Live Wallpaper op je iPhone gebruiken

Inhoudsopgave:

Live Wallpaper op je iPhone gebruiken
Live Wallpaper op je iPhone gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond > Live.
  • Als je een aangepaste live wallpaper wilt gebruiken, selecteer je je Live Photos album. Als je een achtergrond vindt die je wilt gebruiken, tik je op Set.
  • Om de live wallpaper in actie te zien op het vergrendelscherm, tik en houd de live wallpaper vast totdat de afbeelding begint te bewegen.

Dit artikel legt uit hoe je Live Wallpapers instelt op een iPhone. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhone 6S en nieuwer, inclusief de iPhone 12. De iPhone XR en beide generaties van de iPhone SE ondersteunen geen Live Wallpaper.

Dynamische achtergrond en live achtergrond instellen op iPhone

Volg deze stappen om Live Wallpapers of Dynamic Wallpapers op je iPhone te gebruiken:

  1. Tik Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond.
  2. Tik op Dynamic of Live, afhankelijk van het soort achtergrond dat je wilt.

    Image
    Image
  3. Krijg een voorbeeld op volledig scherm van de achtergrond die je wilt zien door erop te tikken. Tik voor Live Wallpapers op het scherm en houd vast om het te zien animeren. Voor dynamische achtergronden, wacht gewoon en het zal animeren.
  4. Als je een achtergrond hebt gevonden die je wilt gebruiken, tik je op Set.
  5. Kies hoe je de achtergrond wilt gebruiken door te tikken op Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen of Instellen Beide.

    Image
    Image

Dynamische achtergrond en live achtergrond op iPhone gebruiken

Als je je nieuwe achtergrond eenmaal hebt ingesteld, kun je hem gemakkelijk in actie zien. Dit is wat je moet doen:

  1. Vergrendel je telefoon door op de aan/uit-knop aan de boven- of rechterkant te drukken, afhankelijk van je model.
  2. Tik op het scherm of til de telefoon op om hem te wekken, maar ontgrendel hem niet.
  3. Wat er daarna gebeurt, hangt af van wat voor soort achtergrond je gebruikt:

    • Dynamic: Doe niets. De animatie wordt gewoon afgespeeld op het slot- of startscherm.
    • Live: Tik op het vergrendelscherm en houd vast totdat het beeld begint te bewegen.
    Image
    Image

Live-foto's als achtergrond gebruiken

Je bent niet beperkt tot de Live Wallpapers die vooraf op de iPhone zijn geïnstalleerd. In feite kunt u alle Live Photos die al op uw telefoon staan, als Live Wallpapers gebruiken.

Dit betekent natuurlijk dat je al een Live Photo op je telefoon moet hebben. Zodra je wat Live Photos hebt gemaakt, volg je deze stappen:

  1. Tik Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond.
  2. Tik op het Live Photos album.
  3. Tik op een Live Photo om deze te selecteren.
  4. Tik op Set.

    Image
    Image
  5. Tik op Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen of Beide instellen, afhankelijk van waar u de foto wilt gebruiken.
  6. Ga naar het start- of vergrendelscherm om de nieuwe achtergrond te bekijken. Onthoud dat dit Live Wallpaper is, dus het wordt alleen geanimeerd op het vergrendelscherm.

Waar vind je meer Live Wallpaper en Dynamic Wallpaper voor iPhone

Als je van live en dynamische achtergronden houdt, wil je misschien wat andere achtergronden dan degene die vooraf op de iPhone zijn geladen.

Image
Image

Als je een grote fan bent van dynamische achtergronden, heb ik slecht nieuws: je kunt je eigen achtergronden niet toevoegen (tenminste zonder jailbreak). Apple staat het niet toe. Als u echter de voorkeur geeft aan Live Wallpapers, zijn er veel bronnen met nieuwe afbeeldingen, waaronder:

  • Google: zoek naar iets als "iPhone live wallpapers" (of vergelijkbare termen) en je zult een heleboel sites vinden die gratis downloads aanbieden.
  • Apps: er zijn veel apps in de App Store met talloze gratis achtergronden. Een paar om uit te checken zijn:
  • Live Wallpaper 4K (gratis, met in-app aankopen).
  • Live achtergronden nu (gratis, met in-app aankopen).
  • Achtergronden en thema's voor mij (gratis).

Je kunt ook je eigen video-achtergronden maken met aangepaste video's die je met je telefoon opneemt. Dat is nog een geweldige manier om je telefoon op een leuke, unieke manier aan te passen.

Wat zijn live achtergronden en dynamische achtergronden, en hoe verschillen ze?

Het wijzigen van je iPhone-achtergrond is een leuke en gemakkelijke manier om je telefoon je persoonlijkheid en interesses te laten weerspiegelen. Live Wallpapers en Dynamic Wallpapers voegen beide beweging toe aan het startscherm en het vergrendelscherm van je iPhone. Hoewel ze allebei opvallende animaties leveren, zijn ze niet hetzelfde. Dit is wat ze anders maakt:

  • Live Wallpapers: Deze wallpapers lijken op stilstaande beelden totdat je lang op het scherm drukt. Als je dit doet, komen ze tot leven en gaan ze bewegen. Live Wallpapers worden geactiveerd door lang op het 3D Touch-scherm te drukken (of de modellen die het in software simuleren), dus ze zijn alleen beschikbaar op de iPhone 6S en nieuwer. De animaties voor Live Wallpapers werken alleen op het vergrendelscherm. Op het startscherm zien Live Wallpapers eruit als stilstaande beelden.
  • Dynamische achtergronden: dit zijn meer korte videoclips die in een lus worden afgespeeld. Ze werken op zowel het startscherm als het vergrendelscherm. Ze hebben het 3D-aanraakscherm niet nodig, dus je kunt ze gebruiken op elke iPhone met iOS 7 of nieuwer. Helaas kun je niet gemakkelijk je eigen dynamische achtergronden toevoegen, zoals we zullen zien.

FAQ

    Waarom werkt live wallpaper niet op mijn iPhone?

    Live-achtergronden werken niet als uw iPhone in de energiebesparende modus staat. Om het uit te schakelen, ga naar Instellingen > Batterij > Low Power Mode.

    Hoe gebruik je de Live Photo-editor op de iPhone?

    Om Live Photos op je iPhone te bewerken, open je de Foto's-app, kies je de live foto en veeg je omhoog om het effectenpaneel weer te geven. Open op een Mac de app Foto's, dubbelklik op de live foto en selecteer Bewerken in de rechterbovenhoek.

Aanbevolen: