Een Xbox One-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Een Xbox One-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld
Een Xbox One-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld
Anonim

Niets ha alt je sneller uit het spel dan een Xbox One-controller die niet kan worden ingeschakeld. Hoewel het behoorlijk stevig is, kan het om verschillende redenen kapot gaan. Je kunt meestal zien dat het niet werkt als de Xbox-knop niet oplicht. Wanneer een controller normaal functioneert, zorgt het indrukken van de Xbox-knop ervoor dat deze knippert en vervolgens aan blijft.

Sommige problemen die voorkomen dat een Xbox One-controller wordt ingeschakeld, vereisen mogelijk professionele reparaties of vereisen dat u een vervangende controller koopt. Er zijn echter verschillende dingen die u eerst kunt proberen om het probleem op te lossen. We beschrijven deze stappen voor probleemoplossing hieronder.

Veelvoorkomende redenen waarom een Xbox One-controller niet kan worden ingeschakeld

De meeste problemen die voorkomen dat een Xbox One-controller wordt ingeschakeld, hebben te maken met de batterijen of batterijcontacten, de oplaad- en afspeelkit, firmwareproblemen of interne hardwarefouten. Sommige hiervan kunnen thuis worden gerepareerd, andere niet.

Dit zijn de meest voorkomende problemen die kunnen voorkomen dat een Xbox One-controller opstart:

  • Batterijen: De meest voorkomende reden waarom een Xbox One-controller niet kan worden ingeschakeld, heeft te maken met de batterijen. Als de batterijen leeg zijn of moeten worden opgeladen, gaat hij niet aan. Het gaat ook niet aan als de batterijen niet goed zijn geplaatst.
  • Batterijcontacten: De controller gaat niet aan als de batterijcontacten versleten of te veel verbogen zijn. Het gaat ook niet aan als de batterijen om een andere reden geen stevig contact maken.
  • Problemen met de oplaadkabel: Als je een oplaad- en afspeelkit gebruikt om de controller op te laden, kan de kabel defect zijn. Deze kabels falen intern, dus je kunt niet per se zien dat het slecht is, alleen door ernaar te kijken.
  • Firmwareproblemen: een controller kan mogelijk niet opnieuw worden ingeschakeld wanneer een firmware-update van de controller wordt onderbroken.
  • Interne fouten: Soms is er iets fysiek kapot in de controller waardoor deze niet kan worden ingeschakeld.

Als de controller oplicht maar geen verbinding maakt, ga je naar Wat te doen als je Xbox One-controller geen verbinding maakt voor meer diepgaande informatie over het oplossen van problemen over dat specifieke probleem.

Een Xbox One-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld

Hier volgen enkele tips en oplossingen voor het oplossen van problemen met de Xbox One-controller:

  1. Controleer de batterijen. Verwijder het batterijvak aan de achterkant van de controller. Verwijder elke batterij en controleer of deze in de juiste richting is geplaatst. Als het verkeerd is geïnstalleerd, plaatst u het terug in de juiste richting. Als beide batterijen correct zijn geplaatst, plaatst u een paar nieuwe batterijen.

    Haal geen batterijen uit een ander apparaat. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet de batterijen zijn, gebruik je een gloednieuw paar direct uit de verpakking, of een paar vers opgeladen exemplaren.

  2. Controleer de batterijcontacten. In plaats van veren te gebruiken zoals sommige elektronische apparaten, gebruikt de Xbox One-controller metalen lipjes die iets naar binnen buigen wanneer u de batterijen installeert. Deze lipjes kunnen permanent verbogen worden als er te veel kracht wordt uitgeoefend en kunnen na verloop van tijd vast komen te zitten of verzwakken. Verwijder het batterijklepje en de batterijen en onderzoek de contacten aan de rechterkant van het compartiment. De contacten moeten zich onder een hoek uitstrekken. Als een van beide is naar binnen gebogen, gebruik dan een kleine schroevendraaier of een ander nieuwsgierig hulpmiddel om het voorzichtig weer naar buiten te buigen.

    Image
    Image

    Probeer de contacten niet los te wrikken terwijl de batterijen zijn geplaatst. Oefen geen overmatige kracht uit. Als je je hier niet prettig bij voelt, vraag dan iemand die meer ervaring heeft met dit soort werk om hulp.

  3. Problemen met de Xbox One Play & Charge-kit oplossen. De kabel kan versleten of gebroken zijn. Zorg ervoor dat deze aan beide uiteinden goed is aangesloten. Als dat niet het probleem is, koppelt u hem los van de Xbox One en sluit u hem aan op een andere USB-poort op de console. Als de controller nog steeds niet wordt ingeschakeld, koppelt u de Play & Charge-kabel los en probeert u een andere micro-USB-kabel.
  4. Update de firmware van de Xbox One-controller. Xbox One-controllers zijn afhankelijk van firmware om correct te werken. Als het beschadigd raakt, of een update wordt onderbroken door het uitschakelen van de console, gaat de controller niet aan.
  5. Sluit de controller aan via USB. Als al het andere fa alt, sluit u de Xbox One-controller rechtstreeks op de console aan via een USB-kabel. In sommige gevallen werkt een draadloze controller die niet kan worden ingeschakeld met geplaatste batterijen of met een oplaad- en afspeelkit, wanneer deze is aangesloten met een USB-kabel. Als uw controller werkt wanneer deze is aangesloten, kunt u overwegen een lange USB-naar-micro-USB-kabel aan te schaffen en de controller in bedrade modus te gebruiken. Als deze oplossing niet werkt, heeft de controller mogelijk een interne fout en moet deze door een professional worden gerepareerd.

  6. Neem contact op met Microsoft Xbox-ondersteuning. Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, is het misschien tijd om klantenservice te zoeken. Als je controller nog onder de garantie v alt, kun je waarschijnlijk een vervanging krijgen.

FAQ

    Hoe los ik de drift van de Xbox-controller op?

    Om de drift van de Xbox One-controller te verhelpen, breng je isopropylalcohol aan op een wattenstaafje, wrik je de thumbstick terug en veeg je het ronde oppervlak voorzichtig af met alcohol. Als dit niet werkt, moet u mogelijk de veren van de thumbsticks of een of beide analoge sticks vervangen.

    Hoe repareer ik plakkerige knoppen op een Xbox-controller?

    Als je Xbox-controller wordt geplaagd door plakkerige knoppen, koppel je de controller los om hem schoon te maken. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in isopropylalcohol om het gebied waar de knop plakkerig lijkt, voorzichtig schoon te maken. Ga voorzichtig en grondig naar alle hoeken en gaten die je kunt bereiken om vuil te verwijderen.

    Hoe update ik een Xbox One-controller?

    Om de firmware van een Xbox One-controller bij te werken, zet u de console aan en navigeert u naar het Xbox-netwerk. Log in op uw account. Druk op Xbox One en ga naar System > Settings > Kinect &Devices> Apparaten en accessoires Selecteer Meer (drie stippen) > Firmwareversie >Nu bijwerken

Aanbevolen: