Linksys WRT120N standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys WRT120N standaard wachtwoord
Linksys WRT120N standaard wachtwoord
Anonim

Zoals de meeste Linksys-routers, is het Linksys WRT120N-standaardwachtwoord admin en is het hoofdlettergevoelig. Hoewel sommige routers een standaard gebruikersnaam vereisen die samen met het wachtwoord moet worden ingevoerd, kan het gebruikersnaamveld van deze blanco worden gelaten; alleen het wachtwoord is vereist.

De informatie in dit artikel is specifiek van toepassing op de Linksys WRT120N-router. Zie de Linksys standaard wachtwoordlijst voor informatie over andere routers.

Image
Image

Wat is de WRT120N standaard gateway?

De standaardgateway is het IP-adres dat apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, gebruiken om toegang te krijgen tot de router en internet. Het standaard IP-adres voor de WRT120N-router is 192.168.1.1. U kunt dit als een URL in een webbrowser invoeren om de routerinstellingen te openen.

U kunt het standaard gateway-IP-adres van elk apparaat vinden in de Windows-netwerkinstellingen.

Bottom Line

Hoewel het standaardwachtwoord voor de WRT120N werkt met de router uit de doos, kan deze standaardinformatie worden gewijzigd via de routerinstellingen, wat de reden kan zijn waarom je geen toegang hebt tot de router. Als u niet kunt inloggen op de Linksys WRT120N met de standaardgegevens, reset dan de router om de standaardinstellingen opnieuw toe te passen en herstel het standaardwachtwoord.

Het WRT120N-wachtwoord resetten

Het resetten van de WRT120N-router is vrij eenvoudig:

  1. Draai hem om zodat je de aangesloten kabels en de rode Reset-knop kunt zien.
  2. Gebruik een paperclip of speld om de Reset-knop ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden.
  3. Verwijder de stroomkabel een paar seconden van de achterkant en steek hem er dan weer in.
  4. Wacht 1-2 minuten totdat de router volledig is ingeschakeld en zorg er vervolgens voor dat de netwerkkabel die van de computer komt nog steeds aan de achterkant van de router is aangesloten.
  5. Voer het standaard IP-adres van de router (192.168.1.1) in een webbrowser in en log in met het standaardwachtwoord (admin).
  6. Verander het standaardwachtwoord van de router in iets complexers. Volg best practices voor het maken van een sterk wachtwoord.

Het resetten van een router verwijdert alle aangepaste instellingen die zijn geconfigureerd. Daarom moeten instellingen zoals de SSID, netwerkwachtwoorden, regels voor het doorsturen van poorten en gastnetwerkconfiguraties opnieuw worden ingevoerd.

Als u alleen de standaardinstellingen wilt herstellen en uw wachtwoord wilt vinden, logt u in op de instellingenpagina en gaat u naar Administration > Factory Defaults.

Een back-up maken van de WRT120N-routerinstellingen

Na het instellen van de router met uw aangepaste voorkeuren, maakt u een back-up zodat u de configuraties kunt herstellen als de router in de toekomst opnieuw wordt gereset.

Open hiervoor de routerinstellingen en ga naar Administration > Management, selecteer vervolgens Backup Configurations Er wordt een bestand gegenereerd dat u kunt uploaden door Restore Configurations op dezelfde pagina te selecteren om uw instellingen op elk gewenst moment te herstellen.

Linksys WRT120N Handleiding & Firmware Links

De Linksys WRT120N-ondersteuningspagina bevat een PDF van de WRT120N-handleiding en al het andere dat u moet weten over de router, inclusief installatie- en installatie-instructies.

Image
Image

U kunt de meest recente firmware-update downloaden via de Linksys WRT120N Downloads-pagina. Er is slechts één hardwareversie voor deze specifieke router, dus er is maar één firmware-downloadlink beschikbaar.

Aanbevolen: