Zip-bestanden openen op iPad of iPhone

Inhoudsopgave:

Zip-bestanden openen op iPad of iPhone
Zip-bestanden openen op iPad of iPhone
Anonim

Wat te weten

  • E-mail openen > selecteer Tik om te downloaden > tik op bestand > Voorbeeld van inhoud om een voorbeeld van het eerste item in het zipbestand te bekijken.
  • Selecteer het drieregelige menu pictogram om een lijst van alle items in het ZIP-bestand weer te geven.
  • Tik vervolgens op het bestand > Share icon > Save to Files. Kies een locatie voor het bestand en volg de aanwijzingen.

Dit artikel legt uit hoe je zip-bestanden opent op iPad of iPhone met iOS 11 tot en met iOS 12.4. Ook inbegrepen zijn instructies voor het gebruik van de snelkoppeling "Zip en e-mail" op iOS 12.

Zip-bestandsinhoud openen en uitpakken

Het.zip-bestandsformaat comprimeert bestanden om de opslagruimte die ze nodig hebben te verminderen, wat de overdrachtstijd en bandbreedte vermindert wanneer u ze via internet verzendt. Het formaat kan ook een set mappen en bestanden bundelen in een enkel bestand, zodat u meerdere items als een enkele bijlage kunt verzenden.

Je kunt de inhoud van individuele zip-bestanden bekijken en uitpakken met Apple Mail in iOS 11 tot en met iOS 12.4, evenals met elke andere iOS-app die preview-inhoud van zip-bestanden ondersteunt.

  1. Open de e-mail met de bijlage.
  2. Selecteer Tik om te downloaden in de bestandsbijlage.

    Image
    Image
  3. Zodra het bestand is gedownload, tikt u er nogmaals op.

    Image
    Image
  4. Het systeem zal informatie over het zip-bestand en de inhoud weergeven. Het kan bijvoorbeeld het aantal bestanden en de geschatte grootte weergeven, samen met de bestandsnaam.

    Image
    Image
  5. Tik op Voorbeeld van inhoud om een voorbeeld weer te geven van het eerste item in het zipbestand.

    Image
    Image
  6. Tik op de drie regels, elk met stippen aan de linkerkant, om een lijst met alle items in het zipbestand weer te geven.

    Image
    Image
  7. Tik op een itemnaam in deze lijst om er een voorbeeld van te bekijken.
  8. Tik rechtsboven op het pictogram Share (het vak met de pijl omhoog) om het bestand uit te pakken en op te slaan.

    Image
    Image
  9. Tik in de opties die onderaan verschijnen op Opslaan in bestanden.

    Je moet misschien een beetje scrollen om deze optie te vinden.

    Image
    Image
  10. Het systeem zal beschikbare locaties weergeven. De meeste mensen zien bijvoorbeeld iCloud Drive, On My iPhone, of, als u een iPad gebruikt, On My iPad. Tik op de gewenste locatie.

    Image
    Image
  11. Zodra je een locatie hebt geselecteerd, tik je op om naar de map te gaan waarin je je bestand wilt uitpakken.

    Image
    Image
  12. Tik op Add in de rechterbovenhoek om het geselecteerde bestand uit te pakken en in uitgepakte indeling op te slaan in de geselecteerde map.

    Image
    Image

Zip- en e-mailbestanden met snelkoppelingen

De Apple Shortcuts-app, die bij iOS 12 werd geleverd, heeft een snelkoppeling "Zip en e-mail" toegevoegd waarmee je zip-bestanden kunt maken en verzenden.

  1. Open de Files app.

    Image
    Image
  2. Tik in het linkermenu op een beschikbare locatie, zoals iCloud Drive, On My iPad, On Mijn iPhone of andere verbonden opslag (bijv. Google Drive).

    Image
    Image
  3. Tik aan de rechterkant op om naar de map te gaan die het bestand of de bestanden bevat die u in een zipbestand wilt veranderen.

    Image
    Image
  4. Tik op Select in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Tik op een of meer bestanden of mappen om in het zipbestand op te nemen.

    Image
    Image
  6. Tik op Share onderaan het scherm.

    Image
    Image
  7. Tik op Snelkoppelingen uit de opties die verschijnen.

    Als u Snelkoppelingen niet ziet in de onderste rij met opties, veegt u, tikt u op Meer, schakelt u de schuifregelaar naast Snelkoppelingen in en tikt u vervolgens op Klaar.

    Image
    Image
  8. Selecteer de Zip en Email sneltoets.

    Als je de optie niet ziet, tik je op Get More Shortcuts en typ je zip in het zoekvak. Selecteer Zip en Email en dan Get Shortcut om het aan je bibliotheek toe te voegen.

    Image
    Image
  9. De snelkoppeling maakt een zip-bestand aan en voegt het toe aan een nieuw e-mailbericht.

    Image
    Image
  10. Voeg ontvangers, een onderwerp en een bericht toe en verzend vervolgens de e-mail.

Andere beheeropties voor zip-bestanden

Veel mensen installeren apps van derden om zip-bestanden op iOS te comprimeren, openen en uitpakken. Met Documents by Readdle kunt u bijvoorbeeld eenvoudig verschillende items selecteren en vervolgens op zip tikken om deze items te comprimeren tot een zip-archiefbestand. Andere apps, zoals iZip Pro -Zip Unzip Unrar Tool, bieden ondersteuning voor geavanceerde zip-functies, zoals de mogelijkheid om met een wachtwoord beveiligde zip-bestanden te maken en te openen.

Daarnaast gebruiken sommige mensen Shortcuts, de iOS-app voor automatisering van workflows voor iOS, om met zip-bestanden te werken. Snelkoppelingen bieden de mogelijkheid om Archief maken en Archief uitpakken als actie toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld een snelkoppeling maken die een zipbestand nodig heeft, de inhoud uitpakt en de inhoud automatisch opslaat in een map die u kiest. Mensen die de voorkeur geven aan programmatische, stapsgewijze controle over geautomatiseerde reeksen, zullen waarschijnlijk de automatisering van snelkoppelingen willen verkennen om met zip-bestanden te werken.

Aanbevolen: