Hoe radio te streamen met Icecast op VLC Media Player

Inhoudsopgave:

Hoe radio te streamen met Icecast op VLC Media Player
Hoe radio te streamen met Icecast op VLC Media Player
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de VLC-zijbalk Icecast Radio Directory. Dubbelklik op een radiostation om te beginnen met luisteren.
  • Als u de zijbalk niet ziet, selecteert u View > Show Sidebar in de hoofdmenubalk.
  • Als u een zender wilt bookmarken, klikt en sleept u de titel naar een van de afspeellijsten die worden vermeld onder Bibliotheek in de zijbalk.

Dit artikel legt uit hoe je radio kunt streamen met de Icecast-functie in VLC Media Player. VLC-mediaspeler is gratis en beschikbaar voor Windows-, Linux- en Mac-computers, evenals Android- en iOS-apparaten. Alle platforms ondersteunen Icecast.

Icecast gebruiken om radiostations op uw computer te streamen

VLC-mediaspeler is populair, ongetwijfeld omdat het gratis, platformonafhankelijk is en bijna alle audio- en videoformaten ondersteunt zonder dat er extra codecs nodig zijn. Fans van internetradiostations kunnen ze gratis streamen op de VLC-mediaspeler met behulp van de Icecast-functie.

Toegang tot de Icecast-functie is niet vanzelfsprekend, tenzij je bekend bent met de VLC-interface. Het is echter eenvoudig om een afspeellijst in te stellen, zodat u uw favoriete radiostations rechtstreeks naar uw bureaublad kunt streamen. Er moet een up-to-date versie van de VLC-mediaspeler op uw computer zijn geïnstalleerd.

  1. Selecteer in de hoofdmenubalk van de VLC-mediaspeler View en kies vervolgens Show Sidebar.

    Show Sidebar is mogelijk al standaard geselecteerd.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de zijbalk aan de linkerkant Icecast Radio Directory. Wacht even totdat de lijst met beschikbare streams in het hoofdvenster wordt weergegeven.

    Image
    Image
  3. Blader door de lijst met zenders om er een te vinden waarnaar u wilt luisteren. Als u naar iets specifieks zoekt, kunt u ook het zoekvak boven aan het scherm gebruiken. Deze box werkt als een filter; je kunt de naam van een radiostation, een genre of andere criteria invoeren om relevante resultaten te zien.

    Image
    Image
  4. Om een radiostation in de lijst te streamen, dubbelklikt u op de titel om verbinding te maken. Om een andere radiostream te kiezen, selecteert u een andere zender in de directorylijst.
  5. Als u een zender wilt bookmarken, klikt en sleept u de titel naar een van de afspeellijsten die worden vermeld onder Bibliotheek in de zijbalk.

Wat is Icecast?

Icecast is een streaming media-serverplatform dat online radio, privéjukeboxen en andere streamingdiensten ondersteunt die afhankelijk zijn van bestanden in de formaten Ogg (Vorbis en Theora), Opus, WebM en MP3. Icecast is gratis en open source, uitgebracht onder versie 2 van de openbare GNU-licentie.

In oudere versies van VLC-mediaspeler bevatte het programma een ingebouwde functie voor toegang tot en streaming van Shoutcast-radiostations. Deze handige tool is niet langer beschikbaar, maar je hebt nog steeds toegang tot honderden radiostations die via internet uitzenden met een ander netwerk: Icecast.

Aanbevolen: