen op schade. Als u een van de bovenstaande DLL-berichten ontvangt, kan een mogelijke oorzaak een slechte geheugenmodule in uw systeem zijn. Het testen van uw geheugen zal ofwel een probleem identificeren of uw RAM vrijwaren van enige verantwoordelijkheid.

    Vervang je geheugen als het een van je tests niet ha alt.

  10. Ntdll.dll-fouten kunnen optreden als u een Iomega Zip-drive op dezelfde IDE-kabel heeft als de harde schijf in uw computer. Als dit het geval is, verplaatst u de Zip-drive naar een speciale IDE-controller.
  11. Vervang de IDE-kabel die de harde schijf verbindt met het moederbord. Als deze kabel beschadigd is of niet goed werkt, kan een van de symptomen de DLL-fout zijn die u ziet.
  12. Repareer uw installatie van Windows. Als individuele herinstallaties van software het probleem niet oplossen, zal een reparatie-installatie van Windows het bestand ntdll.dll vervangen.
  13. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie zal Windows volledig van uw pc verwijderen en opnieuw installeren. We raden deze optie niet aan, tenzij je alle eerdere ideeën voor probleemoplossing hebt uitgeput en je er zeker van bent dat de fout niet wordt veroorzaakt door een enkel programma (stap 2).

    Als een enkel programma of plug-in de ntdll.dll-fout veroorzaakt, kan het opnieuw installeren van Windows en het opnieuw installeren van dezelfde software u rechtstreeks naar dezelfde fout leiden.

  14. Als al het andere is mislukt, inclusief de schone installatie van de laatste stap, zou je te maken kunnen hebben met een hardwareprobleem met je harde schijf. Dit is echter uiterst zeldzaam. Als dit het geval is, vervangt u de harde schijf en voert u een nieuwe installatie van Windows uit.

Meer hulp nodig?

Als u dit ntdll.dll-probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: