Hoe hyperlinken in Word-documenten

Inhoudsopgave:

Hoe hyperlinken in Word-documenten
Hoe hyperlinken in Word-documenten
Anonim

Wat te weten

  • Markeer tekst of afbeelding > klik met de rechtermuisknop op tekst en selecteer Link of Hyperlink > kies bestemming en voer info in > OK.
  • Selecteer vervolgens Bestaand bestand of webpagina en voer de URL in om buiten het document te linken.
  • Selecteer Plaats in dit document > selecteer de locatie om in het document te linken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een hyperlink in een Word-document invoegt of verwijdert met Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 en Word Starter 2010.

Een hyperlink invoegen en verwijderen in Word

Hyperlinks toevoegen en verwijderen in een Word-document:

  1. Markeer de tekst of afbeelding die je wilt linken.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de tekst en kies Link of Hyperlink (afhankelijk van de versie van Microsoft Word).

    Image
    Image
  3. Selecteer het type bestemming waarnaar u wilt linken en vul vervolgens de juiste informatie in.

    • Kies Bestaand bestand of webpagina, ga naar het Adres tekstvak en voer een URL in.
    • Kies Plaats in dit document en selecteer vervolgens een locatie in het document.
    • Kies Nieuw document maken, ga naar het tekstvak Naam van nieuw document en voer de naam van een nieuw document in. Selecteer indien nodig in de sectie Volledig pad Wijzigen om de documentmap te wijzigen. Kies in het gedeelte Wanneer bewerken of u het document nu of later wilt bewerken.
    • Kies E-mailadres, ga naar het E-mailadres tekstvak en voer het e-mailadres in dat de lezers moeten ontvangen stuur een email naar. Typ het onderwerp in het Onderwerp tekstvak.
    Image
    Image
  4. Selecteer OK.

  5. De tekst verschijnt nu als een hyperlink in het document.

    Image
    Image
  6. Als u een hyperlink wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de koppelingstekst en kiest u vervolgens Hyperlink verwijderen.

Bottom Line

Er zijn verschillende soorten hyperlinks. Kies degene die uw lezers verwijst naar de meest nuttige informatie om uw document aan te vullen.

Bestaande hyperlinks naar bestanden of webpagina's

Als u deze optie kiest, opent de hyperlink een website of bestand. Als je bijvoorbeeld een artikel schrijft over je kampeertrip naar Rocky Mountain National Park, geef dan een hyperlink naar het juiste gedeelte van de National Park Service, zodat lezers snel de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om een soortgelijke reis te plannen.

Een ander gebruik kan zijn als je een artikel over de National Park Service hebt geschreven en het document beschikbaar is voor je lezers, een link naar het Word-bestand dat je hebt gemaakt. Wanneer de lezer de hyperlink selecteert, wordt dat bestand geopend.

Plaats in dit document Hyperlinks

Een ander type hyperlink springt bij selectie naar een andere plaats in hetzelfde document. Dit type link wordt vaak een ankerlink genoemd en leidt de lezer niet weg van het document.

Als een document lang is en secties of hoofdstukken bevat die zijn opgemaakt als koppen, maak dan een inhoudsopgave aan het begin van het document. Voeg hyperlinks toe aan de inhoudsopgave zodat lezers naar een bepaalde kop kunnen springen.

U kunt dit type hyperlink ook aan het einde van elke sectie gebruiken om terug te keren naar het begin van het document.

Maak een nieuwe documenthyperlink

Een hyperlink kan een nieuw document maken wanneer deze is geselecteerd. Kies bij het toevoegen van dit type hyperlink of u het document wilt maken op het moment dat u de koppeling maakt of later. Als u ervoor kiest om het nieuwe document te maken wanneer u de hyperlink maakt, wordt er een nieuw document geopend, dat u kunt bewerken en opslaan. Daarna verwijst de hyperlink naar dat document, precies zoals de optie Bestaand bestand of webpagina.

Als u ervoor kiest om het document later te maken, wordt u gevraagd om het nieuwe document te maken wanneer u de hyperlink selecteert nadat de hyperlink is gemaakt. Dit type hyperlink is handig als u nieuwe inhoud aan het huidige document wilt koppelen, maar de nieuwe inhoud nog niet wilt maken. Geef in plaats daarvan de hyperlink ernaartoe, zodat u eraan denkt later aan het document te werken. Wanneer u het document maakt, wordt het gekoppeld in het hoofddocument.

E-mailadres Hyperlinks

Het laatste type hyperlink dat u in Microsoft Word kunt maken, is een hyperlink die naar een e-mailadres verwijst, zodat, indien geselecteerd, de standaard e-mailclient wordt geopend en het bericht begint op te stellen met behulp van de informatie uit de hyperlink.

Kies een onderwerp voor de e-mail en meer dan één e-mailadres waarnaar het bericht moet worden verzonden. Deze informatie is vooraf ingevuld voor lezers wanneer ze de hyperlink selecteren, maar ze kunnen deze informatie wijzigen voordat ze het bericht verzenden.

Dit type hyperlink is handig voor situaties waarin u wilt dat lezers contact met u opnemen om een vergadering te plannen of om aanvullende informatie te vragen.

Over koppelen in een Word-document

Een hyperlink in een Microsoft Word-document stelt lezers in staat om van de link naar een andere plaats in het document, naar een ander bestand of andere website of naar een nieuw e-mailbericht te springen. In Word-documenten heeft hyperlinktekst een andere kleur dan andere tekst en is deze onderstreept. Wanneer u de muisaanwijzer op een hyperlink plaatst, wordt in een voorbeeld weergegeven waar de koppeling naartoe gaat. Wanneer u de link selecteert, wordt u doorgestuurd naar de andere inhoud.

Aanbevolen: