Wat is Cydia en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is Cydia en wat doet het?
Wat is Cydia en wat doet het?
Anonim

Een interessante Android-functie zijn de meerdere plaatsen waar je apps kunt krijgen, waaronder Google Play, de Amazon App Store en Samsung's Galaxy Store. Als je een iPad of iPhone hebt, heb je meestal één app store die je kunt gebruiken: die van Apple. Maar onder bepaalde voorwaarden zijn andere opties beschikbaar.

Image
Image

Wat is Cydia?

Cydia is het populairste alternatief voor de App Store en net als alle appstores van derden voor iOS is het alleen beschikbaar voor gejailbreakte apparaten. Veel van de apps die beschikbaar zijn op Cydia zijn degenen die het goedkeuringsproces van de officiële App Store niet konden doorlopen. Apple staat bijvoorbeeld geen programma's toe die functionaliteit repliceren die al op het apparaat aanwezig is of die deze gebruiken op manieren die het apparaat kunnen beschadigen, zoals programma's die 3D Touch gebruiken om een iPhone in een keukenweegschaal te veranderen.

Cydia bevat apps die je niet kunt vinden in de App Store. Een van de meer populaire aanbiedingen schakelt Bluetooth in of uit, zodat je er snel bij kunt zonder door de instellingen te hoeven zoeken of het bedieningspaneel van de iPad te hoeven openen. Deze app komt niet door het goedkeuringsproces van Apple omdat het een functie repliceert die al bestaat.

Bottom Line

De iPad, iPhone en iPod Touch hebben app-authenticatiecertificaten die ze aan de App Store koppelen. In wezen heeft elke app een keurmerk van Apple en ze hebben deze machtigingen nodig om daadwerkelijk op het apparaat te kunnen draaien. Het "jailbreaken" van een apparaat verwijdert deze vereiste, waardoor het apparaat elke app kan uitvoeren.

Is er malware op Cydia?

Het nadeel van een open app store is de mogelijkheid voor ontwikkelaars om kwaadaardige apps te uploaden. Hoewel het mogelijk is dat malware in de officiële App Store terechtkomt, heeft Apple een van de meest rigide processen voor app-goedkeuring, dus het is zeldzaam. Het is veel gemakkelijker voor malware om Cydia binnen te dringen, dus het is belangrijk dat Cydia-gebruikers stappen ondernemen om hun apparaat te beschermen.

Voorzorgsmaatregelen zijn onder meer het downloaden van apps van vertrouwde bronnen, het vermijden van apps die niet veel beoordelingen hebben en het onderzoeken van ontwikkelaars voordat ze hun software aan hun apparaten toevoegen.

Zijn er illegale apps op Cydia?

De standaard Cydia-winkel is niet bedoeld voor piraterij, maar Cydia stelt een gebruiker in staat om extra bronnen voor apps te leveren, en zo kunnen illegale apps de etalage bereiken. Nogmaals, het is belangrijk om te begrijpen dat apps die met deze methode worden geleverd niet onderworpen zijn aan een goedkeuringsproces, dus het vergroot de kans dat malware doordringt.

Aanbevolen: