PPTX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PPTX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
PPTX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een PPTX-bestand is een Microsoft PowerPoint-presentatie.
  • Bewerk het gratis online met Google Presentaties, of gebruik PowerPoint.
  • Converteer naar PDF, ODP en andere met dezelfde programma's, of gebruik Zamzar.com.

Dit artikel legt uit wat PPTX-bestanden zijn, welke programma's ze openen en hoe ze naar andere presentatie-indelingen kunnen worden geconverteerd.

Wat is een PPTX-bestand?

Een bestand met de PPTX-bestandsextensie is een Microsoft PowerPoint-presentatie waarin diavoorstellingen worden opgeslagen. Het Open XML-formaat wordt gebruikt, wat betekent dat de gegevens worden opgeslagen als afzonderlijke bestanden en mappen in een ZIP-pakket.

PPTX-bestanden kunnen opgemaakte tekst, objecten, dia's, afbeeldingen, video's en meer bevatten.

Image
Image

Dit is het standaard presentatiebestandsformaat voor PowerPoint 2007 en nieuwer. De oudere versie van dit formaat, gebruikt in PowerPoint 2003 en ouder, gebruikt de PPT-bestandsextensie.

PowerPoint's PPSX-indeling is vergelijkbaar met PPTX, behalve dat het rechtstreeks in de presentatie wordt geopend, terwijl PPTX-bestanden in de editormodus worden geopend.

Hoe een PPTX-bestand te openen

Als je een PowerPoint-bestand in handen hebt dat je alleen maar wilt bekijken en niet wilt bewerken, kan dit heel eenvoudig worden gedaan met het gratis PowerPoint Viewer-programma (oorspronkelijk beschikbaar op de website van Microsoft, maar nu aangeboden op derde- downloadsites voor feesten).

Je kunt de dia's niet bewerken of iets wijzigen zoals je kunt met een volledige versie van Microsoft PowerPoint, maar die kijker is een redder in nood als je alleen maar door een PPTX-presentatie hoeft te bladeren die iemand je heeft gestuurd.

Conholdate.app en Online Document Viewer kunnen ook nuttig zijn. Wacht gewoon tot uw bestand is geüpload en volg de aanwijzingen op die pagina om de diavoorstelling online te bekijken.

Image
Image

Het Conholdate-beleid voor het bewaren van bestanden geeft aan hoe lang uw bestand op de website blijft voordat het automatisch wordt verwijderd. De andere website waarnaar hierboven is gelinkt, verwijdert uw bestand nadat u het hebt bekeken.

Het openen en bewerken van PPTX-bestanden, zonder een kopie van PowerPoint, is te doen met de gratis WPS Office-presentatie of OpenOffice Impress. Dit zijn slechts twee van de vele gratis Microsoft Office- alternatieven die PPTX-bestanden volledig ondersteunen.

Er zijn ook enkele gratis presentatiemakers die PPTX-bestanden kunnen importeren om online te bewerken - u hoeft geen software te installeren. Met een daarvan, Google Presentaties, kun je een presentatie uploaden vanaf je computer, er wijzigingen in aanbrengen en deze vervolgens in je Google Drive-account bewaren of terug naar je computer downloaden als een PPTX of een ander formaat zoals PDF.

Google biedt ook de gratis Office Editing for Docs, Sheets & Slides browserextensie die werkt als een PPTX-viewer en editor die rechtstreeks in de Chrome-browser wordt uitgevoerd. Dit werkt niet alleen voor PPTX-bestanden die u vanaf uw computer naar de browser sleept, maar ook voor elk PPTX-bestand dat u vanaf internet opent, inclusief bestanden die u mogelijk via e-mail ontvangt. Die extensie werkt ook met andere MS Office-formaten zoals XLSX en DOCX.

Als u afbeeldingen uit het PPTX-bestand wilt extraheren, kunt u dat doen met een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden. Gebruik een van die programma's, zoals 7-Zip, om het PowerPoint-bestand te openen alsof het een archief is en navigeer vervolgens naar ppt > mediaom alle afbeeldingen te zien die in de diavoorstelling zijn geïmporteerd. U kunt alle afbeeldingen die u wilt extraheren uit het PowerPoint-bestand kopiëren.

Een PPTX-bestand converteren

Als je een van de hierboven genoemde PPTX-programma's met volledige ondersteuning gebruikt, kun je je presentatie eenvoudig converteren naar een ander bestandsformaat door het bestand in het programma te openen en het vervolgens opnieuw op te slaan in een ander formaat. In de meeste apps gebeurt dit via de File > Save as optie.

Soms is een veel snellere manier om er een te converteren met een online bestandsconverter. Een van onze favorieten voor het converteren van PPTX-bestanden is Zamzar. U kunt het opslaan in PDF, ODP, PPT en een aantal afbeeldingsindelingen, zoals JPG, PNG, TIFF en GIF.

Een PPTX-bestand kan ook worden geconverteerd naar een indeling die Google Presentaties kan herkennen. Upload het bestand naar uw account via het New > menu van Google Drive. Het wordt automatisch geopend in Google Presentaties.

Zodra de presentatie is geconverteerd naar Google Presentaties, kunt u deze daar openen en converteren naar andere formaten via File > Download. Deze formaten omvatten PPTX, ODP, PDF, TXT, JPG,-p.webp" />.

Als je maar een van de foto's uit de diavoorstelling wilt halen, bekijk dan de 7-Zip-instructies hierboven voor een eenvoudige methode.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de suggesties van hierboven, zorg er dan voor dat je dit niet verwart met een bestandsextensie die er net zo uitziet.

PTX kan bijvoorbeeld lijken op PPTX, maar dat soort bestanden worden niet geopend met de hier beschreven presentatieprogramma's.

Een soortgelijk voorbeeld is te zien met Serif PagePlus-sjablonen die de PPX-bestandsextensie gebruiken. Het is heel gemakkelijk om te denken dat een daarvan hetzelfde is als een presentatiebestand als je alleen naar hun bestandsextensies kijkt, maar die worden eigenlijk gebruikt met PagePlus.

Als u het achtervoegsel voor uw bestand dubbel controleert en merkt dat het in feite niet ". PPTX" leest, onderzoek dan wat het wel zegt om meer te weten te komen over het bestandsformaat waarin het zich bevindt en in welke softwareprogramma's kunnen het lezen, bewerken of converteren.

Veelgestelde vragen

  • Hoe converteert u een PPSX-bestand naar een PPTX-bestand? Om een PPSX-bestand te bewerken, moet u het terug converteren naar een PPTX-formaat. U kunt proberen het bestand te hernoemen: zoek het op uw computer (maar open het niet), klik met de rechtermuisknop, selecteer Rename en verander de bestandsextensie van ppsx naar pptx Als dat niet werkt, open dan het PPSX-bestand in PowerPoint, ga naar File > Opslaan als en selecteer PowerPoint-presentatie (.pptx) als bestandstype voordat u het opslaat.
  • Hoe converteer ik een PDF naar PPTX? U kunt Adobe Acrobat DC downloaden om PDF's naar PowerPoint te converteren. Open het PDF-document in Acrobat DC en selecteer PDF exporteren > Microsoft PowerPoint > Export Acrobat wordt optisch uitgevoerd tekenherkenning (OCR) automatisch en maak een nieuw bestand dat u kunt downloaden.
  • Hoe converteert u een PPTX naar MP4? Om een presentatie naar een video in PowerPoint te converteren, opent u het PPTX-bestand in PowerPoint en gaat u naar File > Export > Maak een video Voer een bestandsnaam in voor het MP4-videobestand en klik vervolgens op Save

Aanbevolen: