Linksys E1200 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys E1200 standaard wachtwoord
Linksys E1200 standaard wachtwoord
Anonim

Het standaardwachtwoord van Linksys E1200 is admin Net als bij andere wachtwoorden is het wachtwoord voor deze router hoofdlettergevoelig, wat in dit scenario betekent dat hoofdletters niet kunnen worden gebruikt. Wanneer u wordt gevraagd om de standaard gebruikersnaam, voert u ook admin in. Een algemeen standaard IP-adres voor Linksys-routers is 192.168.1.1, en dat is ook het geval voor deze.

Image
Image

Er zijn vier hardwareversies van de E1200-router (1.0, 2.0, 2.2 en 2.3), en elke versie gebruikt dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord.

Als je deze router met de naam E1200 N300 op de website van Linksys ziet, weet dan dat het over dezelfde router gaat als beschreven op deze pagina.

Wat te doen als het standaardwachtwoord van Linksys (Cisco) E1200 niet werkt

Als het standaardwachtwoord niet werkt, betekent dit dat het is gewijzigd in iets anders. Als je het wachtwoord niet weet en niet kunt achterhalen wat het is, reset je de router naar de fabrieksinstellingen om alle standaardinformatie te herstellen.

Hier leest u hoe u de Linksys E1200-router kunt resetten:

  1. Plug in en zet de router aan.
  2. Draai de router om zodat je toegang hebt tot de onderkant.
  3. Met een klein en scherp voorwerp, zoals een paperclip of speld, houdt u de Reset-knop 5 tot 10 seconden ingedrukt.

  4. Klap de router terug naar zijn normale positie en wacht 30 seconden totdat deze volledig is gereset.
  5. Haal de stroomkabel een paar seconden uit het stopcontact en steek hem er weer in.
  6. Wacht ongeveer 30 seconden totdat het apparaat is ingeschakeld.
  7. Na de reset logt u in met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord van admin. Gebruik https://192.168.1.1 om toegang te krijgen tot de router.
  8. Verander het routerwachtwoord in iets complexs, niet het gemakkelijk te raden wachtwoord van admin.

Het resetten van een router betekent dat alle instellingen worden verwijderd en hersteld naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen; zo werd de router direct uit de doos ingesteld. Voer na de reset de aanpassingen in die u eerder hebt gemaakt, zoals draadloze netwerkinstellingen (bijvoorbeeld de SSID en het draadloze wachtwoord), DNS-serverinstellingen en poortdoorschakelingsopties.

Om te voorkomen dat u de informatie na een reset opnieuw moet invoeren, kunt u een back-up van de routerconfiguratie naar een bestand maken. Informatie hierover vindt u in de producthandleiding die hieronder is gelinkt.

Help! Ik heb geen toegang tot mijn E1200-router

Het standaard IP-adres voor de Linksys E1200-router maakt de URL voor toegang tot de router https://192.168.1.1. Als u de router echter niet kunt bereiken met dat adres, betekent dit dat het is gewijzigd in iets anders.

In tegenstelling tot het opnieuw instellen van de router om het standaardwachtwoord te herstellen, kunt u zien hoe de standaardgateway is geconfigureerd op een computer die op de router is aangesloten. Dat IP-adres is hetzelfde als het IP-adres van de router.

Linksys E1200 Handleiding & Firmware Links

De ondersteunings- en downloadkoppelingen voor de vier versies van deze router zijn beschikbaar op de Linksys E1200-ondersteuningspagina. Op die pagina kunt u de gebruikershandleiding voor versie 1.0, versie 2.0, versie 2.2 en versie 2.3 downloaden.

Download firmware en andere software voor deze router via de E1200 Downloads-pagina.

Image
Image

Controleer op de downloadpagina of u downloads bekijkt die specifiek zijn voor de hardwareversie van de router. Als je bijvoorbeeld versie 2.2 hebt, gebruik dan de Version 2.2 link.

Aanbevolen: