Hoe het te repareren wanneer Chromebook geen verbinding maakt met wifi

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Chromebook geen verbinding maakt met wifi
Hoe het te repareren wanneer Chromebook geen verbinding maakt met wifi
Anonim

Als je Chromebook geen verbinding maakt met wifi, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen. Gebruik deze handleiding als je een van de volgende wifi-problemen hebt:

  • Uw Chromebook kan geen draadloze netwerken detecteren.
  • Uw Chromebook kan geen verbinding maken met netwerken.
  • Je Chromebook is verbonden met wifi, maar er is geen internettoegang.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Chrome OS-laptops, ongeacht de fabrikant (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba, enz.).

Redenen waarom uw Chromebook geen verbinding maakt met wifi

Tientallen computerfabrikanten maken Chromebooks, maar ze gebruiken allemaal hetzelfde besturingssysteem, dus de stappen voor het oplossen van problemen met draadloze verbindingen zijn op alle Chrome OS-apparaten hetzelfde. Als u een Chromebook niet met wifi kunt verbinden, kan dit verschillende redenen hebben:

Image
Image
  • De wifi van je Chromebook is uitgeschakeld.
  • Communicatieproblemen tussen uw Chromebook en de router.
  • Concurrentie tussen draadloze voorkeursnetwerken.
  • Problemen met de interne hardware van het apparaat.

Voordat u problemen gaat oplossen, moet u andere mogelijke draadloze problemen uitsluiten door de router en modem te controleren. Als het netwerk versleuteld is, controleer dan nogmaals of je het juiste wachtwoord gebruikt.

Als je op geen van je apparaten verbinding kunt maken met je thuisnetwerk, neem dan contact op met je internetprovider.

Hoe het te repareren wanneer uw Chromebook geen verbinding maakt met wifi

Probeer elk van deze stappen in volgorde totdat uw Chromebook verbinding kan maken met internet:

  1. Zoek naar een wifi-schakelaar. Sommige modellen hebben een fysieke schakelaar waarmee u de draadloze verbinding van uw Chromebook kunt in- en uitschakelen. Zorg ervoor dat het niet per ongeluk naar de Uit-positie is verplaatst.
  2. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld. Open de instellingen van uw Chromebook en kijk onder het gedeelte Netwerk om te controleren of de tuimelschakelaar naast Wi-Fi is ingeschakeld. U kunt ook het Wi-Fi-pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm selecteren om uw verbindingen te bekijken.
  3. Verbreek de verbinding en maak opnieuw verbinding met het netwerk. Als u geen toegang tot internet kunt krijgen, hoewel uw Chromebook is verbonden met wifi, koppelt u uw Chromebook los van het netwerk en verbindt u de Chromebook opnieuw met wifi. Ga naar je wifi-instellingen, kies het netwerk, selecteer Verbinding verbreken en probeer opnieuw verbinding te maken.

  4. Update de Chromebook. Werk indien mogelijk uw Chromebook bij om er zeker van te zijn dat u de huidige versie van Chrome OS gebruikt.
  5. Schakel uw router uit en start de Chromebook opnieuw op. Als u uw Chromebook opnieuw opstart nadat u de router hebt uitgeschakeld, kunnen communicatieconflicten tussen de apparaten worden opgelost. Nadat uw Chromebook opnieuw is opgestart, schakelt u de router weer in en probeert u opnieuw verbinding te maken.
  6. Schakel voorkeursnetwerken uit. Het hebben van een voorkeursnetwerk kan conflicten veroorzaken bij het tot stand brengen van een nieuwe verbinding. Selecteer in de Wi-Fi-instellingen de pijl naar rechts naast Bekende netwerken om uw voorkeursnetwerken te beheren.
  7. Voer Chrome Connectivity Diagnostics uit. Chrome Connectivity Diagnostics is een Google Chrome-add-on om problemen met netwerkverbindingen op Chromebooks op te lossen. Het kan wifi-problemen detecteren en oplossingen voorstellen.

  8. Voer een harde reset uit. Houd de Refresh-toets + Power tegelijkertijd ingedrukt en laat Refresh los wanneer uw Chromebook opstart.

    Een harde reset kan alle lokaal opgeslagen bestanden die je hebt gedownload verwijderen, dus sla alles wat je wilt bewaren op in je Google Drive.

  9. Gebruik een USB Wi-Fi-adapter. Als u een intern probleem met uw Chromebook heeft vastgesteld, plaatst u een van de beste USB Wi-Fi-adapters en probeert u op die manier verbinding te maken.
  10. Maak verbinding met internet via Ethernet. Als uw Chromebook een Ethernet-poort heeft, kunt u deze rechtstreeks op uw modem aansluiten om wifi-problemen te omzeilen. Als je op deze manier verbinding kunt maken, ligt het probleem mogelijk bij de wifi-ontvanger van je Chromebook.
  11. Powerwash je Chromebook. Als laatste redmiddel kunt u toegang krijgen tot de geavanceerde instellingen van uw systeem om uw Chromebook te powerwashen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het lost alle softwaregerelateerde conflicten op.

    Alles wat op je harde schijf is opgeslagen, wordt tijdens een powerwash gewist.

  12. Neem contact op met de fabrikant. Als de garantie van uw apparaat nog steeds geldig is, kunt u het mogelijk gratis professioneel laten repareren. Als u moet betalen om het te laten onderhouden, kunt u overwegen te upgraden naar een nieuwere machine.

FAQ

    Hoe vind ik mijn wifi-wachtwoord op mijn Chromebook?

    De enige manier om wifi-wachtwoorden te vinden, is door de Chromebook-ontwikkelaarsmodus in te schakelen. U kunt alleen het wachtwoord zien van het netwerk waarmee u momenteel bent verbonden.

    Hoe verbind ik mijn Chromebook handmatig met wifi?

    Als u uw Chromebook met wifi wilt verbinden, selecteert u het Wi-Fi-netwerkpictogram > Wi-Fi > kies een netwerk > Configureren. Voer de netwerksleutel in en selecteer Connect.

    Hoe verbind ik mijn Chromebook automatisch met wifi?

    Ga naar Instellingen > Netwerk > Wi-Fi, kies uw netwerk en inschakelen Automatisch verbinding maken met dit netwerk. U kunt deze optie ook kiezen wanneer u handmatig verbinding maakt.

    Waarom verbreekt mijn Chromebook steeds de verbinding met wifi?

    Je hebt waarschijnlijk een zwakke wifi-verbinding, die kan worden veroorzaakt door te veel verkeer op je netwerk. Onderneem stappen om uw wifi-signaal te verbeteren of gebruik een Ethernet-verbinding.

Aanbevolen: