Hoe Alexa te koppelen met een Bluetooth-luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa te koppelen met een Bluetooth-luidspreker
Hoe Alexa te koppelen met een Bluetooth-luidspreker
Anonim

Alexa is een geweldige spraakgestuurde virtuele assistent van Amazon, maar terwijl de Echo en Echo Plus respectabele ingebouwde luidsprekers hebben, zijn andere apparaten zoals de Echo Dot beperkter. U kunt er de voorkeur aan geven een externe Bluetooth-luidspreker aan te sluiten, vooral bij het streamen van muziek.

Controleer de website van de fabrikant om te zien of de luidspreker die je wilt aansluiten Alexa-compatibel is. Als dat zo is, kan Alexa worden gebruikt via de app van de fabrikant (met een paar kanttekeningen). Als dat niet het geval is, kunt u het aansluiten via een Echo-apparaat.

Deze gids laat je zien hoe je Alexa kunt verbinden met een Bluetooth-luidspreker, afhankelijk van de apparaten die je gebruikt.

Wat je nodig hebt

  • Amazon Echo, Amazon Fire TV of een Alexa-compatibel apparaat van derden
  • Bluetooth-luidspreker
  • Android-apparaat met Android 6.0 of hoger, of Apple-apparaat met iOS 11.0 of hoger

Vraag het aan Alexa

Image
Image

Alexa is bedoeld als een digitale assistent die wordt bestuurd door je stem. Voordat je door app-menu's gaat, kun je Alexa vragen om te koppelen met je Bluetooth-luidspreker.

Gebruik een van de volgende opdrachten om je Alexa-aangedreven apparaat in de koppelingsmodus te zetten. Het zal reageren met " Zoeken."

  • Alexa, paar
  • Alexa, Bluetooth

Zet je speaker nu in de koppelmodus. Dit wordt meestal gedaan door op een fysieke knop op het apparaat te drukken met de naam Pair of gelabeld met een Bluetooth-pictogram.

Als je Alexa en de Bluetooth-luidspreker succesvol hebt gekoppeld, zal deze reageren met " Nu verbonden met (de naam van je apparaat)."

Als het apparaat niet wordt gevonden, reageert Alexa door u eraan te herinneren Bluetooth op het apparaat in te schakelen of de Alexa-app te gebruiken om verbinding te maken met een nieuw apparaat.

Bluetooth-luidsprekers koppelen aan echo-apparaten

Image
Image
  1. Download de Amazon Alexa-app.

    Download voor:

  2. Log in op je Amazon-account vanuit de Alexa-app.
  3. Tik op Apparaten onderaan de app.
  4. Kies het pluspictogram (+) bovenaan en selecteer Apparaat toevoegen.

  5. Zet je Bluetooth-luidspreker in de koppelingsmodus.
  6. Tik op Bluetooth Speaker in de Alexa-app, volg eventuele toestemmingsprompts als je ze ziet en selecteer vervolgens de luidspreker in de lijst.

    Image
    Image
  7. Als het gelukt is, zou je Alexa moeten horen zeggen " Nu verbonden met (vul apparaatnaam in)."

Fire TV-apparaten koppelen met Bluetooth-luidsprekers

Image
Image
  1. Schakel je Fire TV-apparaat in.
  2. Scroll naar Instellingen in het menu.
  3. Ga naar Controllers en Bluetooth-apparaten > Andere Bluetooth-apparaten > Bluetooth-apparaten toevoegen.
  4. Zet je Bluetooth-luidspreker in de koppelingsmodus. Als de verbinding tot stand is gebracht, ziet u een bevestiging op het scherm en wordt de luidspreker weergegeven als een gekoppeld apparaat.

U kunt uw Echo-apparaat ook aansluiten op uw Fire TV. In dit geval kan er slechts één versie van Alexa tegelijk op de luidspreker worden aangesloten.

Als je de Bluetooth-luidspreker koppelt met de Fire TV, hoor en praat je met Alexa via je Echo-luidspreker en hoor je inhoud die wordt afgespeeld via Fire TV op de luidspreker. Sommige Alexa-taken worden nog steeds afgespeeld via de Echo-luidspreker, terwijl Hulu, Netflix, enz., audio afspelen via de Bluetooth-luidspreker.

In deze configuratie kun je de Fire TV-afstandsbediening gebruiken om Pandora, Spotify en andere muziekservices te bedienen via de Bluetooth-luidspreker. Spraakbedieningen zoals " Alexa, open Pandora " besturen Alexa nog steeds op het Echo-apparaat, maar commando's zoals " Alexa, stop " of " Alexa, play " besturen de Fire TV-app.

Anders wordt de Echo Alexa afgespeeld via de Bluetooth-luidspreker, terwijl Fire TV-inhoud via de tv-luidsprekers wordt afgespeeld.

Gebruik Alexa op compatibele apparaten van derden

Image
Image

Als een Bluetooth-luidspreker van derden (d.w.z. de Libratone Zipp, Sonos One, Onkyo P3 en de meeste UE-luidsprekers) Alexa ondersteunt, kun je deze bedienen met de app van de fabrikant. Houd er echter rekening mee dat alleen Amazon Music voor deze apparaten kan worden gebruikt. Om nummers van Spotify, Pandora of Apple Music te streamen (zelfs met een betaald account), heb je een apparaat met het merk Amazon Echo nodig.

De uitzonderingen zijn luidsprekers zoals de UE Boom 2 en Megaboom, die een functie hebben met de naam "Say it to Play it". Deze luidsprekers hebben toegang tot virtuele assistentie op iOS- en Android-apparaten om muziek van verschillende diensten te streamen.

Sonos in de VS ondersteunt Amazon Music, Spotify, TuneIn Radio, Pandora, iHeartRadio, SiriusXM en Deezer, hoewel veel van deze content niet beschikbaar is in het VK of Canada.

Volg deze stappen om Alexa te verbinden met je Bluetooth-luidspreker:

Exacte bewoordingen en navigatie zijn afhankelijk van de individuele app.

  1. Download de app van de fabrikant.

    Er worden voortdurend nieuwe apparaten toegevoegd, dus als de jouwe hier niet wordt vermeld, zoek dan naar de luidspreker in de Play Store of App Store. Dit zijn links naar de apps voor slechts enkele van de luidsprekers van derden die ingebouwde Alexa-ondersteuning bevatten:

    UE Boom & Megaboom

    UE Blast & Megablast

    Libratone Zipp

    Sonos One

    Onkyo

  2. Scroll naar Voeg spraakbediening toe en selecteer Amazon Alexa toevoegen.
  3. Verbind je Amazon-account met het bijbehorende e-mailadres en wachtwoord.
  4. Download de Alexa-app wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Koppel de favoriete muziekdiensten (zoals Spotify) via de Alexa-app: druk op het pictogram met drie lijnen in de rechterbenedenhoek, kies Instellingen, selecteer Muziek en podcasts en kies een item uit het menu.
  6. Koppel de favoriete muziekservices in je app van derden.

Aanbevolen: