Linksys WRT54GL standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys WRT54GL standaard wachtwoord
Linksys WRT54GL standaard wachtwoord
Anonim

Beide versies van de Linksys WRT54GL-router gebruiken het standaardwachtwoord admin, en het is hoofdlettergevoelig, wat betekent dat het zonder hoofdletters moet worden ingevoerd. Deze router heeft geen standaard gebruikersnaam, dus laat dat veld leeg als u daarom wordt gevraagd.

Gebruik het IP-adres 192.168.1.1 om toegang te krijgen via een webbrowser als u zich moet aanmelden bij de router om wijzigingen aan de instellingen aan te brengen. Dit specifieke adres wordt gebruikt met de meeste Linksys-routers.

Deze router wordt geleverd in twee hardwareversies - 1.0 en 1.1 - en beide gebruiken hetzelfde IP-adres, dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord. Verwar deze router niet met de Linksys WRT54G of WRT54G2, want tussen die routers zitten verschillende andere hardwareversies.

Help! Het standaard WRT54GL-wachtwoord werkt niet

Als het standaardwachtwoord voor uw Linksys WRT54GL niet werkt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk alleen dat het is gewijzigd van admin naar iets veiligers (wat een goede zaak is). Om het aangepaste wachtwoord te herstellen naar het standaardwachtwoord, stelt u de router opnieuw in op de fabrieksinstellingen.

De WRT54GL-router resetten:

  1. Draai de router om zodat je de achterkant kunt zien waar de antennes en kabels zijn aangesloten.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat de stroomkabel goed is aangesloten.
  3. Houd de Reset-knop 5 seconden ingedrukt. Gebruik een paperclip of iets dat klein genoeg is om in het gat te passen

    De Reset-knop bevindt zich aan de linkerkant van de achterkant van de WRT54GL, in de buurt van de internetstekker.

  4. Laat de Reset-knop los en wacht 30 seconden totdat de router is gereset.
  5. Haal de stroomkabel een paar seconden uit het stopcontact en steek hem er dan weer in.
  6. Wacht 30 tot 60 seconden totdat de router volledig is opgestart.
  7. Toegang tot de WRT54GL-router via een webbrowser op het standaard IP-adres: https://192.168.1.1. Aangezien het wachtwoord opnieuw is ingesteld, voert u admin in om in te loggen.

Vergeet niet het routerwachtwoord te wijzigen nu het weer de standaardwaarde heeft, wat helemaal niet veilig is. Bewaar het nieuwe wachtwoord in een wachtwoordbeheerder als je bang bent dat je het weer vergeet. Dat is vooral handig als je een sterk wachtwoord hebt gemaakt, wat we aanbevelen.

Op dit punt, om het draadloze internet en andere aangepaste instellingen zoals DNS-servers opnieuw in te schakelen, voer je die informatie opnieuw in. Door de router te resetten, wordt niet alleen het wachtwoord verwijderd, maar ook eventuele aangepaste wijzigingen die u eraan hebt aangebracht.

Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, maak je een back-up van de routerconfiguratie, zodat je die wijzigingen in de toekomst kunt herstellen als je de router ooit opnieuw moet resetten. U kunt leren hoe u dit doet op pagina 21 van de gebruikershandleiding (er is een link naar de handleiding hieronder).

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de router

Standaard zou u toegang moeten hebben tot de WRT54GL-router via het https://192.168.1.1-adres. Als dat niet het geval is, betekent dit alleen dat het is gewijzigd sinds de router voor het eerst werd ingesteld.

Alles wat u nodig hebt om het IP-adres van de router te vinden, is de standaardgateway van een computer die momenteel met de router is verbonden. U hoeft niet de hele router opnieuw in te stellen zoals wanneer u het wachtwoord kwijt bent (maar als u de router opnieuw instelt, wordt ook het standaard IP-adres hersteld).

Zie Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden als u hulp nodig hebt om dit in Windows te doen. Het IP-adres dat u daar vindt, is het adres dat u in de URL-balk van de webbrowser moet invoeren om toegang te krijgen tot de router.

Linksys WRT54GL Firmware & handmatige koppelingen

Bezoek de WRT54GL-ondersteuningspagina op de Linksys-website voor de gebruikershandleiding (een downloadbaar PDF-bestand), veelgestelde vragen en andere informatie over deze router.

Downloads zoals firmware en computersoftware met betrekking tot de router kunnen worden bereikt vanaf de Linksys WRT54GL Downloads-pagina.

Zorg ervoor dat het hardwareversienummer van de firmware die u downloadt hetzelfde is als de hardwareversie die op de router is geschreven. Deze vind je aan de onderkant van de router, naast het modelnummer.

Aanbevolen: