Apple ID uitgeschakeld? Repareer het snel

Inhoudsopgave:

Apple ID uitgeschakeld? Repareer het snel
Apple ID uitgeschakeld? Repareer het snel
Anonim

Het hebben van een werkende Apple ID is essentieel voor het gebruik van je iPhone of een ander Apple-apparaat, dus een uitgeschakelde Apple ID is een probleem. In die situatie kunt u bijvoorbeeld geen apps kopen in de App Store of uw Apple ID-factuur- of abonnementsgegevens bijwerken. Een uitgeschakelde Apple ID lijkt misschien een groot probleem, maar is eenvoudig op te lossen.

Image
Image

Hoe weet u of uw Apple ID is uitgeschakeld

Wanneer uw Apple ID is uitgeschakeld, laat het Apple-apparaat u dit weten. U kunt geen van de acties uitvoeren waarvoor een Apple ID vereist is en u ziet een bericht op het scherm waarin u op de hoogte wordt gesteld van het probleem. Het exacte bericht kan verschillen, maar de meest voorkomende zijn:

  • Deze Apple ID is om veiligheidsredenen uitgeschakeld.
  • U kunt niet inloggen omdat uw account om veiligheidsredenen is uitgeschakeld.
  • Deze Apple ID is om veiligheidsredenen vergrendeld.

Als je een van deze waarschuwingen ziet, heeft Apple je Apple ID uitgeschakeld.

Redenen waarom een Apple ID is uitgeschakeld

Apple schakelt Apple ID's automatisch uit wanneer iemand te vaak probeert in te loggen met het verkeerde wachtwoord, beveiligingsvraag of andere accountinformatie. Dit kan gebeuren als u uw wachtwoord vergeet of per ongeluk te vaak het verkeerde wachtwoord typt. Het is echter waarschijnlijker dat iemand ongeautoriseerde toegang probeert te krijgen tot uw Apple ID.

Een standaard hacktechniek wordt een Brute Force Attack genoemd, die werkt door in te loggen op een account met gissingen voor wachtwoorden. In plaats van dat toe te staan en mogelijk uw account in gevaar te brengen, schakelt Apple het Apple ID-account uit dat mogelijk het doelwit van een hacker is na een paar onjuiste invoer. Dan kan alleen de gebruiker die eigenaar is van het account en de juiste informatie kent het opnieuw activeren.

Wanneer uw Apple ID is uitgeschakeld, kunt u niet inloggen (zelfs met het juiste wachtwoord) totdat u het account opnieuw inschakelt.

Een uitgeschakelde Apple ID repareren

Als u uw uitgeschakelde Apple ID opnieuw wilt inschakelen, moet u naar de Apple-website gaan en uw wachtwoord opnieuw instellen. Terwijl je daar bent, kun je twee-factor-authenticatie inschakelen, als je dat nog niet hebt gedaan, voor extra bescherming tegen toekomstige hackers.

  1. Ga naar de iForgot.apple.com website.

    Image
    Image

    Als je herhaaldelijk het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd nadat je account was uitgeschakeld, moet je mogelijk 24 uur wachten voordat je je Apple ID kunt ontgrendelen.

  2. Log in op uw account met uw Apple ID-gebruikersnaam.

    Image
    Image
  3. Voer uw telefoonnummer in en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Apple stuurt meldingen naar de apparaten die aan je Apple ID zijn gekoppeld, zodat je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Als je geen toegang hebt tot je andere apparaten, klik dan op Heb je geen toegang tot een van je apparaten? onderaan het scherm.

    Image
    Image
  5. Welke optie je ook kiest, volg de aanwijzingen op het scherm om je account te ontgrendelen of je wachtwoord opnieuw in te stellen. Het opnieuw activeren van je Apple ID duurt langer als je geen toegang hebt tot een van je apparaten.

Twee-factorenauthenticatie voegt een stap toe

Apple moedigt gebruikers van zijn producten aan om beveiliging toe te voegen aan hun accounts door tweefactorauthenticatie te gebruiken met hun Apple ID. Met deze aanpak heb je alleen toegang tot je Apple ID als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt en een willekeurig gegenereerde code die door Apple wordt geleverd.

Als u identificatie met twee factoren gebruikt, is het herstellen van uw uitgeschakelde Apple ID bijna hetzelfde als wanneer u het niet gebruikt. Het enige verschil is dat je toegang nodig hebt tot een van de vertrouwde apparaten die je hebt aangewezen toen je de tweefactorauthenticatie instelde. Apple stuurt de willekeurige code naar dat apparaat tijdens het ontgrendelen of resetten van je Apple ID.

Als je je wachtwoord hebt gewijzigd terwijl je je Apple ID opnieuw inschakelde, log dan in op je Apple ID met je nieuwe wachtwoord op al je apparaten, inclusief iCloud, FaceTime en elders.

Neem contact op met Apple voor technische ondersteuning

Als je de aanbevolen stappen hebt gevolgd en je Apple ID nog steeds niet is ingeschakeld, neem dan contact op met Apple voor ondersteuning. In dit geval is online ondersteuning van Apple de beste keuze.

Aanbevolen: