Virtuele kinderen kunnen de volgende hete metaverse-trend zijn

Inhoudsopgave:

Virtuele kinderen kunnen de volgende hete metaverse-trend zijn
Virtuele kinderen kunnen de volgende hete metaverse-trend zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw boek beweert dat baby's binnen 50 jaar virtueel kunnen worden geboren en opgevoed.
  • Virtuele kinderen kunnen worden gebruikt om overbevolking te verminderen of zelfs nieuwe ouders op te leiden.
  • Experts zeggen dat virtuele kinderen technisch mogelijk zijn, maar niet iedereen denkt dat ze echte kinderen kunnen vervangen.
Image
Image

Je kinderen kunnen ooit in de metaverse worden geboren, maar experts zijn verdeeld over de voor- en nadelen van het knoeien met de ouderwetse benadering van opvoeding.

De auteur van een nieuw boek beweert dat baby's binnen 50 jaar virtueel kunnen worden geboren en opgevoed. Catriona Campbell, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), schrijft dat virtuele kinderen kunnen worden gebruikt om overbevolking te verminderen. Het idee is misschien niet ver van de realiteit en kan voordelen hebben.

"Enkele van de duidelijke verkoopargumenten van digitale kinderen zijn: gemakkelijk zwanger te worden, geen fysieke pijn of medisch risico bij de bevalling, weinig onderhoud en minder belastend", John Guo, een professor in computerinformatiesystemen bij James Madison University, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Tegelijkertijd bieden digitale kinderen ongekende mens-tot-machine-relaties."

De volgende Tamagotchi?

In haar nieuwe boek, "AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence", zegt Campbell dat mensen zich binnenkort zullen wenden tot virtuele kinderen in plaats van echte. Ze noemt de digitale kinderen de 'Tamagotchi-generatie' in een knipoog naar het draagbare digitale huisdierenspeelgoed.

"Virtuele kinderen lijken misschien een enorme sprong vanaf waar we nu zijn, maar binnen 50 jaar zal de technologie zo ver zijn gevorderd dat baby's die in de metaverse bestaan, niet te onderscheiden zijn van die in de echte wereld, " Campbell schrijft.

… digitale kinderen zijn: gemakkelijk zwanger te worden, geen fysieke pijn of medisch risico bij de bevalling, weinig onderhoud en minder belastend.

Ouders van de digitale kinderen zouden in virtuele omgevingen met hun kroost kunnen communiceren. De kinderen zouden realistisch ogende gezichten en lichamen hebben.

Guo zei dat digitale kinderen "intelligent, interactief en zelfs intellectueel zouden zijn, dankzij AI-technologieën zoals deep learning, machine learning, neurale netwerken en natuurlijke taalverwerking (NLP). Bovendien kunnen digitale kinderen worden ontwikkeld aan de voorkeuren van adoptanten in termen van biologische kenmerken en persoonlijkheidskenmerken."

Digitale speeltuin

Virtuele kinderen zijn een natuurlijke uitbreiding van de groeiende interesse in de metaverse, een herhaling van internet als een enkele, universele en meeslepende virtuele wereld, Atharva Sabnis, een metaverse-expert bij Eugenie.ai, een internationaal bedrijf voor duurzaamheidstechnologie, vertelde Lifewire via e-mail. Hij zei dat mensen in de nabije toekomst aanzienlijke tijd zullen doorbrengen in verschillende metaverses voor werk en vrije tijd, waardoor het een standaardpraktijk is voor mensen om te communiceren met digitale metgezellen. Echte kinderen zullen proberen vriendschappen te smeden met hun digitale tegenhangers, en alleenstaande kinderen kunnen virtuele broers en zussen zoeken.

"Kindloze ouders en nostalgische grootouders willen misschien plaatsvervangend hun jeugd herbeleven," zei Sabnis. "Digitale kinderen kunnen verschillende groepen aanspreken, die het gemeenschappelijke doel hebben om een gevoel van verbondenheid te voelen en te smeden."

Virtuele kinderen kunnen ook nuttig zijn als trainingssimulatie voor echt ouderschap, zei Peter Kao, een VR-instructeur aan de Vancouver Film School, via e-mail. Kao verwacht zijn eerste kind.

Image
Image

"Een van de belangrijkste lessen die ik uit die ervaring heb geleerd, is dat wij als mensen onszelf zullen inspannen om elke vorm van technologische hindernis op te lossen als die technologie ons echte voordelen biedt", voegde Kao eraan toe."Het creëren van een hyperrealistische baby in VR biedt zoveel voordelen voor nieuwe ouders dat ik denk dat we daar zullen komen."

Kao zei dat de technische uitdaging om een hyperrealistische baby te creëren niet moeilijk te overwinnen zou zijn. Baby's hebben een perfecte huid, dus het is minder nodig om subtiele details te creëren bij 3D-modellering.

"Baby's zijn niet bepaald het meest complexe ding om gedrags-AI voor te modelleren of te programmeren (ik neem dat misschien terug nadat ik onze baby heb gekregen), " zei Kao. "En als ik heel eerlijk ben, baby's zien er sowieso een beetje raar uit. Gesimuleerde baby's hebben ook geen ingewikkelde gedrags-AI-systemen nodig. Ze eten, poepen en slapen. Gooi hier en daar huilbuien en zwaaien met hun handen en voeten rond, en je hebt een gesimuleerde baby."

Niet iedereen is aan boord met het idee om kleine virtuele mensen groot te brengen. Ouderschapblogger Joanna Stephens, een moeder van twee kinderen, vertelde Lifewire via e-mail dat het hebben van een online kind nooit een echt kind kan vervangen.

"Er zijn sommige dingen die zelfs AI niet kan repliceren, en dit is er een van", voegde ze eraan toe. De enige aantrekkingskracht die ik kan bedenken op een digitaal kind zou zijn dat het gemakkelijker op te voeden is, maar je zou alle eigenaardigheden van het ouderschap missen die het werk van een ouder de moeite waard maken. Zo is je digitale kind er maar zo lang als jij, bij echte kinderen leven ze voort nadat jij bent overleden. Ze dragen jouw erfenis en gedeelde herinneringen over aan hun generatie kinderen."

Aanbevolen: