De beste auto's zijn nu EV's

Inhoudsopgave:

De beste auto's zijn nu EV's
De beste auto's zijn nu EV's
Anonim

Het begon op een sweep te lijken. Toen was het heel duidelijk dat dit precies was wat er buiten een enkele categorie gebeurde. Op de New York International Auto Show maakten de World Car Awards de winnaars in meerdere categorieën bekend, en de grote winnaar was de Hyundai Ioniq 5, die drie prijzen mee naar huis nam.

Image
Image

Voor iedereen die dit jaar aandacht besteedde aan de oogst van voertuigen, was dit geen verrassing. Eigenlijk zou dit geen schok moeten zijn voor iedereen die aandacht schenkt aan de autowereld. De huidige generatie EV's zijn niet alleen goede EV's, het zijn geweldige auto's, ongeacht de aandrijflijn. Sterker nog, volgens meer dan 100 journalisten van de besten zijn dit momenteel de beste nieuwe auto's op de weg.

Ten eerste volledige openheid: ik ben jurylid van de World Car Awards (WCA). Elk jaar rijden ikzelf en andere juryleden - naast onze reguliere autorapportage en beoordelingstaken - tientallen voertuigen om te zien welke de beste van de beste is en stemmen. Het resultaat van al die tijd achter het stuur is wat eerder deze week werd aangekondigd.

Als je reactie is: "Wat zijn in godsnaam de onderscheidingen voor Wereldauto van het Jaar?" Laat me je verwijzen naar een kleine prijs die bekend staat als de MotorTrend Auto van het Jaar, namelijk de Lucid Air.

EV's Regel

Om eerlijk te zijn, stemmen op de Hyundai Ioniq 5 was geen moeilijke beslissing. Het is een uitstekend voertuig van top tot teen en een van mijn favoriete nieuwe voertuigen die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd. De hatchback-vormige cross-over won auto van het jaar, EV van het jaar en ontwerp van het jaar, die allemaal verdiend waren. Hij is stijlvol, leuk om mee te rijden, heeft veel vermogen, is extreem ruim, ongelooflijk efficiënt en kan in slechts 18 minuten van 10% tot 80% opladen via compatibele DC-snelladers.

Dat is met een startprijs van $ 40.000, wat slechts $ 6.000 meer is dan de Hyundai Kona Electric op mijn oprit. Met andere woorden, het is een enorme sprong voorwaarts voor een autofabrikant die al hoogwaardige EV's levert.

Image
Image

Wat de prestaties betreft, versloeg de Audi E-Tron GT de traditionele sportwagens op gas en won hij de prestatiewagen van het jaar. Nogmaals, geen verrassing. Het is een fantastische sportsedan van Audi die ik meerdere keren heb gereden (ook op een ijsbaan) en het is een knaller achter het stuur. Dat zijn precies de kenmerken die u van een prestatievoertuig wilt.

Dan is er het luxe voertuig van het jaar, dat Mercedes won met zijn EQS-sedan. Nogmaals, een uitstekend voertuig dat toevallig een EV is en iets dat de meesten van ons zich niet kunnen veroorloven vanwege de startprijs van $ 102, 000. Je weet wel, zoals de meeste luxe voertuigen. Dit brengt ons bij de laatste categorie.

Best Urban en het prijsprobleem

Het beste stadsvoertuig van het jaar was de Toyota Yaris Cross. Zoals alle Toyota's is het een solide voertuig dat waarschijnlijk tot het einde der tijden zal meegaan. Zoek er echter niet naar in uw dichtstbijzijnde Toyota Showroom, want het is niet beschikbaar in de VS, maar het is een klein, goedkoop voertuig om door een stad te rijden. Het probleem is dat geen van de voertuigen in de categorie elektrische voertuigen waren omdat elektrische voertuigen (relatief gezien) nog steeds duur zijn en, voor het grootste deel in dit land, vrij groot.

Het probleem is dat Amerikanen nog steeds een enorm bereik en grote auto's willen. Zelfs als het dagelijkse woon-werkverkeer minder dan 65 kilometer per dag is en we het meeste boodschappen halen, vragen we 300 kilometer actieradius en genoeg ruimte om een jaar lang cola light op te slaan. Weet je, voor het geval dat.

Buiten de Mini Cooper SE zijn er nog geen kleine, goedkope EV's op de markt. Hopelijk komen ze snel, want als EV's de prijzen willen winnen, moet er voor elke markt een EV zijn.

Maar het feit blijft. Het is tijd om je af te vragen of EV's goed zijn. Als autojournalisten met tientallen jaren ervaring onder hun riem het erover eens zijn dat EV's geweldig zijn, wordt het hoog tijd dat degenen op het EV-hek er even de tijd voor nemen om er daadwerkelijk in te rijden.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: