Xbox One Elite Controller Review: één Xbox-controller om ze allemaal te regeren

Inhoudsopgave:

Xbox One Elite Controller Review: één Xbox-controller om ze allemaal te regeren
Xbox One Elite Controller Review: één Xbox-controller om ze allemaal te regeren
Anonim

Bottom Line

Hoewel prijzig, is de Elite-controller voor de Xbox One het ultieme apparaat voor uw console- of pc-behoeften als het gaat om een eersteklas first-party controller, zolang u er maar voor zorgt.

Microsoft Xbox Elite draadloze controller

Image
Image

We hebben de Xbox One Elite-controller gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Microsoft gaat terug tot de Xbox 360-controller en heeft een lange geschiedenis in het maken van uitstekende controllers voor zowel pc- als Xbox-gamers. Toen ze de nieuwe Xbox One-controller debuteerden, werd deze door de meesten goed ontvangen, maar het voelde nog steeds als niets bijzonders. Als je in het verleden iets premium wilde krijgen, moest je naar een externe verkoper gaan of je officiële controller naar iemand sturen die het zou aanpassen. Nou, die dagen zijn allang voorbij.

Met de release van de Xbox One Elite-controller is high-end eindelijk in contact gekomen met first-party om een echt geweldig apparaat te creëren, in tegenstelling tot alle eerdere controllers. Als je er een in je handen houdt, voel je je meteen een professionele gamer. De Elite is echter niet helemaal perfect, dus lees verder om te zien wat we wel en niet leuk vonden in onze recensie hieronder.

Image
Image

Design: Premium, strak en verbluffend mooi

Bij het openen van de doos roept de Elite-controller een bepaald soort luxe op dat anderen missen. Omhuld in een handige stoffen schaal met een harde binnenvoering voor bescherming, is het complete pakket van de Elite-controller gemakkelijk te vervoeren of veilig op te bergen. De zwarte hoes is versierd met een subtiel zwart Xbox-logo aan de bovenkant en een lus om hem aan een tas te bevestigen. Als u het uitpakt, wordt uw nieuwe apparaat in al zijn glorie onthuld. Binnenin heeft de bovenkant van de hoes een mooie kleine mesh-verdeler voor het opbergen van de meegeleverde USB-kabel of zelfs een oplaadset.

De controller bevindt zich bovenop een schuimrubberen standaard aan de binnenkant met een aparte schuimorganizer om de paddles, joysticks en D-pad veilig en gezond te houden. Deze koffer zorgt niet alleen voor gemakkelijk reizen, maar ook voor stevige opslag als je iemand bent die de neiging heeft om kleine onderdelen en accessoires te verliezen.

Als we verder gaan met het algehele ontwerp van de Elite-controller, zul je merken dat het lijkt op het ontwerp van de originele controller, waarbij twee plastic stukken worden gebruikt om het gezicht te vormen (in tegenstelling tot de nieuwere S-controllers die uit één stevig stuk bestaan van kunststof). Hier is het bovenstuk gemaakt van een mat zilver/gunmetal afwerking met de klassieke chromen Xbox-knop en een rubberen matzwart plastic stuk voor de voorplaat, wat een mooie esthetiek creëert.

De Elite kwam oorspronkelijk alleen in het zwart, maar bevat nu ook een volledig witte variant. Alle knoppen op de zwarte versie zijn volledig zwart, wat een unieke eigenschap is van de Elite in vergelijking met goedkopere versies. Ook uniek voor deze controller is de middelste schakelknop waarmee je naadloos kunt wisselen tussen twee vooraf ingestelde profielen, waar we later op in zullen gaan.

Met de release van de Xbox One Elite-controller is high-end eindelijk verweven met first-party om een echt geweldig apparaat te creëren, in tegenstelling tot alle eerdere controllers.

De joysticks zijn er in drie varianten, een korte klassieke stijl met opruwen en een verzonken midden, een iets langere versie hiervan en een soepele dome-stijl vergelijkbaar met oudere DualShock-controllers van de PlayStation. Sommigen beweren dat deze specifieke toepassingen hebben, maar we houden het bij de klassieke kortere voor bijna alles. Afgezien hiervan is de D-pad ook verwisselbaar en bevat deze een versie in klassieke stijl en een die eruitziet als een radarschotel. Vreemde looks terzijde, we houden van deze funky D-pad. Als je van vechtspellen of platformgames houdt, presteert de D-pad uitstekend.

Als je naar de achterkant van de controller gaat, zie je vier metalen paddles die je kunt gebruiken voor ongeëvenaarde aanpassingen. Hiermee kunt u snelkoppelingen, aangepaste knoptoewijzing en meer maken, wat echt bijdraagt aan de veelzijdigheid van het apparaat. Als u deze niet wilt, kunt u er zoveel verwijderen of behouden als u wilt. Rechts boven de paddles bevinden zich de twee schakelaars voor het inschakelen van de haartriggers met de RT- en LT-knoppen. Hoewel het geen enorm verschil zal maken, voegt het een beetje een voorsprong toe aan sommige competitieve shooters. Ten slotte is de achterkant van de Elite verpakt in twee mooie rubberen handgrepen die bijdragen aan het premium gevoel. Het is misschien wel de beste controller die we ooit hebben gehad.

Image
Image

Comfort: ongeëvenaard comfort en grip

Microsoft maakt veel ophef over het comfort van de Elite, en dat is niet voor niets. Deze controller voelt comfortabeler in je handen dan alle andere die we hebben getest. Het heeft een behoorlijk gewicht, de rubberen grepen aan de achterkant zijn zacht en comfortabel, de knoppen zijn allemaal perfect geplaatst en binnen handbereik, en door de mogelijkheid om de stokken te verwisselen, kun je het aan je handen aanpassen. De getextureerde coating aan de voorkant voelt ook geweldig aan en draagt bij aan de hoogwaardige uitstraling van de Elite. Als al het aanpassen van de hardware niet genoeg is voor extra comfort, kunt u ook aspecten van de controller wijzigen met de software om deze verder aan uw behoeften aan te passen. Op dit gebied schittert de Elite echt.

Image
Image

Configuratieproces en software: eenvoudig voor Xbox-gebruikers, iets minder voor pc's

Net als bij andere Xbox One-controllers is het instellen een fluitje van een cent. Plaats eenvoudig een nieuwe set batterijen (of een batterijpakket als u oplaadbare batterijen gebruikt) en koppel deze met de console. Schakel eerst de controller en uw console in, houd de koppelingsknop aan de bovenkant ingedrukt totdat de Xbox-knop snel knippert en doe vervolgens hetzelfde op de koppelingsknop van uw console totdat deze ook knippert. Wanneer gekoppeld, zal dit knipperen vertragen en stoppen om aan te geven dat ze succesvol zijn gekoppeld.

Voor pc-gebruikers is de installatie iets gecompliceerder, maar niet verschrikkelijk. Omdat de Elite de nieuw toegevoegde Bluetooth-functionaliteit van de S-controller mist, heb je de draadloze adapter nodig om hem met je pc te koppelen, waarvoor je $ 25 extra krijgt. Om verbinding te maken, moet u ervoor zorgen dat uw pc de Windows 10-jubileumupdate uitvoert en dat uw Elite-controller ook is bijgewerkt. Sluit vervolgens uw adapter aan op een USB-poort. Ga op je pc naar Instellingen > Apparaten en kies 'Bluetooth of ander apparaat toevoegen'. Selecteer "Al het andere" en vervolgens "Xbox Wireless Controller" en klik op "Gereed". Nu hoef je het alleen nog maar te koppelen zoals je je console zou doen. Als alternatief kunt u hem ook aansluiten met de meegeleverde USB-kabel voor een bekabelde ervaring.

Er is een opmerkelijk voordeel dat de S heeft ten opzichte van de Elite-Bluetooth-connectiviteit. Dit betekent dat je de opdringerige USB-adapter niet langer nodig hebt om hem met een pc te gebruiken.

Een korte opmerking om hier te maken is dat je met USB-verbindingen maar liefst acht Xbox-controllers tegelijk kunt aansluiten, vier controllers waarop Xbox Chat-headsets zijn aangesloten, of twee als de controllers Xbox-stereoheadsets hebben. Voor draadloze verbindingen kunt u hetzelfde doen als hierboven.

Laten we verder gaan met de eerste installatie en snel de installatie voor de software van de Elite-controller bespreken, waar u uw instellingen kunt verfijnen. De Xbox Accessoires-app is beschikbaar op zowel Xbox als pc's met Windows 10, dus kies een van beide voor deze configuratie. In de app kun je in wezen elke gewenste knop opnieuw binden (niet de menu- of optieknoppen), en deze wordt overgedragen naar elke game die je foutloos speelt. Je kunt ook nog een heleboel andere dingen afstemmen, zoals triggers, sticks en zelfs de helderheid van de Xbox-knop (we hielden van die functie). Je kunt ook twee profielen op de Elite opslaan en er snel tussen wisselen met de schakelaar in het midden van de controller. Als je geen zin hebt om dit allemaal zelf te doen, zijn er een aantal vooraf afgestemde profielen die al zijn afgestemd op specifieke games.

Image
Image

Prestaties/Duurzaamheid: Uitstekende prestaties maar verontrustende duurzaamheid

Net als bij de andere Xbox One-controllervarianten, presteert de Elite perfect ondanks je platform naar keuze. Of je nu een pc, Xbox One X, One S of de originele Xbox One hebt, de Elite werkt feilloos en we ondervonden geen problemen tijdens onze uitgebreide tests.

Dankzij wat meer premium-upgrades in deze controller, voelt het voor ons het beste van elke Xbox-controller die je nu kunt krijgen. De knoppen zijn wat stiller en de schouderknoppen zijn minder clicky. De levensduur van de batterij is beter dan die van de S-controllers, maar het zou leuk geweest zijn om een oplaadbaar pakket bij de Elite te zien. Verwacht dat het ongeveer 25 tot 30 uur meegaat met AA-batterijen. Dankzij alle toegevoegde aanpassingen, de paddles, de nieuwe D-pad en de haartriggers, hadden we het gevoel dat de Elite ons een klein voordeel gaf in bepaalde competitieve games, maar het zal je niet meteen in een professional veranderen. De nieuwe D-pad in schotelstijl heeft ons spel in vechtspellen zoals Dragon Ball FighterZ echter aanzienlijk verbeterd.

Ondanks de teleurstellende duurzaamheidsproblemen die Microsoft nog niet volledig heeft aangepakt, is de Elite een eersteklas controller voor degenen die bereid zijn ervoor te betalen.

Dit brengt ons bij duurzaamheid. Laten we eerst bespreken waar Microsoft enkele opmerkelijke verbeteringen heeft aangebracht. Om de levensduur en robuustheid van de analoge sticks te vergroten, zijn ze gemaakt van metaal in de Elite, en de upgrade voelt briljant en pittig aan.

Dus, op naar de niet zo goede elementen van duurzaamheid. Hoewel het niet verschrikkelijk is, is Microsoft er nog steeds niet in geslaagd de inherente zwakte van de bumpers van de Xbox One-controller op te lossen. Sommige recensenten hebben de bumpers en triggers ten onrechte als metaal vermeld, maar ze zijn in feite gewoon plastic. Dit betekent dat ze nog steeds vatbaar zijn voor breken als je ze van een aanzienlijke hoogte laat vallen. We hebben dit eeuwenoude probleem met de Xbox One-controller persoonlijk ervaren op de Elite, maar het is ook vrij eenvoudig zelf op te lossen. Afgezien hiervan zullen de rubberen joystickpads nog steeds verslijten en soepel worden bij langdurig gebruik. Met de Elite kun je ze echter omwisselen voor nieuwe wanneer je besluit dat het tijd is om dat te doen.

Een ander groot probleem zijn de mooie rubberen grepen aan de achterkant. Hoewel ze geweldig aanvoelen, zijn ze vatbaar voor afschilfering met de leeftijd en zwaar gebruik. Eén Elite-controller die we hebben, is bij de lancering gekocht en dit probleem is het afgelopen jaar of zo opgedoken. Hoewel vier jaar alles bij elkaar genomen best goed is, lijkt er geen andere oplossing voor te zijn dan het naar Microsoft te sturen voor een reparatie die hoogstwaarschijnlijk niet binnen de garantieperiode v alt.

Bottom Line

Als je al het bovenstaande hebt gelezen, ben je waarschijnlijk dol op het geluid van de Elite, totdat je ontdekt dat het $ 150 kost. Voor deze prijs zou je bijna een nieuwe console volledig kunnen kopen, dus het is een behoorlijk hoge prijs. Met alle meegeleverde extra's, maatwerk en algeheel premium gevoel, is het aan jou om te beslissen of dat prijskaartje van $ 150 het waard is. Als u niet van plan bent om de aanpassing te gebruiken, is het waarschijnlijk niet de moeite waard. Maar als je je graag een pro voelt, is het echt een klasse apart.

Xbox One Elite-controller versus Xbox One S-controller

Aangezien de grootste concurrent van de Elite-controller het nieuwere S-model is, gaan we de twee vergelijken, zodat u kunt beslissen of die prijs van $ 150 aantrekkelijk is of niet. De S is absoluut een stapje hoger dan de originele controller, maar hij mist alle aanpassingen en extra's die je bij de Elite krijgt. Om het samen te vatten, de Elite geeft je een draagtas, verwijderbare paddles, verwisselbare joysticks, een mooie lange USB-kabel, aanpasbare instellingen en aangepaste knoptoewijzing, haartriggers en rubberen grepen - allemaal voor $ 150. De S geeft je niets van dit alles, maar kost ook slechts $ 40-50 voor het basismodel of $ 65-70 voor de aangepaste kleuropties.

Er is ook een opmerkelijk voordeel dat de S heeft ten opzichte van de Elite-Bluetooth-connectiviteit. Dit betekent dat u de opdringerige draadloze USB-adapter niet langer nodig hebt om hem met een pc te gebruiken. Het werkt ook met meer apparaten waarmee de Elite geen connectiviteit zou hebben. We willen er ook op wijzen dat de Elite alleen in zwart-wit verkrijgbaar is, dus verbleekt in vergelijking met de vele, vele kleuropties van de S.

Bekijk onze lijst met de 9 beste Xbox One-accessoires van 2019 om nog meer geweldige accessoires te zien om je game-ervaring te verbeteren.

Een controller in een klasse apart

Ondanks de teleurstellende duurzaamheidsproblemen die Microsoft nog niet volledig heeft aangepakt, is de Elite een eersteklas controller voor degenen die bereid zijn ervoor te betalen. Als het gaat om een eersteklas controller-ervaring, staat de Elite in een wereld op zich.

Specs

  • Productnaam Xbox Elite draadloze controller
  • Productmerk Microsoft
  • MPN B00ZDNNRB8
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 7,6 x 3,6 x 7,6 inch.
  • Kleur Zwart-wit
  • Type Elite
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Ja
  • Batterijlevensduur ~25
  • Ingangen/uitgangen Mini USB, 3,5 mm jack, Xbox-gegevenspoort
  • Garantie 90 dagen garantie
  • Compatibiliteit Alle Xbox One-consoles en Windows 10-pc's

Aanbevolen: