Hoe PS4 Controller Drift te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe PS4 Controller Drift te repareren
Hoe PS4 Controller Drift te repareren
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de drift van de PS4-controller (ook wel analoge stick-drift genoemd) kunt oplossen. De instructies zijn van toepassing op de officiële Sony DualShock 4-controller, maar deze tips voor probleemoplossing werken ook voor controllers van derden.

Oorzaken van PS4 Controller Drift

Als je personage of de camera blijft bewegen wanneer je de controller niet aanraakt, is de oorzaak van het probleem waarschijnlijk de drift van de analoge stick. De drift van de PS4-controller kan te wijten zijn aan een van de volgende twee dingen:

  • De analoge stick is vuil.
  • De analoge stick of de potentiometer is beschadigd.

Je kunt algemene slijtage verwachten door veelvuldig gebruik. Als het probleem niet is opgelost door de controller te reinigen, moet u proberen uw controller te laten vervangen of repareren voordat u deze uit elkaar ha alt.

Image
Image

Hoe PS4-controller Analoge Stick Drift te repareren

Zorg ervoor dat je controller is uitgeschakeld en volg de onderstaande stappen totdat deze goed werkt.

Na het proberen van elke fix, test u de analoge sticks door ze in cirkels te bewegen en op de knoppen L3 en R3 te klikken (door op op de analoge stick).

  1. Reset je PS4-controller. Het resetten van de DualShock 4 kan veel problemen oplossen die plotseling opduiken. Als een zachte reset niet werkt, probeer dan een harde reset.
  2. Reinig je PS4-controller. Veeg voorzichtig rond de spleten van de analoge stick met een droge microvezeldoek. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in een mengsel van water en isopropylalcohol om vuil te verwijderen. Als u vuil ziet waar u niet bij kunt, kunt u perslucht gebruiken om het te verwijderen.

    Het om de paar maanden schoonmaken van je controller voorkomt ophoping die problemen kan veroorzaken met de DualShock 4.

  3. Laat je PS4-controller repareren of vervangen door Sony. Als uw controller relatief nieuw is, v alt deze mogelijk nog onder de garantie. Ga naar de PlayStation Repair & Replace-pagina, kies DualShock 4 en volg de aanwijzingen om te zien of je in aanmerking komt voor een gratis reparatie of vervanging.
  4. Demonteer je PS4-controller om de analoge stick schoon te maken. Om de ingangen van de controller grondig te reinigen, moet u de buitenbehuizing verwijderen en de batterij optillen om toegang te krijgen tot het moederbord. Gebruik een wattenstaafje en een mengsel van water en isopropylalcohol. Gebruik geen perslucht op de interieurdelen.

    Als je je PS4-controller uit elkaar ha alt, moet je heel voorzichtig zijn dat je niets anders loskoppelt dan de batterij van het moederbord.

  5. Vervang de analoge PS4-sticks. Als je over het nodige gereedschap beschikt en bereid bent om het werk te doen, kun je proberen de analoge sticks en de potentiometer (de sensor voor de analoge sticks) te vervangen. Naast de onderdelen, die je online kunt kopen, heb je ook een soldeerbout nodig. Tenzij je het zelf wilt doen, is het kopen van een nieuwe controller de goedkopere en gemakkelijkere oplossing.

    Als je de buitenste behuizing verwijdert, verv alt de garantie op je PS4-controller, dus maak hem alleen open als de garantie is verlopen.

FAQ

    Hoe repareer ik beschadigde gegevens op een PS4?

    Om een PS4 met beschadigde gegevens te repareren, verwijdert u de game waarmee u problemen ondervindt en installeert u deze opnieuw. Als de fout optreedt tijdens het downloaden van een game, ga dan naar Notifications > Options > Downloads, markeer de grijze -out beschadigde titel en selecteer Options > Delete Je kunt ook proberen de game-cd schoon te maken en de software bij te werken.

    Hoe repareer ik de HDMI-poort op een PS4?

    Om een PS4 HDMI-poort te repareren, moet u er eerst voor zorgen dat de HDMI-kabel volledig in de poort zit en goed kan worden aangesloten. Om het probleem op te lossen, kunt u proberen uw systeem op een andere HDMI-poort aan te sluiten, uw systeem op een andere HDTV aan te sluiten of een andere HDMI-kabel te proberen.

    Hoe repareer ik een PS4 die niet kan worden ingeschakeld?

    Om het probleem op te lossen wanneer een PS4 niet wordt ingeschakeld, probeert u de voedingskabel ten minste 30 seconden los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten. U moet ook proberen uw PS4 uit te schakelen, de kabel te verwisselen en te proberen een andere stroombron en het stof uit je console halen.

Aanbevolen: