Hoe het te repareren wanneer uw iPhone geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone geen verbinding maakt met wifi
Hoe het te repareren wanneer uw iPhone geen verbinding maakt met wifi
Anonim

Het is super frustrerend als je iPhone geen verbinding maakt met wifi (vooral als je een maandelijkse mobiele datalimiet hebt in plaats van een onbeperkt data-abonnement). Geen Wi-Fi verhindert je om dingen te doen zoals het updaten van iOS, het downloaden van grote bestanden en het streamen van muziek en video.

Dit artikel is geschreven met iOS 12 en iOS 13, maar de concepten zijn van toepassing op veel eerdere versies. In eerdere versies kunnen de exacte stappen die hieronder worden beschreven enigszins afwijken.

Hoe iPhone Wi-Fi-problemen op te lossen

In de meeste gevallen kun je een iPhone repareren die geen verbinding maakt met een wifi-netwerk na enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing. In andere gevallen zijn meer geavanceerde technieken nodig. Bekijk de vele manieren waarop je een iPhone kunt repareren die geen verbinding met wifi kan maken en weer snel internet kunt krijgen.

Image
Image
  1. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld. De eerste regel van technische ondersteuning is om te bevestigen dat het ding dat u probeert te repareren, is ingeschakeld. In dit geval moet u mogelijk alleen wifi op uw iPhone inschakelen. Het bedieningspaneel gebruiken om wifi in te schakelen is het gemakkelijkst.

    Een zeldzaam probleem dat zich voordoet, is wanneer de wifi-optie van de iPhone grijs wordt weergegeven. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen om uitgegrijsde wifi te repareren.

  2. Controleer of de vliegtuigmodus is ingeschakeld. Als je iPhone in de vliegtuigmodus staat (misschien heb je hem per ongeluk zo achtergelaten na een recente reis), is je wifi uitgeschakeld.
  3. Controleer of het wifi-netwerk met een wachtwoord is beveiligd. U kunt zien welke netwerken met een wachtwoord zijn beveiligd omdat er slotpictogrammen naast staan op het scherm Wi-Fi-instellingen (ga naar Settings > Wi-Fi). Als dit het geval is, kun je een wachtwoord opvragen bij de netwerkeigenaar (gemakkelijk als je bijvoorbeeld in een coffeeshop bent) of op zoek gaan naar een ontgrendeld netwerk.

    Je kunt ook proberen de verbinding met het netwerk te verbreken en opnieuw te verbinden. Scrol omlaag naar het gedeelte met de naam Hoe de iPhone wifi-netwerken te laten vergeten in dit artikel over wifi op de iPhone.

  4. Controleer op iOS-updates. Als er een update is, installeer deze dan. Dat kan je probleem oplossen.
  5. Start je iPhone opnieuw op. Het herstarten van je iPhone lost vaak de problemen op. Als dat niet werkt, kun je als laatste redmiddel je iPhone geforceerd opnieuw opstarten.
  6. Reset iPhone-netwerkinstellingen. Als een van de wifi-instellingen beschadigd is, kan dit ervoor zorgen dat je geen verbinding kunt maken met wifi. Hoewel hierdoor sommige voorkeuren worden verwijderd, is dit soms uw enige optie.
  7. Schakel locatieservices uit. Je iPhone doet veel nuttige dingen achter de schermen. Een daarvan is het gebruik van nabijgelegen Wi-Fi-netwerken om de nauwkeurigheid van kaarten en locatieservices te verbeteren. Dit is een leuke bonus, maar het kan de oorzaak zijn dat je iPhone geen verbinding kan maken met wifi.
  8. Herstel je iPhone naar de fabrieksinstellingen. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met wifi, moet je misschien een drastische maatregel nemen: je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee wordt alles van de iPhone verwijderd en wordt deze teruggezet in de oorspronkelijke, kant-en-klare staat.

    Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alle gegevens op uw telefoon voordat u dit doet.

    Als de reset is voltooid, heb je een nieuwe iPhone. U kunt het vervolgens instellen als een nieuwe iPhone of herstellen vanaf uw back-up. Terugzetten vanaf een back-up gaat sneller, maar het kan de bug terugbrengen die ervoor zorgde dat je überhaupt geen toegang tot wifi had.

  9. Neem contact op met Apple voor technische ondersteuning. Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, hebt u mogelijk een hardwareprobleem, dat u het beste kunt diagnosticeren en repareren door Apple of een geautoriseerde Apple-serviceprovider. Zoek op de online ondersteuningssite van Apple als je het toch zelf wilt oplossen. Breng anders je iPhone naar een lokale Apple Store; we raden aan om een Apple Genius-barafspraak te maken.

Je kunt mogelijk geen verbinding maken met wifi als je buiten bereik bent of als er interferentie is met het wifi-signaal. Zorg ervoor dat u zich in de buurt van de draadloze router bevindt wanneer u dit probleem probeert op te lossen.

FAQ

    Waarom maakt mijn iPhone verbinding met wifi, maar is er geen internettoegang?

    Als je verbinding kunt maken met je wifi-netwerk maar er is geen internet, kan er een probleem zijn met de modem. Zorg ervoor dat deze is aangesloten op de router en los vervolgens problemen met uw modem op als u nog steeds problemen ondervindt.

    Hoe bekijk ik mijn wifi-wachtwoord op mijn iPhone?

    Je kunt je wifi-wachtwoord niet opzoeken op je iPhone, maar je kunt het wachtwoord wel delen met een vriend. Houd je iPhone in de buurt van het apparaat van je vriend. Wanneer ze verbinding proberen te maken met wifi, tik je op Wachtwoord delen op je scherm.

    Waarom maakt mijn iPhone geen verbinding met mijn auto?

    Als je iPhone geen verbinding maakt met Apple Carplay, kan dit komen door problemen met een iOS-update, integratieproblemen tussen apps of incompatibiliteitsproblemen. Als het geen verbinding kan maken met apparaten, moet je mogelijk de Bluetooth van je iPhone repareren.

    Waarom kan mijn iPhone geen verbinding maken met mijn computer?

    Als je iPhone geen verbinding kan maken met je computer, moet je mogelijk de locatie- en privacyinstellingen van je iPhone opnieuw instellen. Probeer ook iTunes en uw besturingssysteem bij te werken. Probeer in Windows de driversoftware voor uw iPhone bij te werken.

    Hoe deel ik wifi van mijn Mac naar mijn iPhone?

    Als je een wifi-wachtwoord van je Mac naar een iPhone wilt delen, voeg je je Apple ID toe aan contacten op beide apparaten. Verplaats de apparaten vervolgens dicht bij elkaar en tik op Delen om verbinding te maken met het netwerk op uw iPhone.

Aanbevolen: