Facebook's Soundmoji's zouden vervelend zijn als ze niet zo goed ontworpen waren

Inhoudsopgave:

Facebook's Soundmoji's zouden vervelend zijn als ze niet zo goed ontworpen waren
Facebook's Soundmoji's zouden vervelend zijn als ze niet zo goed ontworpen waren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook heeft zojuist Soundmojis-emoji uitgerold die geluiden afspelen.
  • Het socialemediaplatform is van plan om regelmatig nieuwe opties toe te voegen.
  • Geluiden zijn onder meer klappen, een lachende geest en songteksten.
Image
Image

Ik verwachtte dat een Facebook-functie die geluid toevoegt aan emoji extreem vervelend zou zijn, maar ze zijn eigenlijk best leuk dankzij een aantal goed doordachte ontwerpfuncties.

Het socialemediaplatform introduceerde een beperkte set Soundmoji's om Wereld Emoji-dag op 17 juli te vieren, die een speciale draai gaf aan de geliefde visuele communicatietool door geluiden toe te voegen die overeenkomen met elke emoji. Volgens Sanjaya Wijeratne, onderzoekswetenschapper bij Holler.io, is Soundmoji de nieuwste ontwikkeling in het toevoegen van expressieve kracht aan de tools die we gebruiken om zonder woorden te communiceren.

"De introductie van geluid in emoji zegt dat we meer expressieve manieren van non-verbale communicatie aan het verkennen zijn en op weg zijn", vertelde Wijeratne aan Lifewire in een e-mail.

Gezien de populariteit van emoji, is de innovatie logisch. Volgens Adobe's laatste Global Emoji Trend Report, waarin 7.000 mensen in verschillende landen werden ondervraagd, zei 88% van de respondenten dat ze meer kans hadden om empathie te voelen tegenover iemand die een emoji gebruikt.

Hoe Soundmoji's werken

Facebook heeft Soundmoji's geïntroduceerd in zijn Messenger-app, die elk een ander geluid hebben dat min of meer gerelateerd is aan de afbeelding.

Om ze te openen, tik je met de knipperende cursor op de smiley naast de tekstbalk van Messenger. Tik vanaf daar op het luidsprekerpictogram om de huidige lijst met Soundmoji's te vinden. Drieëntwintig waren voor mij beschikbaar en Facebook zegt van plan te zijn de bibliotheek regelmatig bij te werken. Als u op een Soundmoji tikt, kunt u een voorbeeld van het geluid bekijken. Als je klaar bent, tik je op de knop 'verzenden' bovenaan het scherm naast je Soundmoji naar keuze.

Image
Image

Je kunt zien dat een afbeelding een Soundmoji is aan de geluidsgolfvormen rond de afbeelding.

Sommige geluiden zijn heel duidelijk, maar behoorlijk hilarisch als ze in de juiste context worden gebruikt. Nu kun je gewoon een viool gebruiken die sombere klassieke muziek speelt om te reageren op het overdreven dramatische verhaal van je vriend over het missen van een pizza-avond, of op de drumkit tikken om dat 'badum-ch'-geluid te laten horen wanneer je een goedkope grap hoort. Sommige van de andere Soundmoji's vereisen een beetje kennis van de popcultuur om ze te waarderen, zoals het groene vinkje dat Ariana Grande's "Thank U, Next" speelt.

Tot nu toe lijkt het erop dat Soundmoji's mogelijk niet volledig beschikbaar zijn buiten mobiel. Toen een vriend me een scheet-Soundmoji stuurde die werkte in Messenger, vertoonde het alleen de klassieke luchtblaas-emoji en de tekst "(Verzonden met scheetgeluid)" toen ik het op mijn computer bekeek.

Zijn Soundmoji's irritant?

Soms loopt teveel expressie - vooral bij geluid - het risico vervelend te zijn. Dat was mijn eerste zorg met Soundmoji's voordat ik ze probeerde. De loutere gedachte dat iemand je telefoon mogelijk bombardeert met 20 scheetgeluidemoji tijdens een vergadering, is niets minder dan een nachtmerrie.

Facebook heeft hier echter duidelijk over nagedacht bij het toevoegen van een cruciale ontwerpfunctie aan Soundmoji's: je moet op de afbeelding tikken om het geluid te produceren. Dit kan de reddende genade zijn die deze functie leuk maakt in plaats van ongelooflijk irritant; als je de boosaardige lachende geest niet echt meer wilt horen, hoef je alleen maar te weigeren om met het beeld om te gaan.

Is dit de volgende Emoji-trend?

Dus, Soundmoji's bleken veel minder vervelend dan ik had verwacht. Maar zullen ze de manier waarop we communiceren echt veranderen? Ja en nee.

Wijeratne denkt dat Soundmoji's ons zullen helpen expressiever te zijn en dat meer mensen ze zullen gaan gebruiken, maar ziet niet dat ze emoji of taal overnemen. Een reden is dat emoji standaard Unicode-tekens zijn die in alle applicaties worden ondersteund, terwijl Soundmoji's alleen op Facebook Messenger werken. Voor nu.

De introductie van geluid in emoji zegt dat we meer expressieve manieren van non-verbale communicatie aan het verkennen en aan het onderzoeken zijn.

"Hoewel twee mensen die op Facebook Messenger communiceren, zeker kunnen profiteren van de expressieve kracht van Soundmoji, zal hetzelfde Soundmoji-personage niet voor jou beschikbaar zijn in je e-mailclient, sms-app of tekstverwerker", zei Wijeratne. "Dus, hoewel Soundmoji populair wordt onder gebruikers van Facebook Messenger, zal het geen emoji, taal of andere expressieve inhoud zoals GIF's en Stickers overnemen."

We zouden echter heel goed kunnen zien dat meer sociale-mediaplatforms vergelijkbare concepten uitrollen.

"Ik denk dat we op weg zijn naar een berichteneconomie waarin steeds meer expressieve kracht wordt gegeven aan de eindgebruiker, vooral om eventuele hiaten of beperkingen die we zagen met emoji te minimaliseren", zei Wijeratne."Het zou me dus niet verbazen als ik zie dat steeds meer platforms deze route volgen en hun eigen versies van Soundmoji-achtige emoji/sticker-personages genereren."

Aanbevolen: