Hoe permanent SMS-berichten op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe permanent SMS-berichten op iPhone te verwijderen
Hoe permanent SMS-berichten op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Synchroniseer met iCloud of iTunes kort na het verwijderen van berichten om ze permanent te verwijderen.
  • Verwijder de Berichten-app uit de zoekresultaten. Selecteer Instellingen > Spotlight-zoekopdracht > Berichten en schakel Zoeken & Siri-suggesties uit.

Dit artikel legt uit hoe je sms-berichten permanent kunt verwijderen uit je iPhone Berichten-app. Het beschrijft ook hoe u de Berichten-app kunt verbergen voor Siri Spotlight-zoekopdrachten en bevat andere tijdelijke oplossingen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 14 tot en met iOS 11.

Hoe permanent iPhone-tekstberichten te verwijderen

Sms-berichten blijven hangen nadat je ze hebt verwijderd vanwege de manier waarop de iPhone gegevens verwijdert. Wanneer u bepaalde soorten items van de iPhone verwijdert, worden ze niet verwijderd. In plaats daarvan zijn ze gemarkeerd voor verwijdering door het besturingssysteem en verborgen zodat ze weg lijken te zijn, maar ze zijn nog steeds aan de telefoon.

Image
Image

Als je synchroniseert met iTunes of iCloud, worden de items die je hebt gemarkeerd voor verwijdering gewist. Wanneer je een sms verwijdert en vervolgens je iPhone synchroniseert, is het bericht voorgoed verdwenen.

Bestanden die voor verwijdering zijn gemarkeerd, zoals tekstberichten, worden pas echt verwijderd als je je iPhone synchroniseert met iTunes of iCloud.

Verwijder Berichten App Van Spotlight Zoeken

Je kunt ook stappen ondernemen om sms-berichten moeilijk vindbaar te maken. Verwijderde berichten worden niet weergegeven in een Spotlight-zoekopdracht als Spotlight er niet naar zoekt. Jij bestuurt de apps die Spotlight zoekt en die het negeert.

  1. Tik op het startscherm van de iPhone Instellingen.
  2. Tik op Siri & Zoeken. Tik in oudere versies van iOS op Algemeen en tik vervolgens op Spotlight Search.
  3. Scroll naar beneden en tik op Berichten.
  4. Verplaats de Search & Siri Suggestions tuimelschakelaar naar de Off/witte positie. Wanneer u nu een Spotlight-zoekopdracht uitvoert op uw telefoon, worden sms-berichten niet opgenomen in de resultaten.

    Image
    Image

Wis alle gegevens of herstel naar fabrieksinstellingen

Dit zijn extreme stappen en worden niet aanbevolen als uw eerste keuze, maar ze lossen het probleem wel op. Het wissen van alle gegevens op je iPhone doet precies wat het klinkt: het wist alles dat is opgeslagen in het iPhone-geheugen, inclusief sms-berichten die zijn gemarkeerd voor verwijdering. Het verwijdert ook je muziek, e-mail, apps en al het andere.

Hetzelfde geldt wanneer je de iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen. Deze procedure brengt de iPhone terug in de staat waarin hij aankwam toen hij uit de fabriek kwam. Het verwijdert alles, maar je verwijderde sms-berichten zullen zeker verdwenen zijn.

Gebruik een toegangscode

Een manier om te voorkomen dat mensen je verwijderde sms-berichten lezen, is door te voorkomen dat ze toegang krijgen tot je iPhone. Een goede manier om dat te doen, is door een toegangscode op uw iPhone te plaatsen die ze moeten invoeren voordat ze deze kunnen ontgrendelen. De standaard iPhone-toegangscode is vier cijfers, maar voor extra krachtige bescherming kunt u de veiligere toegangscode proberen door de Simple Passcode optie uit te schakelen. Met de Touch ID-vingerafdrukscanner op de iPhone 5S en hoger, en het Face ID-gezichtsherkenningssysteem op de iPhone X-serie, beschikt u over een nog krachtigere beveiliging.

Bottom Line

Verwijderde sms-berichten kunnen niet worden gevonden als ze helemaal niet zijn opgeslagen. Als je geen record wilt achterlaten, gebruik dan berichten-apps die berichten automatisch verwijderen na een bepaalde periode. Snapchat werkt op deze manier, maar het is niet de enige optie.

Waarom teksten nooit echt kunnen verdwijnen

Zelfs als je een sms-bericht van je telefoon verwijdert, is het misschien niet verdwenen. Dat komt omdat het kan worden opgeslagen op de servers van uw telefoonbedrijf. Normale sms-berichten gaan van uw telefoon naar uw telefoonmaatschappij naar de ontvanger. In de meeste gevallen betekent dit dat het telefoonbedrijf een kopie van berichten bewaart. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gedagvaard door wetshandhavers in strafzaken.

Sms-berichten van de Berichten-app van Apple zijn van begin tot eind versleuteld en kunnen door niemand worden ontsleuteld, zelfs niet door wetshandhavers.

FAQ

    Ik heb per ongeluk een sms op mijn iPhone verwijderd. Wat moet ik doen?

    Schakel zo snel mogelijk de vliegtuigmodus in op je iPhone en alle andere iOS- of Mac-apparaten die je hebt. Als u dit snel genoeg doet, wordt de verwijdering niet gesynchroniseerd met die andere apparaten en kunt u deze bekijken of erop reageren.

    Mijn iPhone verwijdert alleen sms-berichten. Hoe stop ik het?

    Ga naar Instellingen > Berichten > Berichten bewaren en zorg ervoor dat het is ingesteld op Voor altijd. De andere opties zijn 30 dagen en 1 jaar, waarna uw berichten automatisch worden verwijderd.

    Hoe kan ik een sms-bericht terughalen dat ik op mijn iPhone heb verwijderd?

    Als je een back-up van je iPhone op je computer maakt, kun je een verwijderd sms-bericht ophalen van een back-up die dateert van vóór de verwijdering. Herstel de volledige back-up (wat andere problemen kan veroorzaken) of gebruik een app zoals iPhone Backup Extractor op je pc of Mac om het bericht te vinden dat je nodig hebt.

Aanbevolen: