Experts maken zich zorgen over nieuwe betalingstechnologie voor handlezen

Inhoudsopgave:

Experts maken zich zorgen over nieuwe betalingstechnologie voor handlezen
Experts maken zich zorgen over nieuwe betalingstechnologie voor handlezen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon One is een nieuwe technologie voor het lezen van handpalmen voor het doen van betalingen, toegang tot winkels en meer.
  • Amazon One is nu beschikbaar in New York en Amazon hoopt dat anderen het binnenkort gaan gebruiken.
  • Experts zijn bezorgd dat gebruikers zichzelf openstellen voor privacyschendende surveillance door bedrijven en overheden.
Image
Image

Amazon's handlezende betalingssysteem, Amazon One, is nu beschikbaar in New York en Washington, maar experts zeggen dat het gemak van het systeem te veel van uw informatie in gevaar brengt.

Onze wereld wordt gedreven door gemak. Fastfoodrestaurants, bezorgdiensten en zelfs betalingsopties waarvoor niets meer nodig is dan een druk op de knop of het vegen van een telefoon, zijn nietjes van ons dagelijks leven. Amazon One wil je leven nog gemakkelijker maken door de noodzaak weg te nemen om een creditcard of een ander betalingssysteem bij je te hebben.

In plaats daarvan hoopt het handpalmleestechnologie te gebruiken om uw aankopen goed te keuren. Dit zorgt ervoor dat u alleen fysiek hoeft te communiceren met de artikelen die u in uw winkelwagentje wilt plaatsen. Hoewel handig, waarschuwen experts dat deze nieuwe technologie Amazon te veel controle geeft over uw informatie en het voor hackers gemakkelijker kan maken om toegang te krijgen tot biometrische gegevens die u niet kunt wijzigen.

"Het is moeilijk voor te stellen dat Amazon One beperkt zal blijven tot een handige betaalmethode", vertelde Pankaj Srivastava, een privacy-expert met ervaring op het gebied van beveiliging, technologie en het internet der dingen, in een e-mail aan Lifewire.

"Wat Amazon nu ook beweert, het is zijn bedoeling, hun vermogen om een enorme database met biometrische informatie te gebruiken voor andere toepassingen is wat mij het meest zorgen baart."

Bij de palm van je hand

Toen het oorspronkelijk Amazon One introduceerde, merkte het bedrijf op dat het kan worden gebruikt als een betalingssysteem - wat we al op geselecteerde locaties zien - en als extra onderdelen van een toegangssysteem in stadions, werkplekken en andere gebouwen. Omdat de palm van je hand uniek is, kan het effectief de noodzaak voor beveiligingsbadges en andere fysieke items wegnemen.

Image
Image

Het idee klinkt op papier goed, maar de privacykwesties die ermee gepaard gaan, zijn niet iets om te negeren. Je gebruikt al biometrische gegevens als je de Face ID- of vingerafdrukscanners op je smartphone gebruikt, maar Srivastava waarschuwt dat systemen zoals Amazon One het bedrijf in staat kunnen stellen je bewegingen nog meer te volgen, iets waar sommige gebruikers misschien niet goed in zijn.

"Amazon weet al veel over hoe we online winkelen, en nu met Amazon One, zal het in staat zijn om te begrijpen hoe mensen omgaan met hun individuele fysieke omgeving - winkelen, werk en entertainment", legt Srivastava uit.

Er is ook het potentieel dat dit soort apparaten zou kunnen bijdragen aan de uitbreiding van biometrische gegevens die in meer openbare ruimtes worden gebruikt, waardoor bedrijven en overheden uw activiteit gemakkelijk kunnen volgen.

"Amazon verkocht eerder biometrische gezichtsherkenningsdiensten aan Amerikaanse wetshandhavers, wat aantoont dat het meer dan blij is om hand in hand met de overheid samen te werken als dit goed is voor de winst", Ray Walsh, een privacy expert bij ProPrivacy, vertelde Lifewire in een e-mail.

"Naarmate consumenten ongevoeliger worden voor dit soort technologieën, lopen ze een groot risico op een sneeuwbaleffect dat ertoe leidt dat overheden soortgelijke invasieve tracking gaan uitrollen."

Deze zorgen zijn niet ongegrond. Sommige plaatsen in het land zijn al begonnen met het verbieden van het gebruik van gezichtsherkenning en andere massale surveillancetechnologie vanwege de bezorgdheid over hoe het negatief kan worden gebruikt.

In de Cloud

Naast het volgen en volgen van uw bewegingen, maakt Srivastava zich ook zorgen over hoe Amazon de gegevens opslaat.

Amazon weet al veel over hoe we online winkelen, en nu met Amazon One, zal het in staat zijn om te begrijpen hoe mensen omgaan met hun individuele fysieke omgeving.

"Het grote verschil tussen Amazon One en andere veelgebruikte biometrie is dat Amazon je handpalminformatie opslaat in de cloud en niet lokaal op je apparaat, wat ook een stimulans voor hackers is. Helaas, als een persoon die informatie eenmaal verliest om een hacker, is het onmogelijk voor hen om hun handpalm te veranderen, "zei hij.

Er is echter een zilveren randje. Volgens Srivastava maakt het Amazon One-systeem gebruik van een nieuwe technologie, aderherkenningstechnologie genaamd, die op zijn minst zou moeten helpen voorkomen dat potentiële hackers een afbeelding van je handpalm kunnen gebruiken om aankopen te doen. Toch is hij van mening dat de risico's groter zijn dan de voordelen.

"Aangezien er al verschillende handige betaalmethoden beschikbaar zijn voor consumenten, geloof ik niet dat Amazon One een enorme nieuwe waarde biedt aan consumenten", vertelde hij ons.

Aanbevolen: