Hoe een Twitter-account permanent te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een Twitter-account permanent te verwijderen
Hoe een Twitter-account permanent te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om het account te verwijderen, moet je het account eerst 30 dagen deactiveren. Daarna zal het van Twitter verdwijnen.

  • Deactiveren: Ga naar Meer > Instellingen en privacy > Uw account > Deactiveer uw account > Deactiveren.

Dit artikel legt uit hoe je je Twitter-profiel permanent kunt verwijderen met behulp van het deactivatieproces. Het legt ook uit hoe u uw tweets kunt verbergen tijdens deactivering.

Een Twitter-account deactiveren

De enige manier om een account te verwijderen, is door het 30 dagen gedeactiveerd te laten. Op dat moment zal Twitter het account volledig van zijn systeem verwijderen. Zodra het account is verwijderd, verlaten al uw tweets de Twitter-servers permanent. U kunt tweets verbergen voordat u de stappen neemt om het account te deactiveren.

Begin met het verwijderen van je account door je aan te melden bij Twitter. Volg dan deze stappen:

  1. Selecteer More in de lijst aan de linkerkant van je Twitter-profiel.

    Image
    Image
  2. In het menu dat verschijnt, selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Ga naar Uw account (Account, in de mobiele app) > Deactiveer uw account.

    Image
    Image
  4. Twitter laat je weten dat je tweets maar 30 dagen worden bewaard. Op dat moment worden je account en alle berichten die je op je account hebt geplaatst permanent van de Twitter-servers verwijderd. Als u verder wilt gaan, selecteert u Deactiveren.

    Image
    Image
  5. Bevestig uw wachtwoord en selecteer Deactiveren.

    Image
    Image

Nu, ga 30 dagen niet naar het account Op dat moment verwijdert Twitter al je tweets van zijn servers en wordt je account permanent verwijderd. Andere mensen kunnen je handvat gebruiken, maar tweets die je eerder hebt gedeeld, worden niet weergegeven in een nieuw account.

Als je het account invoert voordat de periode van 30 dagen afloopt, activeer je het account automatisch opnieuw en moet je helemaal opnieuw beginnen met het deactiveringsproces.

Snelle beveiliging: verberg tweets door privé te gaan

Om je tweets voor nieuwsgierige blikken te verwijderen zonder het account helemaal te deactiveren, kun je je account privé maken. Je kunt het account echter nog steeds op elk moment deactiveren nadat je tweets hebt verborgen.

Natuurlijk blijven alle tweets die zijn vastgelegd met een screenshot en online zijn geplaatst, nog steeds bestaan. Twitter heeft geen controle over wat mensen posten op niet-Twitter-websites.

Als je je account privé maakt, zijn de enige mensen die je tweets kunnen lezen je volgers. Niemand anders heeft toegang tot uw berichten, zelfs niet als ze Google of een andere zoekmachine van derden gebruiken. Het nemen van deze stap is de snelste manier om uw tweets uit het publieke oog te verwijderen.

  1. Log in op Twitter in een webbrowser. Selecteer Meer in het menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Selecteer Uw account.

    Image
    Image
  4. Selecteer Accountinformatie en voer uw wachtwoord in.

    Image
    Image
  5. Select Protected Tweets.

    Image
    Image
  6. Vink het vakje naast Bescherm mijn tweets aan om privé te gaan.

    Image
    Image

Ga in de mobiele Twitter-app naar Menu > Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid> inschakelen Bescherm je tweets.

Image
Image

Om te voorkomen dat een specifieke persoon uw tweets bekijkt, kunt u deze blokkeren. Ze kunnen je berichten echter nog steeds zien als ze zich afmelden bij het platform.

Deactiveren vs. verwijderen

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een gedeactiveerd account en een verwijderd account. In veel opzichten zijn ze hetzelfde: alle tweets en alle verwijzingen naar het account zullen Twitter binnen de eerste paar dagen na deactivering verlaten. Andere Twitter-gebruikers kunnen het account niet volgen of naar het account zoeken, inclusief zoekopdrachten naar historische tweets die door het account zijn gemaakt.

U (en iedereen) wordt ook beperkt in het gebruik van de gebruikersnaam van het gedeactiveerde account of het aanmelden voor een nieuw account met het e-mailadres van het gedeactiveerde account.

Een gedeactiveerd account kan opnieuw worden geactiveerd, waardoor al die oude tweets worden hersteld, maar alleen binnen 30 dagen.

De enige manier om een account te verwijderen, is door het 30 dagen gedeactiveerd te laten. Zodra het account is verwijderd, verlaten alle tweets de Twitter-servers permanent. Iedereen kan de gebruikersnaam voor het account gebruiken en je kunt hetzelfde e-mailadres gebruiken om je aan te melden voor een nieuw account.

Hoe u uw account opnieuw kunt activeren

Als je binnen 30 dagen inlogt op het account, ziet alles er normaal uit, alsof je Twitter nooit hebt verlaten. U ontvangt dan een e-mail om u te laten weten dat uw account weer actief is.

Houd er rekening mee dat u geen prompt ontvangt met de vraag of u uw account opnieuw wilt activeren. Het gebeurt naadloos wanneer je weer inlogt, dus als je wilt dat je Twitter-account permanent wordt verwijderd, moet je minimaal 30 dagen wegblijven.

Het is belangrijk om te weten dat er geen manier is om een account permanent op te schorten of te bevriezen. Na 30 dagen is uw account voorgoed verdwenen. U kunt het echter na 30 dagen opnieuw maken met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde e-mailadres. Het zal gewoon al je statusupdates missen, en iedereen die het account wil volgen, moet het opnieuw volgen.

Aanbevolen: