Hoe het te repareren wanneer uw PS3-controller geen verbinding maakt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw PS3-controller geen verbinding maakt
Hoe het te repareren wanneer uw PS3-controller geen verbinding maakt
Anonim

Als je PS3-controller geen verbinding kan maken met je PlayStation 3-console, kan dit te wijten zijn aan een aantal verschillende problemen. Verbindingsproblemen oplossen met draadloze PS3-controllers.

Controllers die zijn gemaakt voor andere Sony-systemen, zoals de PS2 en PS4, kunnen niet met de PS3 worden gebruikt zonder de hulp van een adapter. Zorg ervoor dat de controller die je gebruikt compatibel is met je console.

Waarom maakt mijn PS3-controller geen verbinding?

Er zijn twee officiële varianten van de draadloze PS3-controller: de Dualshock 3 en de oudere, stopgezette Sixaxis.

Image
Image

Beide versies kunnen rechtstreeks op de console worden aangesloten via een micro-USB-kabel, en beide hebben Bluetooth-mogelijkheden die draadloos spelen mogelijk maken. Elke controller heeft ook een interne batterij die wordt opgeladen wanneer deze is aangesloten op de PS3. Het enige grote verschil tussen hen is dat de Dualshock 3 vibratiemogelijkheden heeft.

Om de vibratiefunctie te laten werken, moet deze zijn ingeschakeld en moet de game die je speelt vibratie/rumble ondersteunen.

Bovendien zijn er tientallen PS3-compatibele controllers gemaakt door externe fabrikanten. Sommige onofficiële PS3-controllers werken alleen wanneer ze rechtstreeks op de console zijn aangesloten, en sommige worden geleverd met een Bluetooth-adapter die u op de console moet aansluiten om draadloos te kunnen spelen. Niettemin vertrouwen ze allemaal op dezelfde onderliggende technologie, dus ze zijn vatbaar voor dezelfde problemen. Verbindingsproblemen met de PS3-controller kunnen worden veroorzaakt door:

  • Synchronisatiefouten tussen de controller en de PS3-console.
  • Problemen met de batterij van de controller.
  • Problemen met de interne hardware van de controller.

Wat te doen als je PS3-controller geen verbinding maakt

    Doe wat basisproblemen oplossen

    Voordat je begint met het demonteren van je PS3-controller, volgen hier enkele stappen die je kunt nemen om de oorzaak van je verbindingsproblemen te achterhalen:

    • Zet je PS3-console uit en weer aan om te kijken of het probleem daarmee is opgelost.
    • Probeer indien mogelijk je controller op een andere PS3 aan te sluiten, of sluit een andere PS3-controller aan op je PS3 om er zeker van te zijn dat het probleem niet bij de console zelf ligt.
    • Zorg ervoor dat de USB-kabel die je controller met de console verbindt, werkt.
    • Verwijder alle andere USB-apparaten die je op je PS3 hebt aangesloten terwijl je probeert je controller te synchroniseren.
    • Als je een draadloze controller gebruikt, zorg er dan voor dat de batterij van de controller is opgeladen en zich binnen 10 meter van de console bevindt.
    • Als je een draadloze controller probeert te synchroniseren, zorg er dan voor dat je niet meer dan zes andere Bluetooth-randapparatuur al aan je console hebt gekoppeld.

    Vervang de batterij

    Als de controller helemaal niet wordt ingeschakeld, ligt het probleem waarschijnlijk bij de batterij of de interne hardware. Probeer eerst de batterij te verwijderen en opnieuw te plaatsen:

    1. Gebruik een reparatieset voor brillen om de achterkant van de PS3-controller los te schroeven.
    2. Zoek naar een enkele kleine horlogebatterij. In officiële Sony PS3-controllers bevindt deze zich in de buurt van de linkerbovenhoek van het moederbord.
    3. Verwijder voorzichtig de batterij en leg deze 30 seconden opzij.
    4. Plaats de batterij opnieuw en probeer de controller opnieuw in te schakelen.
    5. Als dat niet werkt, probeer dan de oude batterij te vervangen door een nieuwe. Elke standaard horlogebatterij is voldoende.

    Reset je PS3-controller

    Als je controller werkt terwijl hij is aangesloten, maar je kunt niet draadloos spelen, kun je proberen de controller te resetten:

    Image
    Image
    1. Schakel je PS3-console uit.
    2. Steek de controller in de USB-poort op de console.
    3. Schakel je PS3 in.
    4. Zoek naar een klein gaatje aan de achterkant van de controller bij de L2-schouderknop. Gebruik een uitgevouwen paperclip om de kleine resetknop in het gaatje naar beneden te duwen.
    5. Druk op de PS-knop op de controller om hem opnieuw te koppelen met de PS3.

    Maak het moederbord schoon

    Als je controller nog steeds geen verbinding maakt, ligt het probleem waarschijnlijk bij het moederbord van het apparaat of andere interne hardware. U kunt proberen het moederbord schoon te maken met perslucht, maar pas op dat u het apparaat niet verder beschadigt.

    Neem contact op met de fabrikant

    Als je een officiële Sony-controller hebt die nog onder de garantie v alt, kun je contact opnemen met PlayStation-ondersteuning voor extra hulp. Als je niet zeker weet welk type controller je hebt, controleer dan het modelnummer op de achterkant. Als je controller door een andere fabrikant is gemaakt, neem dan contact met hen op voor verdere hulp.

FAQ

    Hoe sluit ik een PS3-controller aan op een PS4?

    Helaas is de PS3-controller niet ontworpen om met PS4-games te werken. Je kunt het gebruiken met de PS2 met behulp van een adapter.

    Hoe sluit ik een PS3-controller aan op mijn pc?

    Samen met je controller en pc heb je een mini-USB-kabel en de volgende lijst met bestanden nodig. ScpToolkit, Microsoft. NET Framework 4.5, Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package, Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable Package en Microsoft DirectX End-User Runtime Web Installer. Voor Windows 7 heb je ook een stuurprogramma voor de Xbox-controller nodig.

Aanbevolen: