Hoe Xbox One Controller Drift te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Xbox One Controller Drift te repareren
Hoe Xbox One Controller Drift te repareren
Anonim

Wanneer een Xbox One-controller begint te driften, merk je meestal ongewenste bewegingen tijdens het spelen van games. Het wordt controller-drift of analoge stick-drift genoemd, omdat een of beide thumbsticks in een ongewenste richting zullen drijven of bewegen, zelfs als je ze niet aanraakt.

Om de drift van de Xbox One-controller te verhelpen, moet je de controller uit elkaar halen en een of meer componenten die verband houden met de analoge sticks repareren of vervangen.

Wat is Xbox One Controller Drift?

De meest voorkomende situatie is drift in de linker analoge stick, wat zich meestal manifesteert in je personage dat constant opkijkt in first-person games. De rechter joystick kan echter ook last hebben van driftproblemen. Je zult misschien ook merken dat wanneer je een van de analoge sticks in een willekeurige richting beweegt, deze die beweging zal blijven registreren, zelfs nadat je je duim van de stick hebt gehaald.

Wanneer Xbox One-controller drift optreedt, zijn er drie hoofdoorzaken:

  • Versleten thumbstick-pad: elke thumbstick bestaat uit een boxy sensorcomponent met een beweegbare schacht bovenop en een rubberen of plastic component die op de schacht klikt. Als het rubberen of plastic stuk versleten raakt, zal het vervangen of repareren van uw driftprobleem het probleem oplossen. In sommige gevallen kan een soortgelijk probleem worden veroorzaakt door vuile thumbstick-pads.
  • Versleten veren: elk onderdeel van de thumbstick-sensor heeft twee veren die helpen het terug naar het midden te klikken wanneer u uw duim verwijdert. Wanneer een of beide veren verslijten, merkt u drift. Het vervangen van de veren lost dat probleem op.
  • Slechte thumbstick-eenheid: elke thumbstick bestaat uit een boxy-sensorcomponent die op de printplaat van de controller is gesoldeerd. Dit onderdeel kan intern defect raken, in welk geval de enige mogelijke oplossing is om het te vervangen door een nieuw onderdeel.

Versleten duimstokkussentjes repareren

Als je merkt dat je Xbox One-controller last heeft van thumbstick-drift, wil je beginnen met de gemakkelijkste oplossingen en vanaf daar doorgaan. Hoewel vuile of versleten thumbstick-pads niet de meest voorkomende oorzaak van dit probleem zijn, is dit de beste plek om te beginnen, omdat dit het gemakkelijkste en snelste is om uit te proberen.

Om deze reparatie uit te voeren, heb je het volgende nodig:

  • Isopropylalcohol
  • Wattenstaafjes
  • Prying tool
  • T-8 of T-9 veiligheids Torx
  • Shim naar keuze of vervangende thumbstick-pads

Zodra je die items hebt verzameld, kun je de reparatie als volgt uitvoeren:

  1. Breng isopropylalcohol aan op een wattenstaafje.

    Image
    Image
  2. Wrik de thumbstick terug en veeg het ronde oppervlak voorzichtig af met alcohol.

    Image
    Image
  3. Draai de thumbstick stapsgewijs en maak het geheel voorzichtig schoon.

    Image
    Image
  4. Controleer of je de thumbstick volledig hebt schoongemaakt en test de werking.

    Image
    Image
  5. Als de thumbstick nog steeds blijft hangen of afdrijft, demonteer dan je Xbox One-controller met behulp van een koevoet en T-8 of T-9 veiligheids-Torx.

    Image
    Image
  6. Controleer de thumbsticks om te zien of ze correct zijn geplaatst en probeer ze te wiebelen om te zien of ze los zitten.

    Image
    Image
  7. Als de thumbstick-pads los aanvoelen, verwijder ze dan.

    Image
    Image
  8. Vervang de thumbstick-pads door nieuwe of installeer ze opnieuw met een shim zoals een stukje papier of plastic, en controleer of ze los aanvoelen.

    Image
    Image
  9. Monteer de controller en test de werking.

Versleten Xbox One-controller duimstokveren repareren

Als je nog steeds drift ervaart nadat je hebt geprobeerd je thumbstick-pads te repareren of vaststelt dat ze niet vuil of los waren, dan is de volgende gemakkelijkste oplossing om je thumbstick-veren te vervangen. Als slechts één thumbstick problemen geeft, vervang dan alleen de veren op die thumbstick.

Om deze reparatie uit te voeren, heb je het volgende nodig:

  • Prying tool
  • T-8 veiligheid Torx
  • Analoge stickveren
  • pincet

Veel controllers, waaronder Xbox 360-controllers, gebruiken dezelfde analoge stick-component als de Xbox One-controllers, dus je kunt veren van een oude controller nemen. Je kunt ook een vervangende analoge stick kopen en daar de veren van nemen.

Hier leest u hoe u de veren in een analoge stick van een Xbox One-controller vervangt:

  1. Demonteer je controller met behulp van een koevoet en T-8 of T-9 veiligheids Torx.

    Image
    Image
  2. Wrik voorzichtig de groene plastic afdekkingen aan de onderkant en rechterkant van de thumbstick-assemblage los.

    Image
    Image

    Als je een van de plastic doppen breekt, moet je de hele analoge stick-module vervangen, die moet worden gesoldeerd.

  3. Verwijder de veren.

    Image
    Image

    Gebruik een pincet als je problemen hebt met het verwijderen van de veer.

  4. Vervang door nieuwe veren, of veren uit een andere controller.

    Image
    Image
  5. Klik de groene plastic deksels terug op hun plaats.

    Image
    Image
  6. Zet je controller weer in elkaar en test de werking.

Een Xbox One Controller Analoge Stick vervangen

In sommige gevallen zul je merken dat een of beide analoge sticks gewoon versleten zijn en moeten worden vervangen. Dit is een nog ingewikkelder reparatie, en je moet het niet proberen als je niet vertrouwd bent met desolderen en solderen.

Probeer deze oplossing niet als je geen ervaring hebt met het desolderen van componenten van een printplaat. Eventuele fouten met het desoldeergereedschap of soldeerbout kunnen uw controller gemakkelijk verpesten.

Als je deze oplossing wilt proberen, heb je het volgende nodig:

  • Prying tool
  • T-8 of T-9 veiligheids Torx
  • T-7 Torx
  • Desoldeergereedschap
  • Soldeergereedschap
  • Soldeer
  • Vervangende analoge stick-assemblage

Zo vervang je een analoge stick van een Xbox One-controller:

  1. Demonteer je controller met behulp van een koevoet en T-8 of T-9 veiligheids-Torx om de behuizing uit elkaar te halen en een T-7 Torx om de printplaat te verwijderen.

    Image
    Image
  2. Gebruik een desoldeergereedschap om de oude analoge stick van de printplaat te verwijderen.

    Image
    Image
  3. Plaats de nieuwe analoge stick-assemblage en soldeer deze op zijn plaats.

    Image
    Image
  4. Monteer de controller en test de werking.

Als deze tips het (de) probleem(en) niet oplossen, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe controller. Je weet tenminste dat je je best hebt gedaan.

FAQ

    Hoe repareer ik plakkerige knoppen op een Xbox One-controller?

    Als je plakkerige knoppen op een Xbox One-controller ervaart, koppel je de controller los en dompel je een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol. Maak het gebied waar de knop plakkerig is voorzichtig schoon, waarbij u zorgvuldig alle hoekjes en gaatjes bereikt die u kunt bereiken.

    Hoe repareer ik een Xbox One-controller die niet kan worden ingeschakeld?

    Probeer nieuwe batterijen te installeren om een Xbox-controller te repareren die niet kan worden ingeschakeld. Controleer de batterijcontacten, die onder een hoek moeten uitsteken. Gebruik een nieuwsgierig hulpmiddel als u er een naar buiten moet buigen. Controleer ook uw kabels en werk de firmware van uw Xbox One-controller bij.

    Hoe update ik een Xbox One-controller?

    Als u de firmware van een Xbox One-controller wilt bijwerken, schakelt u deze in en meldt u zich aan bij het Xbox-netwerk. Druk op de Xbox One-knop om de gids te openen en ga naar System > Settings > Kinect & apparaten > Apparaten en accessoires Selecteer Meer (drie stippen) > Firmwareversie> Nu bijwerken

Aanbevolen: