Hoe u uw Google-opslagquotum kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Google-opslagquotum kunt controleren
Hoe u uw Google-opslagquotum kunt controleren
Anonim

Google stelt gebruikers in staat tot 15 GB aan gegevens per account op te slaan. Dit bedrag lijkt misschien genereus, maar foto's, oude berichten en documenten die zijn opgeslagen op Google Drive nemen snel ruimte in beslag. Hier leest u wat er is inbegrepen in de opslaglimiet, hoe u kunt zien hoeveel van uw toegewezen Google-opslagruimte u gebruikt en hoeveel ruimte u beschikbaar heeft.

Image
Image

Wat telt voor de opslaglimiet van Google

Voordat u leert hoe u uw Google-gegevensquotum kunt controleren, is het handig om te weten wat erin is opgenomen en wat niet.

Deze informatie is van toepassing op elke desktopgebruiker, of je nu een betalende Google One-abonnee bent of alleen gratis opslagruimte gebruikt.

Uw Gmail-account

Elk e-mailbericht heeft een kleine hoeveelheid gegevens, maar er zijn waarschijnlijk veel berichten in uw account opgeslagen. Bovendien hebben sommige berichten bijlagen die extra ruimte in beslag nemen.

Deze factoren tellen op, wat geldt voor elke e-mailservice, maar vooral voor Gmail. Google maakt het gemakkelijker om e-mails te archiveren dan te verwijderen, dus berichten waarvan je denkt dat je ze hebt verwijderd, worden mogelijk gearchiveerd en nemen ruimte in beslag.

Google Drive

Alles in uw Google Drive telt mee voor uw 15 GB-toewijzing, inclusief downloads, documenten, spreadsheets en alle andere items die u daar opslaat. Dit betekent dat uw Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard-bestanden allemaal meetellen voor uw gratis 15 GB opslagruimte.

Google Foto's

Vóór juni 2021 stond Google onbeperkte opslag toe van wat het 'hoge kwaliteit'-foto's noemde (nu de 'opslagbesparing'-laag). Momenteel tellen alle foto's die u opslaat, ongeacht hun kwaliteit of grootte, echter mee voor uw gratis opslagcapaciteit van 15 GB. Om ruimte te besparen, kiest u voor "Storage Saver" wanneer u uw foto's opslaat in plaats van ze op te slaan in hun originele, ongecomprimeerde formaat.

Google somt enkele uitzonderingen op op zijn ondersteuningssite.

Controleer uw opslaggebruik

Als u wilt weten hoeveel opslagruimte uw gegevens in beslag nemen en hoeveel u nog over heeft, gaat u naar de Google One-site en selecteert u Storage Als u bent aangemeld bij uw Google-account, je ziet een lijngrafiek die laat zien hoeveel ruimte je hebt gebruikt (in verschillende kleuren) en hoeveel ruimte er beschikbaar is (in grijs).

Image
Image

Gmail gebruiken

Je kunt ook een snel idee krijgen van hoeveel ruimte er nog over is, rechtstreeks vanuit je Gmail-account. Scrol op een Gmail-pagina naar beneden en zoek het huidige online opslaggebruik aan de linkerkant, naar beneden.

Image
Image

Wat gebeurt er met Gmail als de opslaglimiet is bereikt?

Zodra de hoeveelheid gegevens die je gebruikt een bepaalde drempel bereikt, geeft Gmail een waarschuwing weer in je inbox. Nadat het quotum drie maanden is overschreden, geeft Gmail het bericht weer: "Je kunt geen e-mails verzenden of ontvangen omdat je onvoldoende opslagruimte hebt."

Op dit moment heb je toegang tot alle berichten in je account, maar kun je geen nieuwe e-mails verzenden of ontvangen. Om de normale service te hervatten, verlaag je de hoeveelheid gegevens in je account tot onder het opslagquotum.

Als u het account via IMAP opent, ontvangt u mogelijk geen foutmelding en kunt u mogelijk berichten verzenden via SMTP (vanuit een e-mailprogramma). Dat komt omdat als u op deze manier e-mail gebruikt, de berichten lokaal (op uw computer) worden opgeslagen in plaats van uitsluitend op de servers van Google.

Terwijl het account het quotum heeft overschreden, ontvangt iedereen die een e-mail naar uw Gmail-adres verzendt een foutmelding met de tekst: "Het e-mailaccount dat u probeert te bereiken, heeft zijn quotum overschreden."

De e-mailservice van de afzender blijft meestal gedurende een bepaalde tijd om de paar uur proberen het bericht af te leveren. Als u gedurende die tijd de hoeveelheid opslagruimte die u gebruikt, vermindert zodat deze weer binnen de Google-quotumlimieten v alt, wordt het bericht uiteindelijk afgeleverd. Als dit niet het geval is, zal de mailserver het echter opgeven en de e-mail terugsturen. De afzender ontvangt het bericht: "Het bericht kan niet worden afgeleverd omdat het account dat u probeert te bereiken het opslagquotum heeft overschreden."

Wat gebeurt er met uw bestanden als u de limiet overschrijdt

Als uw Google Drive de opslaglimiet voor twee jaar overschrijdt, kan Google uw inhoud verwijderen, inclusief uw foto's, Gmail-berichten en bestanden in Google Drive. Google zal u meerdere keren op de hoogte stellen als het verwijderen van uw inhoud een mogelijkheid is, dus u krijgt voldoende waarschuwingen.

Als je Gmail-, Google Drive- of Foto's-accounts twee jaar inactief zijn, kan Google je inhoud ook verwijderen. Als je je zorgen maakt over een inactief account, ga dan naar de inactieve accountmanager om een vertrouwd contact aan te wijzen en je instellingen te beheren.

Opslagruimte toevoegen of verkleinen

Als je nog maar een paar megabytes aan opslagruimte over hebt, kun je twee dingen doen: meer ruimte verkrijgen of de hoeveelheid gegevens in je account verminderen.

Om uw opslagruimte te vergroten, kunt u tot 30 TB extra kopen van Google om te delen tussen Gmail en Google Drive.

Een gemakkelijke manier om je opslagruimte te verminderen, is door Google's gratis Opslagbeheer op internet of ingebouwd in de Google One-app te gebruiken. Deze tool helpt je gemakkelijk bij het verwijderen van e-mails die naar de Prullenbak zijn verplaatst maar niet permanent zijn verwijderd, het verwijderen van spam-e-mails, het permanent verwijderen van bestanden in de prullenbak, het verwijderen van grote bijlagen en bestanden en het verwijderen van bestanden die Google niet kan openen.

Met de Storage Manager hoeft u niet op zoek te gaan naar grote bestanden om te verwijderen of om erachter te komen waar e-mailbijlagen zich bevinden. Selecteer een categorie, kies bestanden om te verwijderen en maak ruimte vrij.

Image
Image

Prullenbak legen in Google Drive

Als je bestanden en bijlagen hebt verwijderd om ruimte vrij te maken, zorg er dan voor dat je de Prullenbak in Google Drive leegmaakt.

  1. Ga naar Google Drive.
  2. In het linkerdeelvenster, naar beneden, selecteer Prullenbak.
  3. Naar de bovenkant van het venster, selecteer Prullenbak legen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Delete Forever om te bevestigen.

Het verwijderen van berichten uit je Gmail-account is een proces in twee stappen. Als u Delete selecteert voor een batch berichten, worden ze in de map Trash geplaatst. Zorg ervoor dat je het daarna leegmaakt.

FAQ

    Hoe annuleer ik mijn Google Drive-opslag?

    Als u uw Google Drive-opslagabonnement wilt annuleren, gaat u naar one.google.com/storage en logt u in. Selecteer onder uw abonnement Annuleren.

    Hoe wis ik alle opslagruimte op mijn Google Drive?

    Als u alle bestanden in uw Google Drive wilt verwijderen, gaat u naar Mijn schijf en drukt u op Ctrl+ Aom alle items te selecteren en selecteer vervolgens het Prullenbak icoon.

    Waarom is mijn Google Drive-opslag vol?

    Als Google Drive aangeeft dat je opslagruimte nog steeds vol is nadat je bestanden hebt verwijderd, moet je mogelijk tot 24 uur wachten voordat je de beschikbare ruimte kunt gebruiken, hoewel dit meestal onmiddellijk is. Zorg ervoor dat u de prullenbak leegt.

Aanbevolen: