Wat is een VHDX-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een VHDX-bestand?
Wat is een VHDX-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een VHDX-bestand is een Windows-imagebestand op de harde schijf.
  • Open er een in Windows door erop te dubbelklikken.
  • Converteer naar VHD met Hyper-V Manager, of naar VDI met VirtualBox.

Dit artikel beschrijft wat een VHDX-bestand is en hoe het wordt gebruikt, plus hoe u er een op uw computer kunt openen of er een kunt converteren naar een ander formaat, zoals VHD, VDI, IMG of VMDK.

Wat is een VHDX-bestand?

Een bestand met de VHDX-bestandsextensie is een Windows-imagebestand op de harde schijf. Het werkt als een echte, fysieke harde schijf, maar wordt opgeslagen in een enkel bestand dat zich op een fysieke schijf bevindt, zoals een harde schijf. Eén kan helemaal opnieuw worden gemaakt in Windows, maar sommige back-upsoftware, zoals Disk2vhd, produceren ze als hun opslagformaat.

VHDX-bestanden kunnen een volledig besturingssysteem bevatten voor doeleinden zoals het testen van software of het uitvoeren van oudere of nieuwere software die niet compatibel is met het hostbesturingssysteem, of gewoon om bestanden te bewaren zoals elke andere opslagcontainer.

Image
Image

VHDX-bestanden verschillen van VHD-bestanden (Virtual PC Virtual Hard Disk) doordat ze groter kunnen zijn dan 2 TB (tot 64 TB), stroomuitval kunnen weerstaan en prestatieverbeteringen bieden.

Hoe een VHDX-bestand te openen

Zolang u een versie van Windows gebruikt die nieuwer is dan Windows 8 of Server 2012, kunt u VHDX- (en VHD)-bestanden openen zonder dat u programma's of hulpmiddelen hoeft te downloaden. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies de Mount optie, of dubbelklik erop.

Een andere manier om het te openen is met Schijfbeheer via het Action > Attach VHD menu. Leer hoe u Schijfbeheer opent als u niet zeker weet hoe u daar moet komen.

Image
Image

Als u de tweede route via Schijfbeheer kiest, kunt u optioneel het VHDX-bestand in alleen-lezen modus openen door die optie aan te vinken voordat u het bestand opent. Deze benadering leest gegevens uit het bestand, maar laat u of enig programma er geen informatie naar schrijven - wat handig is als u bang bent dat de hostcomputer is geïnfecteerd met malware of dat u onbedoelde wijzigingen aanbrengt in de gegevens.

Een VHDX-bestand uitwerpen/sluiten via Verkenner door met de rechtermuisknop op de gekoppelde virtuele harde schijf te klikken en Eject. te kiezen

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma VHDX-bestanden wilt laten openen, leest u hier hoe u kunt wijzigen welk programma het bestand standaard opent.

Een VHDX-bestand converteren

Hyper-V Manager is ingebouwd in sommige versies van Windows. Het converteert VHDX naar VHD. Installeer het programma via de Windows-functiesectie van het Configuratiescherm.

StarWind V2V Converter converteert VHD-bestanden naar VMDK (Virtual Machine Disk) voor gebruik in VMWare Workstation. Je kunt er een kweekbaar afbeeldingsbestand van maken of een bestand met een vooraf ingestelde grootte. U kunt dit programma ook gebruiken om het VHD-bestand naar IMG of een ander VHD-bestand met een vaste of dynamische grootte te converteren.

Als het bestand een VDI-bestand (VirtualBox Virtual Disk Image) moet zijn om met VirtualBox te werken, installeer dan het VirtualBox-programma en voer dan deze opdracht uit:


VBoxManage.exe kloonhd "locatie-van-het-VHDX-bestand.vhdx" waar-om-het-bestand te bewaren.vdi --format vdi

Het converteren van VHDX naar ISO is niet erg handig, aangezien een ISO-bestand normaal gesproken op een cd wordt opgeslagen voor opstartdoeleinden, en het onnodig zou zijn om de VHDX-inhoud in dat formaat te plaatsen. Voor opslagdoeleinden kunt u het bestand echter naar ISO converteren door eerst het VHDX-bestand naar IMG op te slaan met behulp van de bovenstaande methode en vervolgens IMG naar ISO te gebruiken om de wijziging te voltooien.

Kan het nog steeds niet openen?

Controleer de bestandsextensie dubbel als uw bestand niet werkt met de hierboven genoemde programma's. Een VHDL-bestand ziet eruit alsof het VHDX zegt, maar het is echt niet gerelateerd en kan niet worden geopend met de programma's van bovenaf. VHDL-bestanden zijn eigenlijk platte tekstbestanden die kunnen worden geopend in een teksteditor.

Aanbevolen: