Nikon-probleemoplossing: hoe u uw Nikon-camera kunt repareren

Inhoudsopgave:

Nikon-probleemoplossing: hoe u uw Nikon-camera kunt repareren
Nikon-probleemoplossing: hoe u uw Nikon-camera kunt repareren
Anonim

U kunt problemen ondervinden met uw point-and-shoot Nikon-camera die niet resulteren in foutmeldingen of andere gemakkelijk te volgen aanwijzingen. Het oplossen van dergelijke problemen kan een beetje lastig zijn en u kunt zich nerveus voelen als u probeert dingen zelf op te lossen. Maar het oplossen van problemen hoeft geen moeilijk proces te zijn. Gebruik deze tips om uw Nikon-camera weer aan het werk te krijgen.

De tips voor het oplossen van problemen in deze handleiding zijn over het algemeen van toepassing op alle Nikon-cameramodellen.

Oorzaken van Nikon-cameraproblemen

Uw Nikon-camera kan tijdens zijn levensduur een aantal problemen ondervinden. Misschien start het niet op, of geeft het LCD-scherm een leeg scherm weer. Misschien stelt de lens niet goed automatisch scherp. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door slechte batterijen, vuile lenzen, software-instellingen en meer.

Image
Image

Hoe veelvoorkomende problemen met Nikon-camera's op te lossen

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen met uw Nikon-camera, samen met enkele mogelijke oplossingen.

  1. Controleer de batterij. Als de camera een leeg scherm heeft of geen foto maakt wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt, is de batterij waarschijnlijk de boosdoener. Is de batterij opgeladen? Is het correct geplaatst? Zijn de metalen connectoren schoon? Als dit niet het geval is, gebruik dan een zachte doek om eventueel vuil te verwijderen. Zitten er deeltjes of vreemde voorwerpen in het batterijcompartiment die een goede verbinding in de weg kunnen staan? Controleer op al deze dingen en schakel de camera opnieuw in.

  2. Controleer de opslag van de camera. Als de geheugenkaart of het interne geheugen vol of bijna vol is, slaat de camera de foto die u probeert te maken mogelijk niet op. Af en toe neemt de camera geen foto's omdat hij 999 foto's in zijn geheugen heeft. Sommige oudere Nikon-modellen kunnen niet meer dan 999 foto's tegelijk opslaan.
  3. Controleer de monitorknop. Deze tip voor het oplossen van problemen is bedoeld voor camera's waarbij het LCD-scherm niets weergeeft of periodiek uitgaat. Sommige digitale camera's van Nikon hebben wat het bedrijf monitorknoppen noemt, die het LCD-scherm aan- en uitzetten. Het is mogelijk dat het LCD-scherm is uitgeschakeld, dus zoek de monitorknop van uw model en druk erop. U kunt de opname-informatie van de camera ook bekijken met de monitorknop. Druk er herhaaldelijk op om verschillende informatie op het scherm weer te geven of alle opnamegegevens te verwijderen.

    De meeste Nikons hebben een energiebesparende modus waarbij de camera het LCD-scherm uitschakelt na een paar minuten inactiviteit. Als dit naar uw wens te vaak gebeurt, schakelt u deze functie uit of verlengt u de tijd voordat de energiebesparende modus start. Je kunt deze wijziging aanbrengen in de instellingen van de camera.

  4. Verhoog de helderheid. Sommige LCD's zijn door verblinding moeilijk te zien in direct zonlicht. Als het scherm te donker is, kun je met sommige Nikon-camera's de helderheid verhogen. Gebruik uw vrije hand om het scherm te beschermen tegen direct zonlicht, of draai uw lichaam om zonneschijn op het LCD-scherm te vermijden. Als het LCD-scherm vuil of vlekkerig is, maakt u het schoon met een zachte, droge microvezeldoek.
  5. Zorg ervoor dat de camera in de juiste opnamemodus staat. Als uw camera geen foto's maakt wanneer de sluiterknop wordt ingedrukt, zorg er dan voor dat de keuzeschijf naar een foto-opnamemodus is gedraaid in plaats van naar een afspeelmodus of een video-opnamemodus.
  6. Controleer de autofocushulplamp. Als de autofocus van je camera niet goed werkt, kan de hulplamp of het licht de oorzaak zijn. Bij sommige Nikon point-and-shoot-camera's kunt u de autofocus-hulplamp uitschakelen (een klein lampje dat extra verlichting biedt om te helpen bij het automatisch scherpstellen op een onderwerp, vooral wanneer u een flitser gebruikt in een situatie met weinig licht). Als het autofocuslampje echter uit is, stelt de camera mogelijk niet goed scherp. Kijk door de menu's van de Nikon-camera om de autofocushulplamp in te schakelen. Of u bevindt zich mogelijk te dicht bij het onderwerp om de autofocus te laten werken. Probeer een back-up te maken.

Aanbevolen: