DHCP-fout: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

DHCP-fout: wat het is en hoe het te repareren
DHCP-fout: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Een DHCP-fout betekent dat de server in uw netwerk die een Internet Protocol-adres voor apparaten levert, uw computer geen IP-adres kan toewijzen. Omdat de DHCP-instelling de internetverbinding kan verbreken, kan de fout in vele vormen voorkomen, maar het eindresultaat is dat u geen toegang tot internet kunt krijgen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Windows 10-pc's.

Image
Image

Oorzaken van DHCP-fouten

Twee dingen kunnen een DHCP-fout veroorzaken. Een daarvan is de configuratie op de computer of het apparaat waarmee een DHCP-server een IP kan toewijzen. De andere is de configuratie van de DHCP-server.

DHCP-fouten treden op wanneer de DHCP-server of router in een netwerk het IP-adres van het apparaat niet automatisch kan aanpassen om verbinding te maken met het netwerk. Dit resulteert in een netwerkverbindingsfout wanneer u toegang krijgt tot internet met een webbrowser.

Wat het zo moeilijk maakt om DHCP-fouten op te lossen, is dat de foutmelding niet altijd DHCP bevat.

DHCP-fouten herstellen

Probeer deze stappen totdat de DHCP-fout is opgelost:

  1. Voer de probleemoplosser voor Windows-netwerken uit. De eenvoudigste manier om problemen met de internetverbinding op te lossen, is door Windows de internetinstellingen automatisch te laten herstellen. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram in de Windows-taakbalk en selecteer Problemen oplossen De netwerkprobleemoplosser identificeert alle instellingen die een probleem met de internetverbinding kunnen veroorzaken. Als de DHCP-instellingen de fout hebben veroorzaakt, selecteert u Apply this fix om eventuele voorgestelde wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  2. Controleer de instellingen van de DHCP-adapter. De DHCP-server of router op het netwerk moet de computer standaard automatisch een IP-adres toewijzen. Toch kan deze optie worden uitgeschakeld, dus kijk in de instellingen van de netwerkadapter om er zeker van te zijn dat deze is ingeschakeld.
  3. Controleer de instellingen van de DHCP-router. Op een thuisnetwerk beheren DHCP-instellingen in de router de IP-adressen van apparaten op het netwerk. Controleer of de begin- en eindadressen van DHCP overeenkomen met het gateway-adres.
  4. Neem contact op met IT-ondersteuning. Op een typisch bedrijfsnetwerk beheert een DNS-server het IP-adres van apparaten op het netwerk. Alle DHCP-instellingen worden beheerd door een IT-afdeling. Neem bij problemen met de netwerkverbinding contact op met uw IT-helpdesk.

FAQ

    Hoe kan ik de DHCP-fout op mijn Kindle Fire HDX oplossen?

    De eenvoudigste manier om dit op te lossen, is door het IP-type te wijzigen van dynamisch naar statisch. Ga naar Instellingen > WiFi > houd het netwerk waarmee u verbonden bent ingedrukt en selecteer Netwerk wijzigen Selecteren Toon geavanceerd > Stel IP-instellingen in op statisch

    Hoe los ik een DHCP-fout op mijn Chromebook op?

    De meest voorkomende reden voor een DHCP-fout is een verouderd besturingssysteem op uw Chromebook. Ga naar Time > Settings > Over Chrome OS > om te controleren op updates Controleer op updates.

Aanbevolen: