Hoe het te repareren wanneer een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller niet werkt
Hoe het te repareren wanneer een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller niet werkt
Anonim

Als de hoofdtelefoonaansluiting van de Xbox One-controller niet werkt, kan dit zich op de volgende manieren manifesteren:

  • Je kunt anderen niet horen, en zij kunnen jou niet horen.
  • Je kunt het horen, maar de geluidskwaliteit is erg laag.
  • Je headset werkt niet meer en werkt de volgende dag prima.

Als u de headset loskoppelt en weer aansluit, kan het probleem tijdelijk worden opgelost, maar er zijn andere langetermijnoplossingen die u kunt proberen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op officiële Xbox One- en Xbox One S-controllers van Microsoft, maar sommige stappen werken mogelijk ook voor Xbox One-controllers van derden.

Image
Image

Wat zorgt ervoor dat een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller niet meer werkt?

Als een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller niet meer werkt, komt dit door een hardware- of firmwareprobleem. De hoofdtelefoonaansluitingen van de Xbox One-controller zijn niet op hun plaats gesoldeerd, dus regelmatig gebruik kan ervoor zorgen dat de contacten losraken. Als dat gebeurt, herkent je Xbox One je headset mogelijk niet of ervaar je een slechte geluidskwaliteit.

Audioproblemen worden soms toegeschreven aan de koptelefoonaansluiting als iets anders de schuld is. Beschadigde hoofdtelefoonaansluitingen, een gedempte gamingheadset of onjuist geconfigureerde privacy-instellingen kunnen bijvoorbeeld allemaal problemen opleveren met de headsetaansluiting.

Als de Xbox One-controller geen verbinding maakt met de console, of als de Xbox One-controller niet wordt ingeschakeld, kan het oplossen van deze problemen de audio-aansluiting oplossen.

Een hoofdtelefoonaansluiting voor een Xbox One-controller repareren

Probeer deze oplossingen in volgorde en controleer na elke stap of je koptelefoon werkt.

  1. Koppel de headset los van de controller en sluit hem vervolgens weer stevig aan De belangrijkste oorzaak van defecte Xbox One-headsets is een slechte verbinding tussen de headset en de controller. Door de connector los te koppelen en er vervolgens weer stevig in te steken, wordt het probleem vaak verholpen.

  2. Controleer uw privacy-instellingen Druk op de Xbox-knop op de controller en ga naar Instellingen > Alle instellingen > Account > Privacy en online veiligheid > Details bekijken en aanpassen > Communiceren met spraak en tekst om ervoor te zorgen dat de microfoon niet wordt gedempt.
  3. Bevestig dat de headset niet gedempt is. Afhankelijk van de headset is er mogelijk een mute-knop op de adapter of een inline mute-knop. Druk op de mute-knop en probeer het volume te verhogen om te zien of dat helpt.
  4. Bekijk de Xbox One-headset, het snoer en de connector Als u schade aan de headset, het snoer of de connector ziet, is er mogelijk een probleem met de headset in plaats van met de controleur. Als het snoer gerafeld is of de draden aan de binnenkant kapot zijn, repareert u de draden of koopt u een nieuwe headset. Als u vuil zoals vuil of voedsel op de connector ziet, maakt u deze schoon met een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol.

  5. Gebruik een andere controller en een andere headset. Dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat er een probleem is met je controller en niet met de headset.
  6. Update de firmware. Als de headset werkt met een andere controller op dezelfde Xbox One-console, update dan de firmware van de Xbox One-controller.
  7. Bekijk de headsetpoort op de controller. Kijk met een zaklamp in de headsetpoort op de controller. Als je obstakels ziet, verwijder dan het vuil met een klein hulpmiddel zoals een tandenstoker of een pincet.

    Zelfs als je niets kunt zien, kan er vuil of ander vuil in zitten. Blaas de poort eruit met perslucht om te zien of er iets uitkomt.

  8. Vervang of repareer de koptelefoonaansluiting. Als de koptelefoonaansluiting nog steeds niet werkt na het proberen van de bovenstaande oplossingen, en je hebt verschillende combinaties van controllers en koptelefoons geprobeerd om te controleren of er een probleem is met de controller, dan is de aansluiting waarschijnlijk slecht.

Hoe vervang ik een hoofdtelefoonaansluiting van een Xbox One-controller

Als je over het juiste gereedschap beschikt, kun je de controller uit elkaar halen en controleren of de koptelefoonaansluiting los zit. Als de aansluiting los zit, kunt u proberen deze opnieuw te plaatsen, te repareren of te vervangen door een nieuwe hoofdtelefoonaansluiting. Hier leest u hoe u uw Xbox One-controller uit elkaar ha alt en een kapotte hoofdtelefoonaansluiting repareert:

Om de controller te demonteren, hebt u T-6 en T-9 Torx-stuurprogramma's of bits nodig. Gebruik indien mogelijk een statische band en wees zeer voorzichtig bij het hanteren van de interne componenten.

  1. Verwijder voorzichtig de panelen van de zijkanten van de Xbox One-controller.

    Image
    Image
  2. Verwijder de vijf zeskantschroeven die de controller bij elkaar houden.

    Eén schroef zit verborgen achter een sticker in het batterijcompartiment.

  3. Verwijder de voor- en achterkant van de controller.
  4. Bekijk de koptelefoonaansluiting. Als het los zit, moet het waarschijnlijk worden vervangen.

    Image
    Image
  5. Verwijder de twee schroeven die de bovenste printplaat vasthouden.
  6. Til voorzichtig de bovenste printplaat op en onderzoek de koptelefoonaansluiting.

    Image
    Image
  7. Als de metalen pinnen van de koptelefoonaansluiting plat zijn, wrik ze dan voorzichtig los met een klein voorwerp zoals een tandenstoker.

    Image
    Image

    Als de pinnen kapot zijn, moet u de component van de hoofdtelefoonaansluiting vervangen.

  8. Vervang de koptelefoonaansluiting, bevestig de bovenste printplaat en controleer of de koptelefoonaansluiting nog los zit.

    Zorg ervoor dat de connector tussen de bovenste en onderste printplaat goed vastzit en dat de bovenste printplaat stevig vastzit. Omdat druk tussen de printplaten de koptelefoonaansluiting op zijn plaats houdt, zorgt extra ruimte tussen de printplaten ervoor dat de headset niet werkt.

FAQ

    Hoe los ik het op als mijn Xbox One-controller mijn headset niet herkent?

    Als je Xbox One-controller je headset niet herkent, zorg er dan eerst voor dat de headset niet is gedempt en verhoog de audio-invoer van de console. Reinig vervolgens de controller en de headset, werk de firmware van de controller bij en schakel de console uit.

    Hoe groot is de koptelefoonaansluiting op de Xbox One-controller?

    De Xbox One-controller gebruikt een standaard 3,5 mm-audiopoort, dus je hebt een headset met een 3,5 mm-aansluiting nodig.

    Hoe gebruik ik een Xbox One-headset draadloos?

    De Xbox One ondersteunt geen Bluetooth, dus je hebt een compatibele adapter nodig om draadloos verbinding te maken met een Xbox One-headset. Uw headset moet het draadloze protocol van Microsoft ondersteunen.

    Hoe gebruik ik een USB-headset op mijn Xbox One?

    Als je een USB-headset wilt gebruiken die rechtstreeks op je console wordt aangesloten, moet deze specifiek Xbox One ondersteunen. De meeste niet-gaming USB-headsets werken niet.

Aanbevolen: