Linksys EA2700 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys EA2700 standaard wachtwoord
Linksys EA2700 standaard wachtwoord
Anonim

Het standaardwachtwoord van de Linksys EA2700 is admin (allemaal in kleine letters). Deze router vereist niet alleen een wachtwoord, maar gebruikt ook de standaard gebruikersnaam admin Het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de router is 192.168.1.1; dit is een veelgebruikt standaardadres onder Linksys-routers.

Het modelnummer van dit apparaat is EA2700, maar het wordt ook op de markt gebracht als de Linksys N600-router.

Image
Image

Welke hardwareversie heeft u?

Sommige routers zijn er in twee of meer hardware- of firmwareversies, elk met verschillende standaardinloggegevens. De EA2700 is echter slechts in één versie beschikbaar en gebruikt daarom slechts één set inloggegevens.

Je kunt de hardwareversie vinden aan de onderkant of zijkant van het modelnummer, aangeduid met een "v" om de versie aan te geven. Als u geen versienummer op uw router ziet, kunt u ervan uitgaan dat het versie 1. is

Als het standaardwachtwoord van de EA2700 niet werkt

Hoewel een standaardwachtwoord handig is wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij een router, kunt en moet u dit zo snel mogelijk wijzigen. Een wachtwoord wijzigen in iets dat alleen u kent, betekent echter dat alleen u het kunt onthouden en vergeten, wat gemakkelijk te doen is als het zo veilig is als het zou moeten zijn.

Als je het wachtwoord van je EA2700-router bent vergeten, volg dan de onderstaande stappen om de instellingen van de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor de hierboven genoemde standaard gebruikersnaam en wachtwoord worden hersteld.

Een reset is niet hetzelfde als een herstart. Een herstart/reboot houdt alleen in dat je je router uit- en weer aanzet; het verandert niets aan de instellingen. Een reset zet je router echter terug naar de fabrieksinstellingen.

  1. Zorg ervoor dat de router is ingeschakeld en draai hem dan ondersteboven zodat je toegang hebt tot de onderkant.
  2. Met iets kleins en puntigs, zoals een paperclip of minischroevendraaier, houdt u de Reset-knop 15 seconden ingedrukt. De lampjes van de Ethernet-poort aan de achterkant knipperen tegelijkertijd om aan te geven dat de router wordt gereset.
  3. Wacht 15-30 seconden totdat het apparaat weer volledig is ingeschakeld.
  4. Verwijder de voedingskabel van de achterkant voor slechts vijf seconden of zo, en sluit hem dan weer aan.

  5. Na nog eens 30 seconden, of zodra het stroomindicatielampje op de achterkant van de router verandert van een langzame flits naar een constant licht, is de router klaar voor gebruik.
  6. U kunt nu inloggen op de EA2700 en de verloren instellingen (draadloos netwerkwachtwoord, enz.) opnieuw configureren met de admin gebruikersnaam en wachtwoord op https://192.168.1.1.

    Zorg ervoor dat u het routerwachtwoord wijzigt in iets veiligers. Overweeg ook om het nieuwe wachtwoord ergens veilig op te slaan, zoals in een wachtwoordbeheerder, om te voorkomen dat u het opnieuw vergeet.

Het opnieuw toevoegen van alle aanpassingen die je aan je router hebt gemaakt nadat je ze opnieuw hebt ingesteld, kan een vervelend proces zijn. Overweeg om een back-up van de configuratie van de router te maken naar een bestand dat u kunt herstellen als u het ooit opnieuw moet instellen, om te voorkomen dat u dit ooit nog moet doen. Om een back-up van uw instellingen te maken, gaat u naar Routerinstellingen > Problemen oplossen > Diagnostiek op 192.168.1.1.

Pagina 55 in de producthandleiding geeft meer details over dit proces. U vindt de handleiding, samen met installatiehandleidingen, veelgestelde vragen, downloadkoppelingen en andere informatie op de productinformatiepagina van de Linksys EA2700.

Image
Image

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de EA2700-router

Net als bij de standaard gebruikersnaam en wachtwoord, is het standaard IP-adres van de EA2700 mogelijk gewijzigd in iets anders. Dat is waarschijnlijk de reden waarom je er geen toegang toe hebt.

In plaats van de router opnieuw in te stellen, zoekt u gewoon de standaardgateway van een computer die op de router is aangesloten. Dit vertelt je het IP-adres waarnaar de computer is ingesteld om verzoeken naar te verzenden (het standaard gateway-IP-adres), wat ook het adres is voor de EA2700.

Aanbevolen: